Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
Nekem nincs ennyire komoly gondom, csak egy kicsit sok benne a vas - mármint a bal térdemben és a bokámban. Nagyon megérzem sokszor.
Uramnak viszont nagyon "megérett" már a térde a protézisre, de nagyon ódzkodik a műtéttől, pedig egyre rosszabb. Már minden hülyeséget kipróbáltam (ez főleg a zselatinos "kezelésre" vonatkozik), de persze hogy nem javul. | ||
|
| ||
Hat akkor nem ujdonsag feletek sem.
/Ha elfaradok engem felfrissit egy feloranyi aztatas a kadban a melegviz es az Epsom salt kevereke.../ | ||
|
| ||
Időnként,főleg a férjem szerint rám férne egy kis " Epsom Salt" is. | ||
|
| ||
Nem tudom Guruljka,de hidd el,hogy én is meg vagyok lepődve,mert nem is ebből a célból áztattam a lábam,hanem csak kicsit puhítani szerettem volna ,és egyszer csak azt vettem észre,hogy nem fáj a térdem. Sajnos a fekvő helyzeten kívül már minden pózban fáj a derekam, a térdem már fektemben is fájt.Nagyon előrehaladott több gerincsérvem van,jövő hónap elején lesz a műtétem. | ||
|
| ||
Emlited, hogy "tengeri so"
haat az nekem uj! Mar olyant hallottam, hogy a tengeribol csinalnak puliszkat, meg tortillat, meg darat, meg fott gyenge tengeribol egy par csobol finoman lehet falatozni! Morzsoltam is mar eleg tengerit, pattogatva is szeretem... A ledaralt verziojahoz hozza adnak cukrot, azt meg lehet erjeszteni.. Pajinkat is lehet desztillalni belole, amit egyes reszeken feher villamnak is hivnak... -a benzin oktan kiegeszitot is csinalnak belole, a 10%-os hozzaadasaval. (de a braziliai cukornadbol keszitett massza sokkal hatasosabb..) De meg sot sosem hallottam, hogy csinaltak a tengeribol, es az lesz "a tengeri so"... ;DDD De ha megengeded, a gyogyaszatra hasznalt vizben feloldott "Epsom Salt "nevu, aranylag olcso csomagjat keresnem a Drogeriakban, az nekem is igen hatasosannak a jo meleg kadbani vizzel felkeverve benne meg aztatni testem, igen kellemes hatasa van, vagy ha a faradt labaidat szeretned egy kisse kenyeztetni, arra is melegen ajanlom a melegvizzel valo kevereset es a labunk aztatasat benne... HA talalsz idot es alkalmat ra, azt hiszem neked is jot fog tenni a fenti vicceles mellett... :DDD | ||
|
| ||
Éppen Bene Máté porckorongos 10 napos tavaszi kihívását követem. Nem is gondolná az ember, milyen apró és eldugott izmok is befolyásolják, hogy az ember hogyan terheli a gerincét.
Ezért kérdezem: ha lábáztatás nélkül ülsz abban a pózban ugyanannyi időt, akkor mi történik? Mert az almaecetben nem hiszek. Azt pláne nem hiszem, hogy bokáig áztatod a lábad kb., és "felmegy" a térdedbe a gyógyhatás. Ez tuti valami máson múlik, nem az enyhén savas vízen, amiben a talpad ázik. | ||
|
| ||
Nem mértem semmit, csak találomra kb. 2 l. víz, 2 kanál durva só (tengeri), hát nem is tudom, de jó fél dl. almaecet. A térdem jó két hete kezdett fájni, amit gerincserv okoz. Hihetetlen, de egyszeri áztatás után jobb lett. Lehet, hogy visszajon, de most csak kicsit, szinte nem is fáj. Neked is hasonló gondjaid vannak? | ||
|
| ||
Beszélgessetek méééég! Nagyon bírom.... :-)))) | ||
|
| ||
Szia, ez IS nagyon érdekel: mennyi víz, (mekkora a pekedli) mennyi tengeri só, mennyi almaecet?
