Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (23. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


81434. LadyBird 20152017-07-08 08:12
Ánizsal nem szoktatok kovászolni? Én évek óta csak így készítem, és nagyon finom tiszta ízű lesz a kovászos uborka. Néhány nappal tovább kell érlelni. Egy 5 literes üveghez 3 teáskanál ánizst teszek, a többi ugyanaz.

81433. fehérke1112017-07-08 08:11
:-)))
(válasz Guruljka 81416. hozzászólására)


81432. fehérke1112017-07-08 08:10
Hogy én milyen irigy vagyok a kolibrikért :-)))
Bár, nekünk vannak cinkéink, rozsdafarkúink, fekete rigóink... és leveli békánk! Irtó aranyos.
(válasz Dodi44 81430. hozzászólására)

81431. fehérke1112017-07-08 08:07
Látom, már válaszoltak - én krumplival kovászolok (káposztát is). Azt vettem észre, hogy nem puhul meg az uborka - régebben kenyérrel csináltam én is, és majdnem mindig úgy volt, hogy mégnemjó, mégnemjó, mánemjó!!! Krumplival két-három nap, és finom ropogós.
Fontos: csak öreg krumpli jó, abból szoktam spájzolni direkt ilyenkorra, de láttam már zöldségesnél is, 2-3 szemenként veszik, szintén kovászolni.
Én csak kaprot és pár szem fokhagyma gerezdet teszek bele, más fűszert nem.
(válasz szabot.88 81415. hozzászólására)

81430. Dodi442017-07-08 07:59
Oszinten bevallom, pontosan nem is tudom, azt hiszem a folyondar fajtaju,
Gynyoru szineik vannak, olyan egett narancstol pirosba, sargaba meno szinu, A kolibrik nagyon surognek forognak korulotte...
(válasz forrest2010 81429. hozzászólására)

81429. forrest20102017-07-08 07:43
Dodi ! milyen trombitád van ? trombitafolyondár ?
(válasz Dodi44 81408. hozzászólására)

81428. forrest20102017-07-08 07:40
valami olyanra , amibe befér a férjem a majd 2 méterével :)))))) nemtom milyen legyen , valami 1 személyeset szeretnék :) köszi a lóherét :)
(válasz Datolya 81412. hozzászólására)

81427. Dodi442017-07-08 07:33
Nem mennek ra a bogarak, legalabb is meg egyet sem lattam egyikensem, es persze a paradicsom karoimat is minden ket-harom evben lekenem az elhaswznalt olajjal.
(en csalok, van egy elektromos krumplisutommint egy elektromos fazek, annak a belso oldalan meg van jelolve, hogy meddig ontsem olajjal, es neha ramjon a sultkrumpli eves, es akkor majdnem minden nap vagy estere vacsorara felszeletelek vekonyra 1x1 cm szeletekre, nem hamozom meg, es addig sutom az elomelegitett olajban, mig fel nem jon az olaj tetejere.) De neha meg honapokig nem csinalok sultkrumplit...)
(válasz fehérke111 81413. hozzászólására)

81426. Guruljka2017-07-07 20:22
A baráti család, aki a receptet feltette, nagyon megszerette ezt a változatot, egyszerűbb és tisztább is.
(válasz globus 81424. hozzászólására)

81425. Guruljka2017-07-07 20:21
Cukkinifasírt, most láttam meg:

Hozzávalók

1 db közepes cukkini
3 db kifli
1 db tojás
pár evőkanál zsemlemorzsa
kevés liszt
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szezámmag
10 dkg sajt

őrölt bors
őrölt kömény
őrölt pirospaprika
A sütéshez :
olaj

Elkészítés

A cukkinit megtisztítjuk , lereszeljük. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a vízben megáztatott és kinyomkodott kifliket, a lereszelt sajtot, és megfűszerezzük. Belekeverünk 2 evőkanál zsemlemorzsát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük pihentetni.
Közvetlenül sütés előtt rakunk bele egy kevés lisztet, hogy jól formázható masszát kapjunk. Korongokat formázunk belőle, ezeket szezámos morzsába forgatjuk. Végül bő, forró olajban kisütjük.

