Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (27. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


77756. smudlaagi542017-03-05 11:45
Láttam olyan őstermelői igazolványt anno, amit a VIII.kerületi önkormányzat adott ki.Szerintetek ott mit termelhettek?
(válasz *virág 77754. hozzászólására)

77755. smudlaagi542017-03-05 11:44
Nálunk egy kupacban van minden,2 bolt,piac,meg két zöldséges!A piacon a zöldség olcsóbb mint a boltokban,meg szebb is,de például nem egyszer van hogy a zöldségesek bemennek a piacra,és ott veszik meg a cuccot,aztán 20 méterrel arrébb drágábban árulják a boltban.
(válasz csikil4ny 77744. hozzászólására)


77754. *virág2017-03-05 11:42
Ne már! És eladja, mint őstermelő. :(
(válasz csikil4ny 77744. hozzászólására)

77753. *virág2017-03-05 11:35
Attól függ, hogy melyik receptet készíted a padlizsánkrémből.
A hófehér, majonézes (tejfölös) krémbe kell. Egyenesen fenséges!
A zöldesbe viszont csak hagymát teszek. Iszonyú finom!
(válasz LadyBird 2015 77743. hozzászólására)

77752. *virág2017-03-05 11:29
:D)))))
(válasz Dodi44 77735. hozzászólására)

77751. *virág2017-03-05 11:25
A Városkapu cébéában van egy étterem, ahol a görbe uborkát és a leárazott, utolsó határidős dolgokat felhasználják, és finom, ízletes ételeket készítenek belőle. Olcsón és finomat!
(válasz Anyagi 77719. hozzászólására)

77750. *virág2017-03-05 11:22
Bármilyen tésztaféle jó lekvárral! :D
(válasz Anyagi 77717. hozzászólására)

77749. *virág2017-03-05 11:19
Lehet, hogy citromos főzött vajkrémmel töltötted a nápolyit? Nekem ilyesmi rémlik. Mármint, nem az általad készített, hanem mi is csináltunk valamikor. :)
(válasz Klingy 15 77709. hozzászólására)

77748. LadyBird 20152017-03-05 11:08
Ha teheted, menj a piac végén, mikor haza akarnak már menni a termelôk. Akkor lehet alkudni😊
(válasz Anyagi 77745. hozzászólására)

77747. Anyagi2017-03-05 10:50
Ma megcsinálom a sajtos, paradicsomkrémmel összesütött kenyeret!!! :)))

77746. Anyagi2017-03-05 10:49
Én kedvelem, de nem mindenki tesz bele...
Egyébként nem mindég ugyanúgy ízesítem a vinetát, mikor milyen kedven van.
(válasz LadyBird 2015 77743. hozzászólására)

77745. Anyagi2017-03-05 10:48
:(( Én tudom mikor (mely napokon) kellene piacra menni, de mit csináljak, ha akkor dolgozom???
Ha pedig nem dolgozik az ember, akkor nem lesz pénze piacolni, vagy legalábbis vásárolni....
Szóval, marad a legdrágább piacnap : a szombat.
(válasz LadyBird 2015 77742. hozzászólására)

77744. csikil4ny2017-03-05 10:01
Nálunk mehetsz bármikor a piacra, mindig ugyannyi az ára kivéve hétvégét, mert akkor még drágább. A mi piacunkról tudni kell, hogy nem helyi termelők, mégcsak nem is helyi viszonteladók, még őket is importáljuk. Nemrég láttam, hogy a piaci árus a multinál vette a hagymát nagytételben...
(válasz LadyBird 2015 77742. hozzászólására)

77743. LadyBird 20152017-03-05 09:57
A padlizsánkrémbe kell fokhagyma. Szerinted nem?? :))
(válasz csikil4ny 77740. hozzászólására)


77742. LadyBird 20152017-03-05 09:52
Zöldséget a piacon olcsóbban veszem meg, mint a multinál. Igaz, tudni kell, hogy mikor érdemes kimenni a piacra, s akkor nem 1-2 darabot megvenni, hanem nagyobb mennyiséget. Mindig azt kell venni, aminek szezonja van. Kiskertben megtermelni sem olcsó, mert a permetszert meg kell venni, egyébként együtt termeszted a zöldséget-gyümölcsöt a hússal.:) A múltkor néztem valami rántott csodát, ezerpárszáz forint volt kilója, s alig volt benne hús. Sertés-baromfi színhús kapható ennyiért...

Gyógyszerekről ne beszéljünk!! Az elmúlt két hónapban alig voltunk oviban, hörgőgyulladástól a tüdőgyulladásig minden volt már nálunk, patikát nyithatnék.:(( Hogy mennyi pénzt hagytam ott...
(válasz csikil4ny 77741. hozzászólására)

77741. csikil4ny2017-03-05 09:27
A helyi termék drágább, mint a multinál kapható. Legyen az hús, vagy zöldség.

