Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (18. oldal)

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


82052. ukovaszos162017-07-24 16:45
Nálunk nagyon ronda idő volt,jég esett.Leverte a kertet.Az összes gyümölcs a Földön.Azt szeretném kérdezni,hogy ebből a szilvából lehet lekvárt főzni.Még legalább egy hét kellett volna hogy beérjen?

82051. forrest20102017-07-24 15:22
Fehérke ! ma én is megfőztem a tőkbelsőt + a hagymahéjat együtt és gyönyörű lett a színe a hagymahéjtól ! azzal engedtem fel én is a levesemet + tettem bele lestyánt :) annyira szerettem régen az ízét-illatát :) és annyira erős az aromája , h kicsit még érzek is belőle :))))))
(válasz fehérke111 82047. hozzászólására)


82050. fehérke1112017-07-24 14:29
Meg lesz,meg lesz... :-)))
(válasz lovelyly 81966. hozzászólására)

82049. lúdanyó2017-07-24 13:30
olyan kajákat főztök amit én még csak ki sem próbálnék..:O)
Képzeljétek 60 év után újból meg kóstoltam a tökfőzeléket és meg is ettem na nem lesz a kedvencem de azért ehető..:)

82048. fehérke1112017-07-24 08:44
Aha, szóval sütőtökből? Akkor annak a színe is szép lehet!
(válasz Anyagi 82014. hozzászólására)

82047. fehérke1112017-07-24 08:43
Na, most fogtok kinevetni: két marékra való zöldbabom termett :-))), hát, egy levesre szűken elég, úgyhogy megfőztem a cukkini-beleket (tök-tök), jó sok hagymahéjjal (maradt még a télről),és azzal engedtem fel a zöldbabot. Nagyon finom lett!

Vízhajtó a zellerzöld és a petrezselyem is - szomszédasszonyom a hegyről mindig sasolja a kertünket, nagyon számít a rengeteg zellerzöldre, amit nekiadunk. Tőle tudom az okosságot :-)
(válasz forrest2010 82010. hozzászólására)

82046. forrest20102017-07-24 07:54
:))))))
(válasz lovelyly 82045. hozzászólására)

82045. lovelyly2017-07-24 07:52
Ágyneműt is fele annyit kell venni 😁
(válasz forrest2010 82044. hozzászólására)

82044. forrest20102017-07-24 07:31
:)))))) 1x mondtam a kollégáknak h elég lenne nálunk 1 ágy :( mert amikor én kelek :) a férjem akkor megy aludni :) minek 2 ágy ! :))))))
(válasz fincsi5 82041. hozzászólására)

82043. Dodi442017-07-24 06:13
Errol jut eszembe:
A parokial iskolaba a nover tanarneni megkerdezte Pistiket:
Mond Pistike ti szoktatok imadkozni ebed elott az asztalnal?
Pistike: nem tanarneni, Anyukam jol foz!!!
(válasz lovelyly 82035. hozzászólására)

82042. lovelyly2017-07-23 20:07
Szerencsetek volt
Vagy nagyon trendi helyek vannak (ez a több) és az ember a gatyajat is ott hagyhatja, vagy ANTSz gyanús. Jobb itthon :)
(válasz tumbo 82037. hozzászólására)

82041. fincsi52017-07-23 19:00
Na, ez jó alvás volt! Én is kipróbálnám, ilyen melegben. Milyen jó lenne; apjuk megy aludni, én kelek. DD
Tudtam, hogy kb. mikor aludtál el, csak nem láttam, mikor ébredtél. DD
(válasz Guruljka 82040. hozzászólására)

82040. Guruljka2017-07-23 18:53
Most 17 óra előtt ébredtem fel. (Reggel 10 után aludtam el, de a munkát csak 8-ig bírtam.)
Iszom kávét, de nem viszem túlzásba. Hosszú kávét, neszkávéből. Napi 1,esetleg 2 alkalommal.
(válasz fincsi5 82039. hozzászólására)

82039. fincsi52017-07-23 18:48
Meddig aludtál? Kávét iszol?
(válasz Guruljka 82038. hozzászólására)


82038. Guruljka2017-07-23 18:05
Ha nem láttok, vagy csak nagyon elvétve, annak munka az oka... (utólag szűkebbre módosított határidő...)

