Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (32. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


76573. alidamolnar2017-01-26 17:08
Ez hasonló a mágnás pitéhez, csak ott a diós habra még rács kerül:)
(válasz smudlaagi54 76570. hozzászólására)

76572. smudlaagi542017-01-26 16:29
Nálunk nagyon bejött a családnak,ízre meg hasonló mint a zserbó.
(válasz globus 76571. hozzászólására)


76571. globus2017-01-26 16:10
Jól hangzik. Fejben máris próbálom gluténmentesíteni :)
(válasz smudlaagi54 76570. hozzászólására)

76570. smudlaagi542017-01-26 16:01
London szelet

A tésztához
4 db tojássárgája
25 dkg finomliszt
10 dkg cukor
15 dkg margarin
1 sütőpor

A tetejére
10 dkg sárgabaracklekvár
4 db tojásfehérje
15 dkg cukor
20 dkg dió (darált)
1 csomag vaníliás cukor

A tészta hozzávalóit gyúrjuk kompakt masszává, majd egy kb 30x40 centis tepsit béleljünk ki a tésztával.Kenjük meg bőven sárgabarack lekvárral.A tojások fehérjét verjük kemény habbá, apránként adjuk hozzá a cukrot, darált diót, és a vaníliás cukrot, majd a habot és simítsuk a lekvárral megkent tésztára.Mehet az egész a 180C-ra előmelegített sütőbe kb. 25-30 percre.

Ez az eredeti recept,de nekem a 10 dkg lekvár kevés,azzal nem lehet bőven megkenni a tésztát,én majdnem egy üveggel rárakok.

76569. smudlaagi542017-01-26 15:51
Csinálj London szeletet,gyors,és finom.mindjárt berakom a receptet.
(válasz lúdanyó 76564. hozzászólására)

76568. Granada2017-01-26 15:40
A zserbó egyszerű, pikk-pakk. :)

Tésztát összerakod, pihenteted fél órát hűtőben, az alatt összekevered a töltelék 3 összetevőjét.
Szétszeded egyenlő részekre, nyújtod, lekened a töltelékkel, sütő. Amikor kihűlt, rá a csokimáz.

Nem igényel összesen egy óra elfoglaltságot.
(válasz Guruljka 76567. hozzászólására)

76567. Guruljka2017-01-26 15:16
Itt hüledezek, a több rétegű zserbó neked egyszerű? Én már csak a hozzávalói miatt sem sütöttem még soha.
(válasz LadyBird 2015 76565. hozzászólására)

76566. Guruljka2017-01-26 15:15
Almás kevert süti.
Annak nincsenek rétegei, olyan a süti, mint egy piskóta. De nem kell tojáshabot sem verni hozzá.

Vagy az agglegénytúrós.

76565. LadyBird 20152017-01-26 15:05
Zserbó!:) Csak összelapátolod, és kész is. Mire kihűl, hogy a csokit rátedd, ki is pihened magad. Vagy lekváros piskótatekercs. Ez nálunk soha nem tud kihűlni...:))
(válasz lúdanyó 76564. hozzászólására)

76564. lúdanyó2017-01-26 13:57
kéne valami egyszerű de nagyszerű sütit készíteni..:O

76563. csikil4ny2017-01-25 15:51
XD Én eddig csak képen láttam. Nem is tervezek venni.
(válasz ... én 76559. hozzászólására)

76562. Guruljka2017-01-25 15:31
Én a baromfi zsírt választottam mint köztes megoldást. Szagtalan lévén, sütibe is jó. Állítólag a jobb hatású zsiradékok közé tartozik.

76561. lúdanyó2017-01-25 15:28
a olíva olaj nem ízlik..:( rászoktam a disznó zsírra újból..:) de van amit olajjal sütök többek közt e palacsintát is..:)
Holnap borsó levest + káposztás tésztát rendelt azuram végre nem nekem kel kitalálni mit főzzek..:)

76560. Guruljka2017-01-25 15:28
A kókuszolaj/zsír (hogy melyik, csak a hőmérséklettől függ) is többféle lehet. Az olcsóbbik nem jó, de a kicsivel drágább már igen, figyelni kell.
(válasz ... én 76559. hozzászólására)


76559. ... én2017-01-25 14:29
Azért vigyázz, mert a kókuszolaj több mint 90 %-a telített zsírsav, amiről ugye azt mondják, hogy rossz.
(válasz csikil4ny 76555. hozzászólására)

76558. smudlaagi542017-01-25 13:42
Én is ott szoktam tartani a zsírt ha sok van.
(válasz Datolya 76557. hozzászólására)

76557. Datolya2017-01-25 13:17
Rakd be kiadagolva a fagyasztóba ha van helyed, ott tovább bírja.
(válasz csikil4ny 76555. hozzászólására)

76556. cika582017-01-25 13:14
Én is, visszatértem a sertészsírra, szerintem jobb, mint az olaj.
(válasz globus 76546. hozzászólására)

76555. csikil4ny2017-01-25 11:43
Én meg itt ülök 3 kg disznózsíron, fél árban sem kell senkinek. Nálunk most a kókuszolaj a menő.

Ennyit meg én nem használok el, a közeljövőben disznót nem vágok, az biztos.
(válasz Datolya 76554. hozzászólására)

76554. Datolya2017-01-25 11:39
Nincs azzal semmi baj.Én is csak olyanhoz használok olajat ami alá több kell, mint pl. fánk, rántott akármi.A sült húsok finom zsírja kell kenyérre, azok alá is zsír megy.
(válasz globus 76546. hozzászólására)

76553. forrest20102017-01-25 11:27
van néhány kaja , amihez én is csak azt használok :)

76552. forrest20102017-01-25 11:27
:) volt kolléganőm , ha elfogyott a saját disznózsír , mindig vett 1 vödörnyit a hentesnél , 20 l-es vödröcskével , azt szeretik :)
(válasz globus 76546. hozzászólására)

76551. smudlaagi542017-01-25 10:55
Nálunk maradék van,karalábé leves,és kapros töltött káposzta.
(válasz csikil4ny 76542. hozzászólására)

76550. globus2017-01-25 10:40
Régebben ösztönösen utasítottam el a zsírt, de mostanság rájöttem, hogy legbüdösebb a napraforgóolaj, minden más jobb nála.
(válasz Granada 76549. hozzászólására)

76549. Granada2017-01-25 10:38
Bizonyos ételekhez én pl. házi libazsírt, kacsazsírt. Jobban tartom, legalábbis természetesebben és finomabbnak is, mint az étolajat.
(válasz globus 76546. hozzászólására)

76548. csikil4ny2017-01-25 10:37
Van étolajam is, de nem emlékszem mikor vettem. Minimális zsiradékot használok, inkább grillezek.
(válasz Granada 76545. hozzászólására)


76547. Granada2017-01-25 10:37
Na látod, milyen nagy úr a megszokás. De annyit beszéltünk róla, hogy este szerintem palacsintát sütünk :)
(válasz fincsi5 76538. hozzászólására)

76546. globus2017-01-25 10:37
Sújtson megvetés, én sima sertészsírt használok.
Itt van disznóölésből kb. 50 liter...

76545. Granada2017-01-25 10:36
Ó, én imádom! :) Étolajat nem is tartok itthon.
(válasz csikil4ny 76543. hozzászólására)

76544. Granada2017-01-25 10:35
Az enyém használható indukcióson, ugyanis nekem olyan főzőlapom van.
(válasz Guruljka 76539. hozzászólására)