Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯
2011. okt. 4. 12:12
Mariann, megnéztem. Gyönyörű kenyereket láttam, de a receptet hol találom?
2011. okt. 4. 12:09
Milyen az öntött kifli?
650. Mariann63 (válaszként erre: 649. - Lisy50)
2011. okt. 4. 12:09

Azt mondta,neki izlik,hát egye.A gyereké már kel a sütőben.

Találtam egy kenyérsütőben dagasztandó-kelesztendő kakaós csigát,éppen azt próbálom megsütni.Ha finom,közzéteszem,bár annyian dicsérik,biztos jó recept.Macikonyhán találtam,sok más jó is van.

649. Lisy50 (válaszként erre: 644. - Mariann63)
2011. okt. 4. 12:00
Csinálj belőle öntött kiflit!:)
648. Zsuzsó64 (válaszként erre: 647. - Mariann63)
2011. okt. 4. 11:54
Köszi, megnézem..
2011. okt. 4. 09:32
Kiflit is találsz a naplómban lépésről lépésre,zsemle,pacsni könnyű,mert nem kell formázni.
646. Zsuzsó64 (válaszként erre: 645. - Mariann63)
2011. okt. 4. 08:54

Ma a bableveshez megpróbálok kiflit , vagy zsemlét sütni.

Persze valami süti is kell utána!

645. Mariann63 (válaszként erre: 643. - Zsuzsó64)
2011. okt. 4. 08:34
Ha ennyire szereti,süssed neki.idősebb korában is emlegetni fogja.
2011. okt. 4. 08:33

Megint dagaszt a gép,mert tegnap rábiztam a férjemre a sütő kikapcsolását,hát nem kellett volna.50 percig

sültek szegény kiflik,olyan szárazak,mint a tapló.

2011. okt. 3. 21:00
Most sütöm megint a hot-dog kiflit mire a fiam hazaér. Teljesen egészséges 1/2 10-kor vacsorázni, de kétórás edzés után nagyon éhes lesz.
2011. okt. 1. 13:54
Reggel gyorsan bekevertem egy adag vegyes lisztes tésztát a fiam kiflijeihez.Aztán rájöttem,nekem is kéne egy kis csökk.Ch-s valami.Most pörög az enyém.Annyira rostos a Diabestar és a norbis liszt is,hogy 400gr.liszthez 3,5dl viz ráment.Igy végre megkeverte a gép,de túl vizesnek éreztem,hát mgszórtam egy kevés telj.kiőrlésű tönkölyliszttel.Van benne 1-1 kk.szezámmag,lenmag és zabpehely is.kiváncsi vagyok,mi sül ki belőle.(szó szerint)
641. Beki0528 (válaszként erre: 638. - Lisy50)
2011. okt. 1. 09:53
Köszönöm ma ki is próbálom.
2011. okt. 1. 07:55
A tegnapi kenyeremet túlsütöttem,száraz lett.Sok dolgom volt,nem figyeltem.
639. Lisy50 (válaszként erre: 637. - Mosolyka1111)
2011. szept. 30. 19:59
Ezt a márványos dolgot én is kipróbálom, nem is gondoltam még rá!:) Köszi!
638. Lisy50 (válaszként erre: 635. - Beki0528)
2011. szept. 30. 19:58
Próbáld meg alul a lapátrésznél megzsírozni, lehet ki van már kopva.:(
637. mosolyka1111 (válaszként erre: 632. - Lisy50)
2011. szept. 30. 19:58

A mazsi az valóban sok volt benne.

Vaj nem sok, kb. 4 dkg. A folyadék úgy volt, hogy 6 dkg tejföl, egy tojás, és annyi vízzel kellett kiegészíteni, hogy 3,5 dl folyadék legyen.

Amúgy a kakaóport azért szoktam nagyon kis vízzel kikeverni, mert a dagasztás vége előtt egy perccel teszem bele, hogy márványos legyen (ez mindig oké is).

Akkor lehet, hogy többet mazsisat nem csinálok, csak kakaós márványosat, és akkor mindig szép lesz.

2011. szept. 30. 19:51
Az én fiam imádja a túrógombócot.Volt az oviban egy kukoricakásás verzió,meg is tanultam,annyira szereti.Be is fogom tenni a naplóba receptestől,ha csinálok.Viszont a körözött neki se kell.
2011. szept. 30. 18:52

Sziasztok!