81424. globus2017-07-07 20:03
Jó lesz krumplival. FB LÉ csoportjában nagyon dicsérik.
(válasz szabot.88 81423. hozzászólására)

81423. szabot.882017-07-07 19:58
Gluténmenteset szeretnék ezért kerestem a receptjét.

81422. szabot.882017-07-07 19:56
Köszönöm mindenkinek! :)

81421. lavanda2017-07-07 19:42
Én már készítettem, de továbbra is maradok a kenyeres változatnál.

Az uborkás üveg (5 literes) aljára 1-2 krumpli karikára vágva, utána kapor, főleg a szára, mert az olyan jó aromás, erre sorakoztatom a levágott végű és mindkét végén behasított csinos uborkákat és 5 csapott evőkanál asztali(!) sót teszek bele, semmi mást. Hideg vízzel öntöm fel. Középre és a tetejére is teszek bőven kaprot.
(válasz szabot.88 81415. hozzászólására)


81420. Guruljka2017-07-07 17:30
Próbáltad már csak sima citromsavas oldattal?
Még szaga sincs.
(válasz forrest2010 81419. hozzászólására)

81419. forrest20102017-07-07 15:58
én + csinálok forróvizes domestoszos vizet abba teszem néhány percre , utána ecetes vízbe , mert a domitól borzalmas büdi lesz // pedig én még csak nem is érzek szagokat , de a gyerekeim húzták az orrukat a domestosz szaga miatt ! viszont ami nagyon szép fehér lesz szintén , a teaszűrők !!!! azt is ilyen domis forróvízbe áztatom be , olyan lesz , mint újkorába !
(válasz aileron44 81406. hozzászólására)

81418. bozsu552017-07-07 15:28
Húsz éve ha uborkát kovászolok kenyér helyett megpucolt krumplit rakok,5 literes üvegbe három darabot az aljára.Kapor,só olykor 2-3 gerezd fokhagymát.Aki nekem ezt ajánlotta ma 80 éves,ők már anno a katonaságnál így csinálták!
(válasz szabot.88 81415. hozzászólására)

81417. Guruljka2017-07-07 14:56
Sváb kovászos uborka
Hány személyre:
Előkészületi idő: 15 perc
Elkészítési idő: 2-3 nap
Kategória: Savanyúság
Nehézségi fok: Könnyű

Hozzávalók
Egy ötliteres uborkásüvegre számítva 2-2,5 kg kovászolni való uborka, egy csomó kapor, babérlevél, bors, mustármag, koriander, köménymag, fokhagyma ízlés szerint, 3 evőkanál só, 2-3 szem krumpli, forró víz.
Rövid leírás
A kovászos uborka sváb változata, tisztább leve és íze van, mint a hagyományosnak.
Elkészítés leírása
A hagyományos (kenyeres) kovászos uborkához hasonlóan berakjuk a hozzávalókat az üvegbe (alulra és felülre a szeletekre vágott krumplit).
Tűző napra (vagy rossz időjárás esetén a lakásban meleg helyre) tesszük, 2-3 nap alatt beérik.

81416. Guruljka2017-07-07 14:54
Én nem, de megbízható jó barátaim igen. Keresem és hozom a receptet.
(válasz szabot.88 81415. hozzászólására)

81415. szabot.882017-07-07 14:27
Készített már valaki kovi ubit krumplival? Érdekelne a recept, mert sokfajta van a gugliba. Köszönöm :)

81414. Guruljka2017-07-07 12:02
Nálam nincs maradék olaj. Nem sütök bő olajban.

Régen, ha nagy ritkán előfordult, ment az állatkajába nálam is.

