Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (32. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


78547. globus2017-03-30 18:56
Valamelyik Alzheimer kóros amerikai elnökkel kapcsolatban kezdték emlegetni a témát, pedig ő biztosan nem evett alumíniumból...
(válasz Datolya 78530. hozzászólására)

78546. globus2017-03-30 18:55
Én a megszokott, hajtogatós leveles pogácsát sütöm, vajban elkeverem összevágva, így kerül bele. Külön receptem nincs hozzá. Bármilyen pogácsa recept jó, mert csak ízesítőként használjuk.
(válasz Bubi 54 78535. hozzászólására)


78545. Datolya2017-03-30 18:51
De jó ötlet.Köszönöm!!!
Kipróbálom, mert ezért utálok nokedlit gyártani.
(válasz ... én 78544. hozzászólására)

78544. ... én2017-03-30 18:47
ötlet: (bocs ha már írtam volna, de egy másik oldalon olvasgatva jutott eszembe, gondoltam víz, idő, energia és stressz spórolásra jó lesz.)
úúúúúútálom a nokedli szaggatás utáni mosogatást. Volt egy kolléganőm úgy 30 éve, aki azt mondta, hogy ő bizony a nokedli szaggatása után a nokedli szaggatót és az edényt amiben a nokedlitésztát keverte, ki szokta tenni a szőlőtőkék közé, had száradjon meg a rajta maradt tésztamassza. Ha megszáradt, egy kis kocogtatással az utolsó morzsáig lejön a tészta, és csak el kell öblíteni a szaggatót.
Na, kellett 30 év mire rászántam magam ennek a kipróbálására. És bevált. Csak nem a szőlő közé teszem ki, hanem a teraszra.(hogy ne lássa senki. DDD..)

78543. Datolya2017-03-30 16:55
Szerinted akinek ennyire nem ízlik az mért nem otthon eszik?Most komolyan.Ha annyira nem ízlett nekik akkor mért kínozták magukat?
Hozzám közelebb áll a menzás, mint a zsírosabb, vastagabb étel.
(válasz lúdanyó 78541. hozzászólására)

78542. lúdanyó2017-03-30 15:20
nekem van egy lábosom + egy serpenyőm már nem szépek le is ragad az étel bennük de ha áztatom szépen ki jön ..hát semmi nem tart örökké..:( rossz, h nem lehet reklamálni..:(
(válasz fehérke111 78525. hozzászólására)

78541. lúdanyó2017-03-30 15:17
én is szeretem.. sokszor voltam zavarba mikor dolgoztam és a közös étkezéseknél ott fújkodtak a kollégáim, h fúj ilyen sz@r + olyan rossz én meg megettem mindent jóízűen.. aztán egyszer kifakadtam, h nem kéne az étvágyamat folyton el venni na utána magukba fujkodtak..
(válasz tumbo 78524. hozzászólására)

78540. lúdanyó2017-03-30 15:14
szerintem is..:)
(válasz Datolya 78523. hozzászólására)

78539. smudlaagi542017-03-30 11:31
Van olyan alutepsim amit még az anyukám csinált,még kb a 70-es évek elején csinálta azóta is használom,és imádom,pedig nagyon csúnya már.
(válasz fehérke111 78528. hozzászólására)

78538. fehérke1112017-03-30 07:58
Igen, nekem még alumínium tejforralóm van :-)
Lehet, hogy én is pengeélen táncolok?! :-)))

(Kéthetente forralok benne tejet.)
(válasz Datolya 78530. hozzászólására)

78537. ... én2017-03-30 07:19
Mi nagyon szeretjük a medvehagymás vajat.Egy csokor apróra vágott medvehagyma, 2 gr. fokhagyma, csipet só, csipet bors, és 2 db 10 dkg-s puha vaj alaposan kikeverve.
Ilyenkor sokat szoktam szedni, lefagyasztom adagonként-még összevágni sem kell, mert fagyottan könnyű felaprózni-és vajat, tésztamártást,krémlevest, hústölteléket szoktam csinálni belőle.
(válasz Bubi 54 78535. hozzászólására)

78536. LadyBird 20152017-03-29 19:25
Krémlevesnek is nagyon finom. Fagyasztani is lehet. Érdemes vagy apróra vágva, vagy hengerré csavarva fagyasztani. Így fagyosan is apróra vágható. Lehet húsdarálón is ledarálni, sóval elkeverni, olajjal felönteni. Így hűtőben hetekig, dunsztolva évekig eláll.
(válasz Bubi 54 78535. hozzászólására)

78535. Bubi 542017-03-29 19:18
Sziasztok!
Ma kaptam egy nagy csokor medvehagymát,valaki leírná a pogácsás receptet? Enni szeretjük,de ez rengeteg,mit lehet még vele kezdeni? Esetleg lefagyasztani?