82037. tumbo2017-07-23 17:36
vagy még az sem,pár éve voltunk,mondom itt a vége.én különbet főzök.persze van,ahol jól főznek,de mi kifogtuk.
(válasz lovelyly 82035. hozzászólására)

82036. forrest20102017-07-23 17:00
nahát !!!! lányok ! ahány ház , annyi ubisaláta , még ebbe is vannak kis eltérések :) de ki hogy szokta ? ki hogy szereti ?! mindig van lehetőség több féle ízesítésre :) nálunk a mai ebédhez / csak húsostészta volt + cukkinifasirt :) de az "uborkasaláta " is cukkiniből készült :) és ha nem mondom , a fiúk észre se vették :) úgy látszik az ő ízlelőbimbajuk még olyan se , mint az enyém :)

82035. lovelyly2017-07-23 14:42
Van a vendéglőkben egy kis kiruccanás élmény, lehet ez teszi finommá az ételeket, de a házi mégiscsak házi.
Bár szokta mondani a párom, mikor szerénykedek a dicséretekor, hogy higgyen el neki, hogy lehet rossz főztű is valaki.
(válasz tumbo 82032. hozzászólására)

82034. lúdanyó2017-07-23 13:21
az enyém csak 30..:)
(válasz katus3 81985. hozzászólására)

82033. forrest20102017-07-23 11:25
valamikor , még az elején , mikor főzögettem nagyon kiakasztott , h mi a rossebnek sózzák be , csavarják ki ? a felszeletelt uborkát , nekem csak az fontos , h jó hideg legyen a saláta , amíg el nem készítem , a hűtőbe vár a salátának való , előfordul , h pucolva és legyalulva , de a hidegen , utána só-cukor-ecet-fokhagymát nyomok bele és összekavar , semmi egyéb :) se bors , se víz , se paprika , de ha marad 1-2 korty lé a végén , azt megiszom :) míg Anyósomnál nem láttam , addig soha nem is gondoltam rá ! h tejföl :) megkóstoltam , annyi életem végéig elég is / ne mondja senki :) h úgy utasítom el , h meg se kóstoltam :) / ahány ház , annyi töltött káposzta :) és ubisaláta :)
(válasz Anyagi 82021. hozzászólására)

82032. tumbo2017-07-23 09:53
én cukor nélkül csinálom.egyszer egy vendéglőben ettem,só,bors,pici pirospaprika,ecet volt rajta.az sem volt rossz,de tejföllel,fokhagymával jobban szeretjük.
(válasz lovelyly 82031. hozzászólására)

82031. lovelyly2017-07-23 09:15
Ecetes cukros fokhagymás lé pár órára, majd leöntöd a levét és osszekevered jó sok tejföllel :)
Bátran merem javasolni :)
(válasz lavanda 82030. hozzászólására)

82030. lavanda2017-07-23 08:23
Uborkasalátába fokhagyma? Még sosem próbáltam. A tejfölösbe vagy az ecetesbe?
(válasz Anyagi 82027. hozzászólására)

82029. Guruljka2017-07-23 07:40
Én valahogy azt érzem, más a napsütés ereje.
Régen pirított, égetett. Most inkább főz.

Nem mernék napozni. Barnul, ami barnul. Így is csak kenegetem magam hidratálóval, dehogy ráncosítok még napozással is.
(válasz globus 82026. hozzászólására)

82028. Anyagi2017-07-23 07:35
:))

Na ezzel én is így vagyok!

Illetve és fiatal koromban sem voltam napozós típus!
Legalábbis az a nyárson forgó grillcsirke típus.
(válasz globus 82026. hozzászólására)

82027. Anyagi2017-07-23 07:32
Fokhagyma nélkül uborkasaláta??? Az nem is uborkasaláta!
Az epét nem csak a fokhagyma, de az uborka is bántja. Viszont ez teljesen egyénfüggő! Amit az egyik epés simán megehet, attól a másik begörcsöl!
Én az epeműtét után is gondban vagyok a füstölt árukkal. (Viszont előtte is bírtam az uborkát és fő ízesítőszerem a fokhagyma!)
Ill. egyszer meg tudom enni a füstölt dolgot, de utána 1-2 hétig nem szabad "ráennem"!
(válasz Guruljka 82023. hozzászólására)


82026. globus2017-07-23 07:30
Fiatalabb koromban órákig pirítottam magam a napon levetkőzve. Most már egy percig sem. Kertben is azt sasolom, hol van éppen árnyék, megpróbálok ott tapogatni :)
(válasz Anyagi 82013. hozzászólására)

82025. globus2017-07-23 07:28
Szerintem abba is tesznek hagymát :)
(válasz Anyagi 82024. hozzászólására)

82024. Anyagi2017-07-23 07:27
Viszont - nem egyedül vagyok vele - képtelen vagyok olyan káposzta salátát csinálni, mint a régi vendéglői!!! Finom-finom az enyém is - de nem "olyan" !!!
(válasz lovelyly 82019. hozzászólására)

82023. Guruljka2017-07-23 07:27
Nem emlékszem már pontosan, régen volt már. De Nagymama tudott tejfölös és tejföl nélküli uborkasalátát is, a főételtől függően.
Fokhagymát ő soha nem használt, azt mondta, az epéje nem bírja. De szerintem ő nem bírta a szagát. :D
(válasz lovelyly 82019. hozzászólására)