81413. fehérke1112017-07-07 08:27
Használt étolajjal kened be a virágállványt - nem mennek rá a hangyák?
(válasz Dodi44 81408. hozzászólására)

81412. Datolya2017-07-07 06:40
Küldtem Neked lóherét a jeleidhez, hogy én is hozzájáruljak a szerencsédhez....majd küldök még:))
Milyen infrakabinra gyűjtesz?
(válasz forrest2010 81404. hozzászólására)

81411. Datolya2017-07-07 06:36
Gyönyörű lehet a trombita virágod, kár hogy képet nem látunk róla.
Nálunk azért nincs maradék olaj, mert a 2 kutya ennivalójába mindent felhasználok amit lehet...az ilyet is.
(válasz Dodi44 81408. hozzászólására)

81410. aileron442017-07-07 06:01
Szia!

Köszönöm ;-)
(válasz lavanda 81407. hozzászólására)

81409. Guruljka2017-07-06 23:37
Dodi, a vegetable oil csak simán étolaj idehaza. :D Nemigen használunk állati olajat. :D

Csudaszép lehet az a virág, nagyon szép lesz, ha kinyit!

És a kolibri etetők... :D Én a téli cinkéket most nem látom, lehet, visszább húzódtak a bozótosba a fészkükkel. Majd jönnek a télen!


81408. Dodi442017-07-06 23:33
ma nagyon egyszeru dolgokat csinaltam ebedre, mert csaltam egy kicsit.. Paradicsom levest es kaposztas cvekedlid. Amultkor vettem egy friss ugy kozepes nagysagu fej kaposztat, azt meg dinszteltem es hat reszre osztva betettem egy zipzaras nejlon zacsekba a fagyasztoba. Ugy hogy csak elo kellett vennem, es meg mindig maradt belole.
Kaptam egy jo ismeros holgytol egy szep trombita virag tovet, elultettem mar egy par eve, es most mar annyira megdusodott, hogy muszaly volt csinalni neki egy alvanyt, ugy meter nyolcvan magas, es kettometernegyven hosszut. Hat erre az eddig szana szet levo agakat ossze kozpontositottam es felraktam es kotottem a vizszintes rudjara. Ekkor vettem eszre, hogy biza, aznem fog eleg lenni, mert mar mindent ratettem, kotottem amit csak lehetett, de meg mindig boven maradt a hosszabb folyondaros agaibol, Igy aztan meg tettem egy vizszintes rudat feljebb hatvan centivel, es meg a masodik rudja is majdnem tele lett az agaival. Persze csalok mert az uj viragtarto fa anyagat mindig lefestem, kenem elhasznalt vegetable olajjal, mert nem ontom ki a szemetbe, hanem egy flakonba gyujtve megtartom az uj faanyagot vedeni az esotol , vihartol, teltol fagytol, igy nem rohad el idonek elotte.
Eddig nem is nagyon figyeltem a megnolt nagy elburjanzott bokorra, de most, hogy vele dolgozva rendezgettem, akkor vettem eszre, hogy mennyi viragbimboja van az iden mar rajta, es a sok napsutere kerulo agakon hamarabb ki is nyilt mar a viragok negyed resze, es mar lattam colibrit is repulni hozza! Fogok holnap colibri etetot is kitenni nekik...

81407. lavanda2017-07-06 21:31
Szia!
Dörzsis szivacsra tömény Domestos vagy Blik a Pennyből.
(válasz aileron44 81406. hozzászólására)

81406. aileron442017-07-06 18:43
Szia! Mivel fehéríted a tányérokat?
(válasz lavanda 81384. hozzászólására)

81405. forrest20102017-07-06 05:55
én is előneveltem a tökömet először kefíres nagy pohárba + 1 vödröset is 2 tővel , a 2 töves bazi nagy lett , de mindegyiken van / idén tököt eszünk tökkel :) bár igaz h azt a 2 m2-es zsebkendő parcellányi db-ot kicsit feltöltöttem a csirkeudvarból földdel és ott nyomorog a lestyán is a cukkini mellett / valamikor hajdanán , mikor gyerekek voltunk a határba a kukorica közé ültettek ilyen olyan tököt , igaz , h többnyire az állatoknak való takarmánytököt :)