Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (19. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


77868. Granada2017-03-07 13:15
Nagyon szeretem a gyümölcsöket, de olyan savat csinál, hogy teljesen hanyagolnom kell mindet. maradnak a zöldségek: salátát nassolok! :)
(válasz globus 77865. hozzászólására)

77867. globus2017-03-07 13:15
Aminek olyan levele van, mint a szőlőé?
(válasz tumbo 77866. hozzászólására)


77866. tumbo2017-03-07 13:14
nekem paraj van.megnő vagy másfél méteresre,de muszáj permetezni,mert nagyon szeretik a levéltetvek.na meg a mángold,ugyanúgy kell csinálni,mint a spenótot.
(válasz Granada 77861. hozzászólására)

77865. globus2017-03-07 13:14
Nem igazságos! :)
Én sem eszem édességet. Ha munkahelyemen kapunk, haza sem hozom, egyből kolléganőmnek adom. Még régebben gyakran sütöttem, ezt ritkítottam havi 1-2 alkalomra. Kenyérből csakis ch-csökkentett, vagy korpovit keksz, gyümölcs napi 1 kisebb alma délelőtt. Nem tudom, miről lehetne még leszokni :)
(válasz tumbo 77858. hozzászólására)

77864. Granada2017-03-07 13:12
Milyen finom!
(válasz tumbo 77862. hozzászólására)

77863. globus2017-03-07 13:10
Nem folyósodik el? Zöldborsóra kipróbáltam, finom, de ha marad, másnapra totál híg lesz.
Igazából a saját anyaggal sűrítés sem jön be, így valószínűleg jóval több anyag kell bele, vagy plusz krumpli, nem tudom.
(válasz csikil4ny 77859. hozzászólására)

77862. tumbo2017-03-07 13:07
amit a legjobban szeretünk,spenót pici fokhagymás olajon,csirkemellre,rá egy kis sajt,megsütni,vagy kirántani.
(válasz Granada 77861. hozzászólására)

77861. Granada2017-03-07 12:58
Érdekes, ezt a hagyományos spenótot nem készítjük. Inkább nyersen esszük, vagy valamilyen tésztához, omletthez a leveles spenótot megfuttatva. Úgy nem tudok eleget venni.
(válasz globus 77837. hozzászólására)

77860. Granada2017-03-07 12:53
Nem csak a cukor okozhatja, hanem a kenyér, a tojásos tészta, a rizs, a krumpli fogyasztása is, amik gyakorlatilag cukorként hatnak a hasnyálmirigyre.
(válasz tumbo 77858. hozzászólására)

77859. csikil4ny2017-03-07 12:11
Én kukorica keményítővel szoktam a spenótfőzeléket besűríteni.
(válasz globus 77837. hozzászólására)

77858. tumbo2017-03-07 12:10
ez tényleg egy vicc. világéletemben utáltam az édességet,a tésztát,ellentétben a testvéreimmel.mégis magas a cukrom,de nem törődöm vele.8 körül van,de ennyi idősen ne várja senki,hogy olyan legyen,mint egy húszévesé.
(válasz globus 77855. hozzászólására)

77857. tumbo2017-03-07 12:06
én mikor menzás voltam,mindent megettem,mondjuk a tésztát akkor is csak kényszerből.a Telekibe jártam Fehérváron,kedvencem volt a jól lepirított tojásos nokedli, cukros salátával.pedig a cukrot utálom,de a salátát a mai napig így csinálom.

77856. tumbo2017-03-07 12:02
én is így vagyok vele,ha látok szép kocsonyának való húst,de egyszer körömpörkölnek való daraboltból főztem,az is jó lett.a lányom a szájába nem venné.utoljára Pestről hozta,kis dobozban,nem volt rossz.
(válasz forrest2010 77848. hozzászólására)

77855. globus2017-03-07 11:59
Pl. ha főzök teát, ízesítem normál módra citrommal-cukorral, ő kiönt egy csészényit és abba még + kever egy evőkanálnyi cukrot.
Vicc az, hogy nekem van vércukor problémám, neki nincs.
(válasz globus 77854. hozzászólására)


77854. globus2017-03-07 11:58
Férjemék családjában nagyon szerették a cukrot, kiskorától kezdve szinte minden ételbe tettek, sajnos így alakult ki az ízlése. Hiába főzök másképpen, ő beleteszi utólag. Még savanyú káposztásba is, mindenféle tésztákra, zöldségesre, főzelékbe, szerencsére gyerek nem szokott rá.
(válasz forrest2010 77844. hozzászólására)

77853. Klingy 152017-03-07 11:56
A megmaradt húsleves nálunk is mindig fagyasztásra kerül,mert alaplének felhasználom főleg krémlevesekhez,de másra is. Egyszer nyáron a két kisfiú unokánk nyaralt nálunk,és elmentünk kirándulni úgy,hogy gondoltuk,egész napos lesz a program,ottani ebédeléssel,de délre úgy elfáradtak,hogy haza akartak jönni,csakhogy itthon nem volt főtt étel,így gyorsan elővettem a fagyasztóból a húsleves maradékot,amit felturbóztam,és nagyon finom ebéd lett belőle.

77852. hoponopoo2017-03-07 11:48
Én is.
Valahol egyszer régen olvastam, hogy akkor nem csinál savat. És tényleg :)
(válasz tumbo 77847. hozzászólására)

77851. Guruljka2017-03-07 11:48
Értem, de nálunk a krumpli sem volt "kombinált".

Mostanában viszont krumplinudlival esszük a sóskát-spenótot. Azt hiszem, úgy jött az ötlet, hogy éppen sam-sem állapotban voltam, azaz nem volt egy vasam sem, és kis hastömő trükk gyanánt kipróbáltam, talán volt is kevés nudli maradék, már nem tudom.