78534. globus2017-03-29 17:31
Nem tudom :) Nálunk egy tekercs alufólia kb. fél évig elég. Biztosan nem vinném túlzásba az alutepsit sem.
(válasz fehérke111 78528. hozzászólására)


78533. Guruljka2017-03-29 17:26
Hát még a a napi használata káros is, időnként szerintem lehet használni.
Talán más az anyag ötvözete is, nem tudom. :D
(válasz fehérke111 78528. hozzászólására)

78532. tumbo2017-03-29 17:09
ennyi erővel még levegőt sem vehetnénk.
(válasz fehérke111 78528. hozzászólására)

78531. tumbo2017-03-29 17:08
nekem még a kórházi is ízlett.
(válasz fehérke111 78526. hozzászólására)

78530. Datolya2017-03-29 16:47
Emlékszel?Régen voltak alumínium edények is amire ezt mondták.
(válasz fehérke111 78528. hozzászólására)

78529. Datolya2017-03-29 16:46
Pedig hát nem sokáig tartott volna.Én ennél önzőbb vagyok.Gond nélkül csinálok magamnak, főleg ilyen egyszerűt.
(válasz fehérke111 78526. hozzászólására)

78528. fehérke1112017-03-29 16:43
Lányok! Ez az alutepsi nem káros az egészségre? Újabban az alufóliát is ördögtől valónak kiáltják ki (forrást nem tudok, de olvastam róla).
(válasz Guruljka 78507. hozzászólására)

78527. Datolya2017-03-29 16:43
Nem tudom mért így keresztelték el, amikor pl. vegyesnek is hívhatnák.
Én is szerettem, a mai napig sok zöldségfélét eszek.
(válasz tumbo 78524. hozzászólására)

78526. fehérke1112017-03-29 16:40
Anyócám mikor beteg volt, sárgarépa főzeléket kért, mert ő azt annyira de annyira szereti! Az uram meg az apósom teljesen ledöbbentek, mert ők ezt nem is sejtették. Egyszer-kétszer ugyan bepróbálkozott vele, de két ilyen masszív húsevőnél nem volt sikere, így aztán saját maga kedvéért nem főzött szegénykém...
(válasz tumbo 78524. hozzászólására)

78525. fehérke1112017-03-29 16:36
Dehogyneeeem! Én neten rendeltem, a szett 5 darabos volt (három különböző méretű nyeles serpenyő, a két nagyobbikhoz van üvegfedő. Nagyon jól néz ki! De: a legnagyobbnak az alján két helyen olyan 2-3 mm-es nagyságban lepattant a kerámia, éppenhogy az első használatba vételkor. Nem tudtam vele foglalkozni, de amikor telefonos ügynök/üzletkötő keresett, hogy kerámia bevonatos edényeket ajánljon, akkor rákérdeztem, hogy hol reklamálhatnék, mert így jártam. Ilyen ügyben azóta sem hívnak... :-)))
(válasz lúdanyó 78521. hozzászólására)

78524. tumbo2017-03-29 16:03
hát?én megeszem a sárgarépa főzeléket is.szerintem egyetlen voltam a menzán,aki szerette a finomfőzeléket.hogy miért csúfolták annak?
(válasz Datolya 78523. hozzászólására)

78523. Datolya2017-03-29 15:36
És szerinted?
(válasz lúdanyó 78522. hozzászólására)

78522. lúdanyó2017-03-29 15:29
Ma karalábé főzeléket főztem azuram szerint ..-ez nagyon finom-..


78521. lúdanyó2017-03-29 15:25
igy igaz azért a kerámia legalább nem mászik le..:O
(válasz globus 78501. hozzászólására)

78520. tumbo2017-03-29 10:16
én abból szoktam töltöttet csinálni,gombával,csirkemájjal,ezzel azzal,beáztatott kenyérrel,fűszerekkel.
(válasz globus 78515. hozzászólására)

78519. Datolya2017-03-29 09:21
:D Nem is gondoltam hogy tudod, csak felvetődött benne a kérdés és rögtön leírtam:))
(válasz LadyBird 2015 78518. hozzászólására)

78518. LadyBird 20152017-03-29 09:03
Erre nem tudok neked válaszolni, mert szökőévente járok oda vásárolni.:) De dobálják a reklámújságot szorgalmasan, én meg művelődök...:))
(válasz Datolya 78517. hozzászólására)