Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (19. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


79009. Guruljka2017-04-15 00:07
Végül is a meszes tojáshéj picit átengedi a lét.
Hogy a keményre alvadt fehérje mennyiben tud valamit magába szívni, azt nem tudom.
Évek, évtizedek óta vagy nem volt pénzem egész sonkára, vagy nem volt elég nagy fazekam. Most meg már nem izgat a probléma. Sonka, csülök bármikor kapható darabban is, de akkor ételhez használom, nem kell mellé a tojás.
Valamikor még néha minden összejött, de az meg már annyira régen volt, hogy a részletekre nem emlékszem.
(válasz LadyBird 2015 79008. hozzászólására)

79008. LadyBird 20152017-04-14 23:09
A sonkalében főzött tojást mindenhogy könnyű megpucolni:) Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ha a lében hagyjuk kihűlni, más lesz-e az íze? Sósabb lesz-e? Merthogy én mindig kiszedem a léből forrón, és úgy hűl ki. De ma valaki felhomályosított, hogy a lében kellene hagynom, mint a sonkát, merthogy úgy finomabb a tojás is.
(válasz Anyagi 79005. hozzászólására)


79007. Guruljka2017-04-14 21:46
Én úgy tapasztaltam, hogy ha hideg vízben öblítem a tojást, de nem hagyom benne. A hideg és a saját melege hatására elválik az a hártya a héjtól.
(válasz Anyagi 79005. hozzászólására)

79006. Anyagi2017-04-14 21:33
Mindenkinek szép napot holnapra!!!

79005. Anyagi2017-04-14 21:33
Mindkét megoldás jó lehet,
de ha kiszeded, akkor érdemes hideg víz alá tenni egy időre, hogy könnyebb legyen megpucolni.
(válasz LadyBird 2015 79004. hozzászólására)

79004. LadyBird 20152017-04-14 21:02
Lányok, közvéleményt kutatok!😊 A sonkalében főzött tojást a lében hagyjátok kihűlni, vagy forrón kiszeditek?

79003. globus2017-04-14 19:22
Az első karikát kidobtam, valamiért nem sikerült, pedig évek óta csinálom. Második jó lett, holnap töltöm.
(válasz Anyagi 79001. hozzászólására)

79002. Anyagi2017-04-14 19:21
Most megyek porszívózni egy kicsit - aztán filmet fogok nézni!!! :))

79001. Anyagi2017-04-14 19:19
Linzertnek nem tudom, de piskótának nagyon jó a rizsliszt, mint glutén mentes!
(válasz globus 78991. hozzászólására)

79000. Anyagi2017-04-14 19:16
Naaaa, mit főztél végül????
(válasz lúdanyó 78982. hozzászólására)

78999. Anyagi2017-04-14 19:12
Paprika tv, talán egyszerű vacsorák - vagy valami hasonló címen...
(válasz ... én 78971. hozzászólására)

78998. Anyagi2017-04-14 19:05
Sziasztok Lányok!
Ma mindent mostam, még paplant is! :)))
Viszont csak egy csontlevest főztem és ünnepi eper volt utána.
A fele eperből és beáztatott áfonyából parfét készítettem vasárnapra.

Éééééés, holnap sem főzök!
Viszont vasárnap a lassan sült tarjámat akarom elkészíteni.

78997. Guruljka2017-04-14 18:14
Nem tudom, hogyan volt elkészítve, tárolni én ugyanúgy tároltam, mint máskor, de az "előéletét" nem tudom. :D
Még csak meg sem szikkadt, sutty egyszer csak penészes volt.
(válasz syria 78985. hozzászólására)

78996. LadyBird 20152017-04-14 14:35
Szívesen látlak.:) Magam kedvéért nem készítenék, mert nem is nagyon szeretem.:) De a többiek bezzeg, annál inkább...
(válasz csikil4ny 78994. hozzászólására)


78995. globus2017-04-14 14:20
Éppen ezért. Minden, amit adunk hozzá, csak javíthat rajta...
(válasz lúdanyó 78993. hozzászólására)

78994. csikil4ny2017-04-14 14:19
Vendéget a halászlére fogadsz-e? ;)
(válasz LadyBird 2015 78984. hozzászólására)

78993. lúdanyó2017-04-14 14:10
szerintem maradnia kel a zsiradék mennyiségnek mert olyan furcsák a glutén mentes lisztek..
(válasz globus 78991. hozzászólására)

78992. lúdanyó2017-04-14 14:09
nem volt jó meg oldás mindenki húst evett..:(
(válasz Klingy 15 78987. hozzászólására)

78991. globus2017-04-14 10:22
Kis segítséget szeretnék kérni, akit érint: ha gluténmentes linzert szeretnék készíteni, a liszt egy részét helyettesíteném dióval (hogy ne legyen annyira száraz), akkor a zsiradékból elvegyek keveset, zsíros dió miatt?

