Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink:

Kategóriák: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés / Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Ház, lakás, kert


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


90570. globus2018-02-21 10:10
Nem egy kiló lepedő. Hanem valaminek az ára 2 lepedő. Mekkktaláltam:
[link]
(válasz tumbo 90569. hozzászólására)

90569. tumbo2018-02-21 09:57
egy kiló lepedő,az mi a jófene?
(válasz globus 90567. hozzászólására)


90568. tumbo2018-02-21 09:57
azokat én sem.de a gyerekek miatt a süteményt aromával csinálom.
(válasz globus 90566. hozzászólására)

90567. globus2018-02-21 09:51
Ezt sosem tudom megjegyezni, mi a rongy, kiló, lepedő stb :D
(válasz forrest2010 90561. hozzászólására)

90566. globus2018-02-21 09:50
4 féle házi pálinkánk van, de az nem rumos. Sajna a rum íze verhetetlen süteményben.
(válasz tumbo 90563. hozzászólására)

90565. forrest20102018-02-21 09:50
köszi ! egy fél adaggal megpróbálom , mert nagyon finom tud lenni , de már annyi receptet próbáltam , valamit mindig elszúrok benne :(
(válasz Klingy 15 90554. hozzászólására)

90564. tumbo2018-02-21 09:50
ezek ilyesmi helyről származnak.
(válasz globus 90556. hozzászólására)

90563. tumbo2018-02-21 09:49
akkor te még nem jártál a szeszgyárban. volt a szesz,ki mennyit bírt el,az volt a gyári egyenes.meg a különböző aromák.
(válasz globus 90556. hozzászólására)

90562. forrest20102018-02-21 09:49
:) valamikor hetente sütöttem többször is , amikor kikísérleteztem , h melyik lenne jó ? / volt , h már unták , h már megint kalács ?! / dagasztottam én is savóval, ha volt néha tejjel...... de a forma miatt nem baj ha picit lágyabb a tészta , az úgyis remekül összefogja , nem engedi szétfolyni :)
(válasz Klingy 15 90552. hozzászólására)

90561. forrest20102018-02-21 09:44
:)))))) 70 rongy ? = 70 ezer :( a rongy = ezres :) a kiló = 100-as :) majdnem a havi nyögdíjam , de boltnak még a közelébe se mostanába , max a férjem zsömit hoz , ha elfogy , amit vettünk :)
(válasz globus 90553. hozzászólására)

90560. globus2018-02-21 09:43
Az igazi rum nagyon erős ital, alkoholtartalma kb. a pálinkáéval vetekszik.
(válasz Klingy 15 90558. hozzászólására)

90559. globus2018-02-21 09:42
Hagymaleves ezek közé tartozik nálam. Ritkán készítem, sajna elfelejtettem az első változatot, azóta több receptet kipróbáltam, nem olyan...
(válasz Klingy 15 90557. hozzászólására)

90558. Klingy 152018-02-21 09:30
Nem is tudom, milyen a rendes rum, mert van olyan sütim, amit rummal gyúrok össze, de csak ilyen utanzattal csináltam.
(válasz globus 90556. hozzászólására)

90557. Klingy 152018-02-21 09:26
Én elhataroztam, hogy jegyzetelek a receptjeimhez, mert ha valamit változtatok, azt sajnos utána elfelejtem, ez már sokszor megtortent. Arra nem emlékszem, hogy először sikerült, utána nem, de lehet, hogy ez is elofordult.
(válasz globus 90556. hozzászólására)


90556. globus2018-02-21 09:17
Évek óta nem láttam rendes rumot az üzletekben, csak ilyen "aranyhajó", "szeszes ital", "sütőrum", "matróz" stb. elnevezésű cukros löttyöket :(
(válasz Klingy 15 90554. hozzászólására)

90555. globus2018-02-21 09:16
Limara konyháján van egy tejszínnel készült változat, hokkaido kalács a neve.
[link]
Kipróbáltam, könnyebb a szeletelése, nem morzsálódik, lehet hogy újra nekiugrok, hátha más eredménye lesz :)
Veletek előfordult már, hogy valamilyen étel ELSŐRE tökéletes lett, aztán soha többé nem sikerült úgy?
(válasz Klingy 15 90550. hozzászólására)

90554. Klingy 152018-02-21 09:14
Fánk : 1kg liszt, 12 tojás sárgája, 4-5 dl tejföl, 3dl tej, 3dkg élesztő, 3 dkg porcukor, só, és reszelt citromhej. Lehet tenni bele kicsi rumot, de ha nincs otthon, azért szerintem nem kell venni. Elkészítése a szokásos módon, azt úgyis tudod. Nagyon szép szalagos fánk lesz belőle. Szerintem évenként egyszer megengedhetjuk magunknak, még ha kicsit drága is.