Húst nagyon ritkán tálalok a zöldek mellé, akkor is csak a fiamnak esetleg.
(válasz forrest2010 77842. hozzászólására)

77850. Klingy 152017-03-07 11:48
Ha lehet,akkor én kerülöm a cukrot,ha nem borzasztóan savanyú a paradicsom,akkor nálunk nem kerül bele.
(válasz tumbo 77847. hozzászólására)

77849. Klingy 152017-03-07 11:45
Nálunk az egyik vejem nagyon szereti a kocsonyát,és ha úgy adódik,akkor a keresztfiamék is szívesen eszik,de a saját gyerekeim látni se bírják. Anyukám,és a hasonló korabeli asszonyok itt a faluban általában füstölt húsból főzték,de a férjem csak a frissből készültet szereti,nekem meg mindegy.
(válasz forrest2010 77848. hozzászólására)

77848. forrest20102017-03-07 10:05
Valamikor a munkahelyemen a nevelőotthonban isteni spenótot főztek a konyhások , nagyon szerettem , de a sajátomat nem igazán , viszont a tésztát még nem próbáltam , pedig láttam már színes tésztát , de legközelebb kipróbálom ezt is :) mostanába ha olyasmit kap a férjem amit a fiam nem enne meg , neki is a fagyosból bányászok elő valami fogára valót :) tegnap főztem a férjemnek 4 kis tálka kocsonyát / még 1 utolsót a következő tél előtt :) / mert olyan gyönyörű hófehér , tiszta körmöt kaptam , h muszáj volt megvenni :) 1 kis csülökkel főztem neki kocsonyát belőle , de a gyerekeim ilyesmit nem esznek meg :(
(válasz Klingy 15 77845. hozzászólására)

77847. tumbo2017-03-07 09:33
én is teszek bele egy csipet cukrot.
(válasz forrest2010 77844. hozzászólására)

77846. cika582017-03-07 09:22
Ezt én is így szoktam csinálni, mindig van levesem. Amikor kiveszem a fagyasztóból,egy kis zöldséget dinsztelek bele és kész a friss leves.
(válasz ... én 77830. hozzászólására)

77845. Klingy 152017-03-07 08:35
Csak a vizet helyettesítem spenóttal,tojást meg tudod,érzésre.Az a lényeg,hogy ne legyen híg, hanem rendes nokedli keménységű.Nem kell spórolnom a tojással,mert nagyon rendesek a tyúkjaim,éppen mára terveztem,hogy gyúrok tésztát szárításra,mert most még mindenképpen kell fűtenünk,és jól ki tudom szárítani. Tegnap is emlegettelek,hogy Tőled ragadt rám a nagyobb mennyiségekből való lecsipegetés,és úgy alakult,hogy a fiamat a munkája hozzánk közel szólította. Este jött, és innen ment dolgozni, így csak előkaptam a fagyasztóból a pici adag húst,meg zöldséget,és gyorsan összeütöttem a vacsoráját, nem kellett nagyobb adagokat kiolvasztanom.
(válasz forrest2010 77841. hozzászólására)

77844. forrest20102017-03-07 08:04
valamikor egyik kollégám-főnököm ki volt akadva azon , h a neje nem tesz cukrot a lecsóba :( én + azon voltam kiakadva , h cukorral enné ! kicsit több hagymát vágok alá , elég édes az ! de ha nagyon savanya a paradicsom max 1 kockacukrot kaphat ! a lecsó :)
(válasz globus 77833. hozzászólására)

77843. forrest20102017-03-07 07:59
de jó ! kipróbálom eccer :D
(válasz ... én 77830. hozzászólására)


77842. forrest20102017-03-07 07:55
nem a sóskába volt a hagyma , hanem a krumplin ! a hozzávaló krumplit megfőztük , megpucoltuk és lereszelve v picire aprítva hagymazsírra dobtuk rá , amibe pici pirospaprika is volt , szép színe lett tőle , megsóztuk , egyet rottyantottunk rajta a sparhelton és azt ettük a sóskához , nekem se husi , se tojás nem kell hozzá :D még ma se :)
(válasz Guruljka 77823. hozzászólására)

77841. forrest20102017-03-07 07:48
mennyi tojást teszel bele ?
(válasz Klingy 15 77840. hozzászólására)

77840. Klingy 152017-03-06 20:57
Én zsemléset még nem is ettem,tulajdonképpen spenótot főzeléknek mostanában nem is csináltam,mert nálunk a gyerekek nagyon megszerették a spenótos nokedlit,ami úgy készül,hogy magába a tésztába kell belekeverni a leforrázott, leturmixolt spenótot,amitől a tészta jó zöld lesz. Kifőzés után mindenki meglocsolja magának fokhagymás tejföllel,és már ehető is,de lelet hús mellé köretnek is.
(válasz tumbo 77838. hozzászólására)

77839. Klingy 152017-03-06 20:46
Én is fagyasztottam sóskát is, spenótot is,csak nem pépesre főzve,hanem turmixolva,és előtte olajon párolva,csak így nem kell sokáig párolnom. Régen anyukámék is csinálták az üvegben elrakást.
(válasz globus 77834. hozzászólására)