78990. forrest20102017-04-14 08:34
szerintem ez a szomszéd fütyült rá ! a férjem hálistennek igyekszik betartani , ha néha fel is szalad 7-8 fölé , azért általában 5-és 6 körül van neki :D a cukra
(válasz globus 78979. hozzászólására)

78989. forrest20102017-04-14 08:31
:D :D én olyan szívesen adnék bárkinek a kilóimból egy keveset / a férjemnek is :D , de aszongya nem kell , nem cipel :D !
(válasz Dodi44 78988. hozzászólására)

78988. Dodi442017-04-13 21:48
Jaj kedves, a muszaly az nagyon nagy ur am!
-az elso idokben kisse beesett arcu voltam, de vagy tanulok, vagy sovanyodok...
-es nem lettem csont es bor...
(válasz forrest2010 78970. hozzászólására)

78987. Klingy 152017-04-13 21:35
Én is nagy dilemmában vagyok,mert most jöttem haza,holnap meg jönnek a gyerekeim,és hát nálunk rajtam kívül senki nem tartja a böjtöt,éppen azon töröm a fejem,hogy mit is kellene készíteni.Még csak az az egy biztos,hogy reggel egy gyors takarítás után a sütiket fogom elkészíteni,aztán valami vacsora,de hát csak lesz benne hús is.
(válasz lúdanyó 78982. hozzászólására)

78986. Klingy 152017-04-13 21:30
Nem volt lehetőségem a gép elé ülni,mert tavaszi szünet van az unokáimnak,de most pótoltam az olvasgatást,és láttam,hogy szeretnéd megsütni a fordított almás sütit.Nekem van egy kipróbált receptem,ami nekünk nagyon ízlik.Remélem,jól másoltam át a levelezőmből.

Almás krémes:

Sütőpapírral kibélelt tepsi alját kirakjuk szeletelt almával,amit nem kell 

meghámozni se. A papírt picit ki lehet vajazni. Az almákat leöntjük piskótával.

Az én tepsim 22x32 cm-es.Erre elég 6 tojásból piskóta.mert 8 tojásból kevertem.de 

szerintem az túl vastag lett. A felét sárgán öntjük rá,a másik felébe kakaót teszünk.

Lassú tűzön sütjük,hogy az alma is szépen megpuhuljon. Amikor megsült,akkor 

kiborítjuk,és még melegen lehúzzuk a papírt,vagy,ha alufóliát tettünk,akkor azt.

Kihülés után krémet teszünk a tetejére,tehát az almára.

Krém: 

Fél liter tej, 2 csg. vanilia pudingpor  ( felfőzni ) A pudingpor felét lehet liszttel is

helyettesíteni. 

20 dkg porcukor, 1 margarin, 1 csg. vaniliacukor.  Én fél margarint teszek,és 

10 dkg.vajat szoktam kikeverni.  

Tetejét bevonjuk csokoládéval. Lehet kész bevonót használni,de készíthetjük 

magunktól is. Pl.  25-30 dkg. porcukor, 1 kanál kakaó, 2-3 kanál forró víz,

3-4 dkg.vaj. Ezt jól kikeverve.
(válasz Datolya 78974. hozzászólására)

78985. syria2017-04-13 20:09
Váratlan gyorsaság? A rendesen elkészített (, helyesen tárolt) kenyér nem penészedik meg. Se lassan, se gyorsan.
(válasz Guruljka 78677. hozzászólására)

78984. LadyBird 20152017-04-13 19:45
Mi sem szeretjük a köpködős halászlét, ezért mindig filézem a halat. Azóta még az is lelkesen eszi, aki korábban a szálkák miatt nem szerette.😊 Holnap rántott hal lesz...
(válasz lúdanyó 78982. hozzászólására)


78983. forrest20102017-04-13 18:40
kétlem ! egyszerűen fogalma sincsen semmiről , ami főzés , de megfőzné a virslit ! a tojást , a teát , megmelegítené a konzervet :( ha nagyon éhes :( mielőtt tavaly éhen halt volna , vett néhány doboz készétel konzervet :( elég is lett neki néhány évre , mivel olyan egyforma ízek voltak :(
(válasz tumbo 78975. hozzászólására)

78982. lúdanyó2017-04-13 18:36
Sziasztok!
Ma gulyást főztem + olajos kiflit..:)

de holnap, jönnek a fiamék családostul olyan bajba vagyok mert ugye én böjtöt tartanék nagy péntek révén -semmi zsír vagy hús- de a fiamék nagy hús evők nagyon zokon vennék ha nem azt főznék..
gondoltam főzök halászlét de utána valami húst kel a fiam ráadásul nem is szereti a halászlét..:( ő enni szeret nem köpködni..:O)szóval nincs jó megoldás..:(

78981. globus2017-04-13 16:50
Sütiben ismerem ezt a módszert, itt videóban megmutatják, lejjebb Epres cobbler címen pontos recept szerepel.
[link]
(válasz Anyagi 78961. hozzászólására)

78980. globus2017-04-13 16:46
Nem :) Sőt meglepődött azon, hogy mi hüledeztünk. Szerinte nem volt annak semmi baja!
(válasz LadyBird 2015 78978. hozzászólására)