Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (23. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


78749. LadyBird 20152017-04-06 18:46
Képzeljétek, kipróbáltam a sertéspörkölt és a bolognai szósz "befőttet". Ugyanúgy dunsztoltam, mint bármi mást, csak hosszabb ideig, és tökéletes.:))

78748. LadyBird 20152017-04-06 18:44
5 literesem csak egy van, amiben kovászolni szoktam az uborkát. Nem praktikus a tárolása, nem szeretem. Ráadásul lusta is vagyok, szeretem, ha azonnal tudok valamit elhasználni, ne kelljen a maradékkal bíbelődni. Miért nem romlik meg?? Valamilyen tartósítószer van benne? Én semmilyen tartósítószert nem használok.
(válasz smudlaagi54 78747. hozzászólására)


78747. smudlaagi542017-04-06 18:40
Azt rakhatod akár 5 literesbe is,nem romlik meg.
(válasz LadyBird 2015 78745. hozzászólására)

78746. smudlaagi542017-04-06 18:39
Én is mindig gyűjtöm az üvegeket,de sosincs elég,Bár nagyon sok mindent szoktam elrakni.
(válasz Guruljka 78741. hozzászólására)

78745. LadyBird 20152017-04-06 18:38
Nyersen nem szeretem az almát üvegben, mert nem hatékony a helykihasználás. Szerintem.:) Így a fagyóba teszek, amikor még van hely...:))
(válasz smudlaagi54 78740. hozzászólására)

78744. smudlaagi542017-04-06 18:37
Nekem hál isten van kamrám három is,meg ott a 300 literes mélyhűtő amit nagyon utálok.Semmit nem találok meg benne,akárhányszor keresek benne valamit,tudom hogy van,de vagy nem keresem meg végül,vagy ötször átpakolom.
(válasz Guruljka 78741. hozzászólására)

78743. LadyBird 20152017-04-06 18:36
Ismerősök, akik tudják a mániámat, nem dobják ki az üvegeket, összegyűjtik nekem. Kizárólag 720 ml-es szabvány üvegeket használok, könnyű őket kezelni. Az egyféléket egy-egy kartonba teszem, ráírom hogy mi van benne, így a por sem lepi, tárolni is könnyebb. Kamrám nincs, de a garázs szerencsére elég nagy:)

78742. globus2017-04-06 18:33
Kamra, spájz nagyon hiányzik. Szigetelt garázsban jól eláll a "szajré", de az meg két utcával odébb van. Embernek jó kifogás kimenni érte.

78741. Guruljka2017-04-06 18:30
Bezony, üvegek kellenek, aztán meg hely az üvegeknek. Kamrám nekem sincs.

78740. smudlaagi542017-04-06 18:20
Ja de nekem nem volt üvegem!Üvegbe egyébként nyersen is rakhatsz el almát.Nagyon sok volt az apró,meg férges,ütödött alma,ívólét,lekvárt,és párolt almát is csináltam belőle.
(válasz LadyBird 2015 78733. hozzászólására)

78739. csikil4ny2017-04-06 17:10
Sziasztok!

Soha többet nem készítek fagyasztott karfiolból rakott karfiolt. Készítettem frissből! :)

78738. Guruljka2017-04-06 16:04
Romlott... :D

Akkor nem volt kitől megkérdezni.
(válasz LadyBird 2015 78737. hozzászólására)

78737. LadyBird 20152017-04-06 16:02
Lehet, hogy így némileg romlott az élesztő hatásfoka.:)))
(válasz Guruljka 78736. hozzászólására)

78736. Guruljka2017-04-06 15:59
Na én meg felforraltam a szerencsétlen élesztőt a tejben. :D
(válasz LadyBird 2015 78734. hozzászólására)


78735. LadyBird 20152017-04-06 15:39
Kiállításra szánod a gombócot, vagy megenni? Engem nem zavar, ha nem tökéletesen gömbölyű az a gombóc. Akit meg zavar, csinálja meg!:)) A prézli állaga szerintem teljesen jó. Hogy ropogós-e? Meg nem tudom mondani. Nem reklamált még senki.:)
(válasz fehérke111 78705. hozzászólására)

78734. LadyBird 20152017-04-06 15:34
Tudod, nem minden olyan nyilvánvaló...:) Még ezer évvel ezelőtt a barátnőm felhívott: kelt akármit szeretne csinálni, és a receptben az van, hogy futtassa fel az élesztőt. De hova??:)))
(válasz Guruljka 78732. hozzászólására)

78733. LadyBird 20152017-04-06 15:32
Nálam a párolt alma üvegben van. Nem volt helyem a fagyóban, az alma meg romlott, cselekedni kellett. A párolt almát forrón üvegbe raktam, szárazdunsztba tettem, mehetett a polcra. Nincs vele több macera, mint fagyóba tenni, és még energiát sem fogyaszt.:))
(válasz smudlaagi54 78719. hozzászólására)

78732. Guruljka2017-04-06 14:57
Nem lőttetek mellé, kifőzni mindenképp ki kell. Hisz gombóc... :D
(válasz smudlaagi54 78731. hozzászólására)