(És: milyen jellegű a térdfájásod - de ettől függetlenül is) Köszi :-))) | ||
|
| ||
nálunk is van egy,aki meg flexeli a fűnyírómat,de csak köszönetre. | ||
|
| ||
Tudod, Dodi, biztos láttad már: a háziasszony olyan kanálformára görbített tenyérrel a tészta aljára csap és felrántja, megint lecsap,megint felrántja... a fánktésztát is így "verték" a régiek. ☺ | ||
|
| ||
Az Neked biztosan hamarabb megy már, mint ha én tennék átszámítási kísérletet.
Igen, ez a mennyiség olyan "unoka-váró", elő lehet készülni vele, ha őket várja az ember. :D | ||
|
| ||
"persze megkel és vissza kell verni a tésztát, és mindennap vissza kell verni 1 kicsit"
Igen am, de azt nem irod, mivel, bottal, vagy szemmel??? :DDD | ||
| ||
Koszonom neked a receptet!
Azt hiszem, mivel egyedul elek, talan "tranzisztoros" valtozataval fogok megkuzdeni! At kell varazsolnom pound-ra es unciara alobb... :DDD | ||
|
| ||
Koszonom szepen! Meg fogom kiserelni a megcsinalasat, szeretem a langost! es mar ot eve, hogy nem ettem, akkor voltam szegedes.
(ott ahol a tanacshazan nem hisznek abban, hogy olcsobb es hatasossabb nem lerombolni, hanem a mar meglevo alapra epiteni) | ||
|
| ||
:D nálunk van 1 ? v 2 90valahány éves mami szomszéd , a másik oldalon 1 lófarkas hibbanat , szembe 1 roggyant lakatlan :( ...... hát én inkább várok :) | ||
|
| ||
:D azt mondja : felesleges félévenként nyaggatnom...... tudja ő , de várjam ki a sorom :( | ||
|
| ||
Jól kidolgoztad magad!
Én ma csak tésztát fogok kifőzni. Tegnap vettem a szomszédasszonytól 10 tojást. Szépeket tojnak nála "a csajok". | ||
|
| ||
ma főztem gulyás levest sült húst, paradicsomi káposztát de mivel nagy volt a káposzta a felét meg dinszteltem és lesz káposztás tészta is + sütöttem kenyeret az unokámnak + kriplis pogácsát ami nagyon finom lett..:) most 2 napig nem főzök..:O) | ||
| ||
:DD | ||
|
| ||
remélem jóképű a szomszéd.mint a vicc,a férj szól,mi vagyok én,szerelő,kőműves.a szomszéd megcsinálta egy sütiért,vagy hogy lefekszem vele.
hát mi vagyok én,cukrász? | ||
|
| ||
Mikor már három év alatt harmadszor szólsz, nem szokott rád rivallni, hogy "nem átallod folyton ezzel rágni a fülem"? :) | ||
|
| ||
:) :) tudok én várni :) | ||
|
| ||
Helyezd kilátásba, ha nem csipkedi magát, kénytelen leszel szólni a szomszédnak vagy barátnak. | ||
|
| ||
Dodi ! én hajnalba kelek / mert többnyire este a tyúkokkal fekszem :) / én a friss kockaélesztőt elvágom 4 felé / mert marhára spórolok :) / vagyis az 5 dekának az 1/4-ed részéből csináltam 1 fél pohár kefírrel 1 kiskanál cukorral + 1 evőkanál liszttel egy futtatást :) mivel az élesztő fagyosan lett a kefírbe dobva talán 1 órát is futott :) / becsomagolom a feldaraboét élesztőt és a fagyosba tárolom , nem lesz annak semmi baja / kb fél kiló lisztbe tettem ezt a futást + 1 szem tojást kb 3 evőkanál krumplipüréport és még 1 kis kefírt h se túl lágy se túl sűrű ne legyen , ja és 3 kis mokkáskanálnyi sót , összedobom , pihentetem kicsit , utána még 1x átkeverem , aztán mehet a hűtőbe :) reggel 7 körül sütöttem belőle , persze megkel és vissza kell verni a tésztát , és mindennap vissza kell verni 1 kicsit , mert különben a hűtő ragadni fog :) / én direkt kicsit nagyobb tálba keverem , de akkor is vissza kell verni :) / mielőtt sütöm én szoktam 1 falatnyi tészztával próbasütést csinálni :)
Dodi nem 1 macerás valami , kevesebb vele a munka mint ameddig leírtam :) | ||
|
| ||
Dodi, ez a "hűtős lángos" kifejezetten a hűtőben kel meg. Ahogy összeállítottuk a tésztáját, már tesszük is a hűtőbe, legalább másnapig.