90553. globus2018-02-21 09:12
70 rongy, az 7 ezer vagy 70 ezer? :O
(válasz forrest2010 90549. hozzászólására)

90552. Klingy 152018-02-21 09:04
Csináltam már tej helyett kefir, vagy joghurt lecsopogtetett savojaval is, csak szerintem én is keményre hagytam, és nem volt rossz, de lehetett volna jobb is.
(válasz forrest2010 90543. hozzászólására)

90551. Klingy 152018-02-21 08:55
Igazából én még soha nem kívántam meg semmit, de az anyukakat sajnálom, akik gyerekekkel mennek vásárolni, és nagyon csábító lehet a sok színes édesség, hiába mondjuk, hogy egészségtelen.
(válasz fehérke111 90542. hozzászólására)

90550. Klingy 152018-02-21 08:47
Köszi, a kalácsot kb én is így sütöm, de már nálunk is régen volt. Én újabban Húsvétra is az izorzokbol vett ostoros rétest készítettem.
(válasz fehérke111 90542. hozzászólására)

90549. forrest20102018-02-21 08:19
mikor utoljára voltam pénzt költeni , több , mint 70 rongy volt a számla , nem volt benne semmi nasi ! / a fiam háborgott is , h ennyibe már igazán lehetne egy kicsi :( / egyre kisebb darabokra vagdosom a szalonnámat is , mert több nap , mint kolbász ! és hol van még a következő nyögdíj :( + az ilyen-olyan számlák :(
(válasz fehérke111 90542. hozzászólására)

90548. forrest20102018-02-21 08:13
de ha ráírják h bio akkor elkapkodják :(((((
(válasz tumbo 90537. hozzászólására)

90547. forrest20102018-02-21 08:11
nahát ! rendes tikjaink vannak ! karácsony másnapján elkezdtek tojni :)))))) kb 2 hónap ínséges :( tojáshiányos idő után , hetente kb 40-50 db összejön :) burzsujok vagyunk :)

kb 8 évvel ezelőtt a volt szomszédlány megkérdezte h 80 ft / guriga az sok ? hát akinek elég 1 hétre 2 guriga annak nem , de ha naponta elfogy 2-3-4 guriga akkor rengeteg :) a lapulevél már nem divat :)))))) akkor se , ha lenne :)
(válasz tumbo 90527. hozzászólására)

90546. forrest20102018-02-21 07:59
:))))))
(válasz fehérke111 90542. hozzászólására)

90545. forrest20102018-02-21 07:42
só ! a sót kifelejtettem 3 pici mokkáskanál só :)
(válasz forrest2010 90543. hozzászólására)


90544. fehérke1112018-02-21 07:42
Guruljka, ezt a receptet megadnád?
Köszi :-)
(válasz Guruljka 90539. hozzászólására)

90543. forrest20102018-02-21 07:41
kerestem a konyhamalacot , abba van pontosan leírva a kalácsrecept , de nemtom hova lett , így csak ami eszembe jut azt írom :) / már régen nem sütöttem :( /

1 kg liszt , 1 élesztő / v egy cs 5 dekás , azt a fajta szárítottat sok éve nem is láttam , amivel szerettem kalácsot gyúrni , egy fecske volt rajta , Saf Instant volt a neve :) 1 francia élesztő :) /
kb 12 dkg cukor ,
1 dl olaj ,
1 tojás ,
2-3 evőkanál kakaó a kakaós feléhez / a vörös kakaóból elég a 2 evőkanál /
1 evőkanál vaniliáscukor
ha van reszelt citromhéj
a víz mennyiségét nemtom , mert olyan állagúnak kellene lennie , h kicsit keményebb legyen , mint a fánktészta , v mint 1 keményebb nokedlitészta :) lehet , h ezzel nem sokra mész , de kukkants be Limar. pékségébe , ott talán szakszerűbben van leírva 1 kalácstészta , szomszédnénim nagyon szerette a kalácsomat / szegénykém azt gondolta , h ebből nincsen kisajnálva semmi , pedig többnyire még tej se maradt annyi , h felfuttassam benne az élesztőt , ha frisset használtam , mert a szárazat azt csak a liszt közé kevertem :) nincs az enyémbe vaj se , mert amikor ezt a receptet használtam , akkor olajam volt :( olcsóbb volt :( de az ő kalácsának inkább az lehetett a baja , h túl kemény volt a tésztája , én + úgy voltam vele , mivel a kakaós kalácsot mindig formába sütöttem / v foszlós-formába v őzgerincformába sütöttem , 1 kiló lisztből 3 rúd volt , az 1 sütésre befért a sütőbe :) / még nem olvastam vissza mindent :) leírnád a fánkreceptedet ? :))))
(válasz Klingy 15 90494. hozzászólására)

90542. fehérke1112018-02-21 07:36
"a pénztár környéke tele van rakva edesseggel."
Nehogy keserű szájízzel távozzunk, bármennyit is kell fizetni... :-)
(válasz Klingy 15 90528. hozzászólására)

90541. Mezei Virág2018-02-20 15:28
:)
Nem bíbelődök túlzottan...
Este/reggel összerakom, be vele a hűtőbe -ez élesztős- reggel/du megformázom és jénaiban megsütöm.
Bevált, és finom.
(válasz Guruljka 90539. hozzászólására)