Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (32. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


81139. lúdanyó2017-06-18 17:33
túl vagyunk a ballagáson jó nagy buli csináltunk..:)ma még banket és vége... na már épp ideje..:)

81138. Guruljka2017-06-18 14:36
Életemben sem használtam vegetát. A gombaszószt hagyma nélkül csinálom, a csiperke tönkjét apróra vágom, a besamel részeként. (vajon párolom, hintem liszttel, felengedem tejszínnel vagy tejjel, vagy vegyesen.)
(válasz fincsi5 81110. hozzászólására)


81137. tumbo2017-06-18 14:26
talán mert ritkán volt? gyerekkoromban a papa,aki borbély volt,egy forintot szokott adni egy habcsókért.már a számba nem tudnám venni.hisz tiszta cukor.
(válasz Datolya 81134. hozzászólására)

81136. tumbo2017-06-18 14:23
általában én is fele cukrot teszek bele.elszörnyedek,mikor annyi cukrot ír,amennyi lisztet.
(válasz Datolya 81134. hozzászólására)

81135. globus2017-06-18 14:01
Egy ideig azt hittem, hogy talán rossz receptet használok, de jobban belegondolva zömmel a családi szakácskönyvből valók. Lehet, hogy anyu is csökkentette, csak nem javította át? Én mostanság megteszem, amelyik finom felezett cukorral, máris átírom.
(válasz Datolya 81134. hozzászólására)

81134. Datolya2017-06-18 13:55
Én is általában felezem már a cukoradagot az eredetiben leírtakhoz képest...az is elég szokott lenni...nem is tudom hogy ettünk régen olyan édesen?
(válasz globus 81128. hozzászólására)

81133. globus2017-06-18 13:54
Keresztanyám tőlünk második házra lakik, kb. 20 méterre. Nála akkorára megnőtt a rhododendron bokor a ház előtt, hogy ki kellett vágniuk, elárnyékolta az ablakot. Nálunk kettő volt, egy centit nem nőttek, évekig sínylődtek, míg el nem száradtak.
Ismétlem, egymástól max. 20 méterre :)
(válasz tumbo 81132. hozzászólására)

81132. tumbo2017-06-18 13:50
az biztos az anyáméknál pocsék,homokos a föld,egy-kettőre kiszárad.
(válasz globus 81131. hozzászólására)

81131. globus2017-06-18 13:47
Nem feltétlenül ettől lehet, nálunk agyagosabb, nedves talaj van, tavasszal bőven volt csapadék. Ásott kútból szivattyúval locsolni is tudunk, mégsem fejlődnek annyira gyorsan a növények, mint más országrészben.
(válasz tumbo 81129. hozzászólására)

81130. csikil4ny2017-06-18 13:44
Nálunk is ez van, de ezen nem lepődök meg: mi jóval később kezdjük a kertészkedést, már aki.

Örömmel jelentem, hogy büszke vagyok magamra, finom lett a gombaszószom. Babérlevelet tettem bele, gondoltam a bélszínes vadasban is van, s szerecsendiót. Ebben a szószban pároltam meg a bélszínt.
(válasz globus 81126. hozzászólására)

81129. tumbo2017-06-18 13:44
én a borsót,tököt,újabban az uborkát is sütőtököt,babot este beáztatom,reggel elvetem.jól megszívja magát,a borsó a duplájára dagad.
(válasz globus 81126. hozzászólására)

81128. globus2017-06-18 13:42
Beszéltünk már róla, megint leírom :)
Megsütöttem a lusta asszony rétesét, eredeti recept szerint 22 dkg cukor kell(ene) bele, már csak 10 dekát tettem, és így sem panaszkodott a család. Több mint dupla cukorral egyszerűen nem lehet megenni.

81127. globus2017-06-18 13:38
[link]

81126. globus2017-06-18 13:37
Nem értem, hogy nálunk miért van mindig lemaradásban a természet, pedig márciusban rohanunk a kertbe, amint rá lehet lépni a talajra. Mégis mindig olvasom, hogy ezt-azt szüretelnek már, nálunk sehol semmi. Borsót már akkor szedtétek, amikor itt virágzott, van akinél paprika, paradicsom terem. Még az uborkát is előnevelem, palántaként ültetem ki, de még nincs rajta.
(válasz tumbo 81125. hozzászólására)


81125. tumbo2017-06-18 13:33
akkora már a cukkini,hogy ki lehet rántani,gondolom a húgom örül neki ,mert két hete takarít .majdnem leégett a ház.