Akkor áll meg az elmélet, ha az ember azelőtt minden vacakot megvett (pl. félkész ételelek, chips, stb.), s áttér egészségesebb étkezésre. Viszont akkor sem igaz, ha olcsó szénhidrátról (tésztafélék, lisztes ételek, rizs) tér át egészségesebbre. Persze van kívétel, mert a kiskertben sokminden megtermelhető, de ott nem szoktuk beleszámítani a munkadíjat.

Mondjuk, ha azt is beleszámoljuk, hogy az egészégtelen táplálkozás miatt mennyit költünk gyógyszerekre, mindjárt megváltozik, hogy mi számít olcsónak vagy drágának.
(válasz LadyBird 2015 77738. hozzászólására)

77740. csikil4ny2017-03-05 09:19
Meg a padlizsánkrémbe fokhagymát. Egyszerűen meg sem tudom kóstolni, pedig szeretem a fokhagymát.
(válasz Dodi44 77734. hozzászólására)

77739. Datolya2017-03-05 07:59
Nem mondod?...és erre az evési módra vajon hogy szoktak rá?
(válasz Guruljka 77733. hozzászólására)

77738. LadyBird 20152017-03-05 07:58
Én ezzel vitatkoznék. A minőségi termék nem feltétlenül drága. Csak odafigyelést, esetleg utánajárást igényel. Sokszor a gyenge minőség nem is olcsó! Mióta oda kell figyelnem, hogy miben van ízfokozó, szinte csak alapanyagokat veszek. Régen én is használtam leveskockát, meg zacskós porokat. Nem is voltak olcsók! Most ha egyszerre nagy mennyiségben főzök meg alapokat, akkor üvegből vagy fagyóból bármikor előszedhetők, sokkal ocsóbban jövök ki. És ugyanolyan gyors, mintha valami zacskós ízesítőt dobnék hozzá.
(válasz Anyagi 77719. hozzászólására)

77737. Datolya2017-03-05 07:56
:DD Tudom én azt.Fordulj hozzám bizalommal ha valamire megoldást keresel:)))
(válasz Dodi44 77735. hozzászólására)

77736. forrest20102017-03-05 07:41
a férjemnek a sülthús mellett sült hagyma a kedvence , dehát husi nélkül az nem megy , oldalast szeretek neki sütni :)
(válasz Anyagi 77720. hozzászólására)

77735. Dodi442017-03-05 05:34
Abban igazad lenne, de az alvassal nemvan problemam, de az allassal lenne... :DDD
(válasz Datolya 77727. hozzászólására)

77734. Dodi442017-03-05 05:32
A magyar embornek a mas izek nem smakkolnak, mert mi szeretjuk a sot, borsot, orolt poros paprikat is hasznalni, es az osszeerett izek adjak az alapjat a jo kajanak. Ahany haz annyi szokas. \Pl, nekem az igazi kolbasz az a paprikas, fokhagymas, kisse borsos, sos fustolt kolbasz az igazi. az egyik baratom , meg erdelyi es ok meg nem hasznalnak bele pirospaprikat. Igy meg a magyar videkeken is maso szokasok vannak, hat meg a "savanyu kaposzta evo nimotnek" a feher kolbaszukkal...
(válasz Anyagi 77722. hozzászólására)

77733. Guruljka2017-03-04 22:57
Én pont a színe miatt nem mertem megkóstolni.
Ráadásul hagyományosan úgy kell enni, hogy kézzel megfogva, kicuppogják belőle a tölteléket. Azaz malac módon.
(válasz Datolya 77732. hozzászólására)

77732. Datolya2017-03-04 20:56
Milyen íze van egy fehér kolbásznak?
(válasz Anyagi 77730. hozzászólására)

77731. Datolya2017-03-04 20:55
Igen, és pont attól tökéletes az egész úgy ahogy van:))
(válasz Anyagi 77729. hozzászólására)


77730. Anyagi2017-03-04 20:54
Ez így igaz, de ennek a fehér kolbásznak az íze nem tetszett. Pedig előítélet nélkül kóstoltam!
(válasz Datolya 77728. hozzászólására)

77729. Anyagi2017-03-04 20:52
Meg ugye a szalonnazsír ízesíti meg azt a finom sült hagymát! :))
(válasz Datolya 77725. hozzászólására)

77728. Datolya2017-03-04 20:49
Először a szemünkkel nézzük, a kinézete is majdnem annyira fontos mint az íze.
(válasz Anyagi 77722. hozzászólására)

77727. Datolya2017-03-04 20:47
Legközelebb állva csináld, úgy csak nem alszol el:))
(válasz Dodi44 77723. hozzászólására)