Én azért szeretem, mert elég annyit kivenni a tésztából, amennyit kisütök. Nem vesz fel annyi zsiradékot sem, és tömörebb is a tésztája. Úgy szoktam, hogy a tésztát a tállal együtt nejlon zacskóba húzom, úgy bugyolálom be a hűtőben. Jó háziasszony barátnőm receptje, ahogy ő írta le: HŰTŐS LÁNGOS 1 kg liszt 1 kisdoboz tejföl (2 dl) 1 tojás 1 élesztő fél l tej ízlés szerint só étolaj a sütéshez Feltétként: tejföl és fokhagyma ízlés szerint Elkészítés Ezekből a hozzávalókból kézzel vagy géppel sima tésztát dagasztunk, szép simára kidolgozzuk. Majd zacskóba rakjuk és hűtőben tároljuk. (rendes hűtőben nem mélyhűtőben) A tészta a hűtőben 2 hétig is eláll, úgy, hogy mindig csak annyit szedünk ki belőle, amennyit fel akarunk használni. Olajos kézzel formázzuk kör alakúvá a tésztát, úgy, hogy a közepe vékonyabb legyen. Bő és meleg zsiradékban kell sütni, arra azért ügyeljünk, hogy ne legyen túl forró és ne süssük túl nagy hőfokon, mert akárcsak a fánknál, akkor hamar megég a külseje, belül pedig nyers marad. Ha pedig túl kicsi a láng vagy nem elég meleg a zsiradék akkor magába szívja a lángos és nehéz, sulykos lesz, meg persze rossz ízű is. | ||
|
| ||
mondtam az öcsémnek tegye fel a fürdőszoba ablakra,a szúnyoghálót,majd tartom a a létrát.nem is figyeltem,nem a keretre szögelte föl,hanem a kinyitható részre.még ő akart gépszerelő lenni. | ||
|
| ||
Lányok, azt hiszem, LadyBird javasolta a tengeri sós vízben való labaztatast, amit én kiprobaltam úgy, hogy öntöttem hozzá almaecetet is, és csökkent a terdfajasom. Hihetetlen, de igaz. | ||
| ||
Majd biztos megirja Forrest, de nekem is van olyan receptem, hogy a hűtőben napokig eltarthato. | ||
|
| ||
"sütöttem reggelire lángost :) az este bekavartam 1 fél adagot , 2-3 reggelire v vacsira elég :) "
Tessek mar megmondani, hogyan tetszik csinalni azt a lanngost? Mert sehogysem tudnam magam rabeszelni, hogy azert en hajnalba felkeljek, hogy a langost osszekeverjek, es varjam mig megkel, es meg utanna sussem... Ahhoz en tulsagosan versenyben vagyok a Mujkoval es a Bujkoval... :D /Este megkevered es beteszed kelni, de akkor meg tul kelhet?! Ha eltetszene arulni es le tetszene irni, igen megkoszonnem, es a halam uldozni fogja, egeszen ki az elso utca sarkaig!/ | ||
|