81124. forrest20102017-06-18 13:27
nagyon fincsi a tökös lecsó is :) a lányom + a dinsztelt cukkinit szereti fokhagymásan , tésztával :) remélem azért eccer csak elkezd teremni is :)
(válasz tumbo 81122. hozzászólására)

81123. forrest20102017-06-18 13:26
de jó !!! épp ma reggelre túrta fel a vakond a cukkini környékét , nálunk még nem is virágzik :(
(válasz tumbo 81122. hozzászólására)

81122. tumbo2017-06-18 13:10
én holnap rántott cukkinit csinálok,szívesen adnék bárkinek.annak ellenére,hogy nem esett az eső,ritkán locsoltam,nagyon frissnek tűnik.
(válasz csikil4ny 81121. hozzászólására)

81121. csikil4ny2017-06-18 09:32
Nem szeretnék gombapaprikást készíteni, valahogy különbség kellene legyen...

Sajnos bor nincs itthon. Gombából is csak csiperke, úgyhogy olyan nem lesz, amilyet szeretnék, de kísérletezek.
(válasz smudlaagi54 81117. hozzászólására)

81120. tumbo2017-06-18 09:30
itt falun ugyanannyiéért adják a zöldséget frissen,mint a fonnyadtat.le nem áraznák semmi pénzért.
(válasz smudlaagi54 81118. hozzászólására)

81119. tumbo2017-06-18 09:28
hol veszed,mert a piacon nagyon drága.meg felénk már eső sem volt régóta.más rétjéről meg ugye nem szabad.de nincs is az apró mezei csiperkénél finomabb.szarvasgombát ugyan még nem ettem.de már nem is fogok.
(válasz smudlaagi54 81117. hozzászólására)

81118. smudlaagi542017-06-18 09:26
Nagyon sok embert kell eteni de nagyon sok mindent ki is dobnak.Akkor amikor te otthon termelsz a serult zoldseget es gyumolcsot sem dobod ki hanem felhasznalod.De a kereskedelemben nem lehet eladni nem veszik meg.
(válasz tumbo 81115. hozzászólására)

81117. smudlaagi542017-06-18 09:23
En altalaban mezei gombat hasznalok.Megpucolom szeletekre vagom megparolom hagyman so bors aztan bahabarom.
(válasz csikil4ny 81109. hozzászólására)

81116. tumbo2017-06-18 08:57
mark twain.de igaza volt régen.most már az ember meggondolja,hogy egyáltalán kiváltsa,mert aranyáron mérik.nem hogy kidobja.
(válasz Dodi44 81102. hozzászólására)

81115. tumbo2017-06-18 08:55
régen a szegény ember akkor evett húst,ha ő volt beteg,vagy az állat.nyilvánvaló,hogy egy disznót nem másfél év alatt akarsz felhizlalni,hanem pár hónap alatt.több embernek több ennivaló kell,minél több haszonnal.
(válasz Dodi44 81105. hozzászólására)

81114. csikil4ny2017-06-18 08:52
Köszönöm!
(válasz fincsi5 81110. hozzászólására)


81113. tumbo2017-06-18 08:51
nem kell bántani micsurint.amikor gyerek voltam,akkora paradicsomokat termeltek a tsz földjén,mint az öklöm.most meg eszed a ki tudja honnét származó paradicsomnak csúfolt valamit.de a magokból sem kel ki különb.
(válasz Dodi44 81105. hozzászólására)

81112. tumbo2017-06-18 08:46
egyik tavasszal én is ajánlgattam paradicsompalántát.ingyen sem kellett.igaz,ahhoz a földet fől kellett volna ásni.
(válasz Guruljka 81106. hozzászólására)

81111. tumbo2017-06-18 08:44
zsíros kenyérből talán jut.
(válasz forrest2010 81107. hozzászólására)

81110. fincsi52017-06-18 07:53
30 dkg. laskagombát vékony szeletekre vágunk, 5 dkg vajon egy evőkanálnyi hagymát pirítunk. Ekkor hozzáadjuk a laskagombát, sózzuk, borsozzuk, és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.Mikor levet erszt a gomba, kicsi vegeta, és 1 dl. fehérbor, és fedő alatt 20 percig pároljuk.
Tejföl,kicsi lisztből habarást készítünk, ezt szűrőn át hozzáadjuk, és még 5-6 percig forraljuk.
Én ezt szoktam.:)
(válasz csikil4ny 81109. hozzászólására)