78731. smudlaagi542017-04-06 14:15
Akkor nem lőttünk mellé,a főzéssel.
(válasz Guruljka 78727. hozzászólására)

78730. lúdanyó2017-04-06 13:41
ma székely káposztát főztem.. olyan rég nem volt.. nem főztem levest mert szerintem ehhez aztán biztos nem kell azuram nagyon zokon vette..:O

78729. Guruljka2017-04-06 13:22
Ha a bagett = zsemle, akkor a két recept kombinálható, úgy látom.

78728. Klingy 152017-04-06 13:19
Ma a tegnapi krumpli főzése után megmaradt léből készítettem tejszínes hagymakrém levest,amit sajtos pirítóssal tálaltam.Nagyon finom lett.Mást nem kell főzni,mert vannak maradékok,és el kell fogyasztani. Nálunk eléggé ronda idő van,szél,eső,és hideg,ezért jól esett a meleg leves,meg eszembe is jutott,hogy nagymamáink szinte mindig felhasználták a főtt krumpli levét.

78727. Guruljka2017-04-06 13:19
20 deka szikkadt bagett, 1 hagyma, 2 ek. vaj, 1,2 dl tej, 80 g medvehagyma, 2 tojás, szerecsendió, só, bors, fél teáskanál sütőpor.

A bagettet lapos tányérba szeleteljük, az apróra vágott hagymát a vajon üvegesre pároljuk és a tejjel felöntve, a bagett-szeletekre öntjük. A tojásokat felverjük a fűszerekkel, majd a medvehagymával, a sütőporral és a bagettmasszával sima tásztává gyúrjuk, 10 percet pihentetjük.
Nedves kézzel 8 gombócot formázunk, bő sós vízben kifőzzük, majd még 20 percig hagyjuk kis hőfokon a vízben duzzadni. Ezután kivesszük, lecsepegtetjük.

Előbb érdemes egy pici próbagombócon kipróbálni, nem lett-e lágy a tészta. Ha szétesésre hajlamos, akkor kanalanként hozzágyúrt zsemlemorzsával lehet összefogni.

78726. Guruljka2017-04-06 13:01
Várj, fordítok!
(válasz loch ness 78725. hozzászólására)

78725. loch ness2017-04-06 12:35
Köszönöm! Szerintem véletlenül félbehagyhatták a receptet, mert az sincs leírva, a medvehagymával mit kell csinálni, de majd akkor úgy főzöm meg, ahogy ti javasoltátok.

78724. smudlaagi542017-04-06 10:37
Én is megfőzném,miután összeállítottam a masszát.
(válasz loch ness 78722. hozzászólására)


78723. tumbo2017-04-06 10:13
én ilyen receptet még nem láttam,de ha a beáztatott zsemlével nem csinálsz semmit,az is nyers forma marad.én hozzákeverném a tojást,picit főzni,míg nem jön föl a víz tetejére.ehhez illene a sonka,meg a káposzta is.a gombócot általában vízben,gőzben főzzük,nem csak összekeverjük a hozzávalókat.sok sikert.
(válasz loch ness 78722. hozzászólására)

78722. loch ness2017-04-06 08:13
Kedves Főzés Mesterei! :)

Tudnátok nekem segíteni? Találtam egy receptet, ami nagyon izgatja a fantáziámat, de mivel én még nem tudok olyan profin főzni, nem tudok valamit megfejteni. Ugyanis a receptíró elfelejtette beleírni, mikor és hogyan kell felhasználni a tojást. Mert ha a kenyérhez keverem, nyers marad, máshova meg nemigen tudom elképzelni. Vagy sütőben kell megsütni, és az lemaradt? Esetleg megfőzni?
Szerintetek?

MEDVEHAGYMA GOMBÓC
Hozzávalók: 50 dkg kockázott száraz zsemle, vagy fehér kenyér, 4,5 dl tej, 1 fej finomra vágott vöröshagyma, 10 dkg vaj, 4 tojás, 10 dkg finomra vágott medvehagyma, 1 tk só, 1 gerezd zúzott fokhagyma, frissen őrölt bors

A tejet egy kiskocka vajjal, sóval, borssal és a fokhagymával felforrósítjuk, a hagymát a többi vajon üvegesre pároljuk, és a tejjel és a kockázott zsemlével összekeverjük, körülbelül 10 percig állni hagyjuk.
Tipp: a bajorok ezt főtt füstölt sonkával és párolt savanyú káposztával szeretik.

78721. ... én2017-04-05 20:09
Tudja valaki, hogy mennyibe kerül egy adag egy általános iskolai és egy középiskolai menzán? És esetleg mennyi az az összeg, amiből ki kell gazdálkodnia az ételsor összeállítójának az ebédet?
És milyen ételeket adnak az általánosban, és milyet a középiskolákban?

78720. smudlaagi542017-04-05 17:47
Amikor kifőződ,lobogó forró vízben főzd meg,ne tegyél bele sokat egyszerre,hogy ne hűtse le a vizet,és a morzsát frissen pirítsd meg hozzá.
(válasz fehérke111 78705. hozzászólására)