Sajnos rég nem tudtam benézni.Segítséget szeretnék kérni tőletek. A gépem a napokban dagasztásnál kattogós hangot ad. A tésztát, ha kiveszem nincs hangja, ha visszarakom, a dagasztólapát újra kattog.Nincs a dagasztólapátnál elakadva semmi. Tudja, valaki mi lehet a baj? Másnál is előfordult már ez? Jó lenne, ha fizuig kibírná, mert csak akkor tudok újat venni.. Pedig a párom a tetejét megjavította így azt hittem megúszom az új gép vásárlását…:)

634. Lisy50 (válaszként erre: 633. - Mariann63)
2011. szept. 30. 17:53

Szívesen!:)

Így megeszik az unokáim a túrót, másképpen nem!:))

633. Mariann63 (válaszként erre: 632. - Lisy50)
2011. szept. 30. 17:18
Megcsináltam a Boci szeletedet,óriási siker lett.Köszike a receptet.
632. Lisy50 (válaszként erre: 629. - Mosolyka1111)
2011. szept. 30. 17:10

Én a kalácsba csak tejet teszek, ha sok a mazsola elképzelhető hogy lehúzza a tésztát,megfigyeltem, hogy ha sok a vaj, akkor is sűrű lesz.1 egész friss élesztőt szoktam, és van hogy még egyszer kelesztem.

A kakaóport nem higítom, az elején hozzáteszem a liszthez.

631. mosolyka1111 (válaszként erre: 630. - Gabilive)
2011. szept. 30. 09:24
Köszi. Igen, elképzelhető ez is. Majd kipróbálom, ahogy írtad.
630. gabilive (válaszként erre: 629. - Mosolyka1111)
2011. szept. 30. 09:17

Sziasztok!

Nem lehet,hogy a kakaósnál kap még egy pici nedvességet,ami a mazsolásból hiányzik?Merthogy azt írod,hogy a kakaó vízzel van elkeverve,úgy adod hozzá...

Most hirtelen csak ez jutott eszembe...

Esetleg meg lehet próbálni,hogy a mazsoláshoz adsz még 1 kanálnyi vizet pluszban.

2011. szept. 30. 09:08

Sziasztok!

Most gondban vagyok, és már kétszer fordult elő velem ez a dolog, ezért leírom:

Ugyanaz a kalács recept, egyszer mazsolásan sütöm, akkor a sípolásnál teszem bele a rumba áztatott, és alaposan lecsöpögtetett mazsit.

Másszor pedig nem mazsival, hanem kakaóval készítem, ekkor a vízzel kikevert keserű kakaót 2:16-nál teszem bele, egy percig kavarja még, és szép lesz.

A gondom az, hogy hogy lehet az, hogy: ugyanaz a kalács reci, de: ha mazsolás, akkor nem jön fel olyan szépen, tömör lesz. Ha kakaós csak, akkor pedig gyönyörűen feljön, és foszlós, pehelykönnyű??

Már harmadszor történt velem így, ezért agyalok rajta ennyit, nem lehet véletlen. Az élesztő is mindig ugyanolyan, és mégis így járok mindig, de csak a mazsissal.

Szerintetek van rá magyarázat, vagy hagyjam a francba???:)

2011. szept. 30. 09:01
Köszi, megnézem:)
627. Mariann63 (válaszként erre: 626. - Rozália)
2011. szept. 30. 08:21
Menj föl az adatlapomra,a kenyeres v. a fogyis naplómba befotóztam a Diabestar csökk.Ch-jú lisztjeit.Ha kevered a norbis liszttel,egész kevés Ch-jú kenyeret v.sütit tudsz sütni.
626. Rozália (válaszként erre: 624. - Mosolyka1111)
2011. szept. 30. 04:30

Köszi, már egészen kiokosodok:))

Ma sütöttem a 2. kenyeremet, kicsit átvariáltam a receptet és finom könnyű lett, akár egy kalács:) Fele-fele arányban teljes kiőrlésű+fehér.

De hát nem sokra megyek vele, szénhidrát-szegény diétán vagyok a cukrom miatt:( A múltkori (1.) kenyér is 5 napig tartott:))

625. Mariann63 (válaszként erre: 624. - Mosolyka1111)
2011. szept. 29. 13:18

Ha nincs kéznél aszkorbinsav,tehetsz bele 1 ek.ecetet.Bár én mostanában azt is elhagytam.Igaz,én nem kenyereket szoktam sütni,hanem kiflit,pacsnit,zsemlét.

Most sül a kifli.

624. mosolyka1111 (válaszként erre: 622. - Rozália)
2011. szept. 29. 11:42
Azért kell, mert nagy része ugye grahamliszt, és esetleg kevésbé jönne fel, ha nem tennék bele aszkorbinsavat. Amúgy gyógyszertártban tudsz venni, egy csapott mokkáskanál elég belőle, és semmi mellékíze nem lesz tőle. De ha nem teljeskiőrlésű, vagy nem grahamliszt, (hanem csak sima fehér búzaliszt), akkor nem szoktam bele tenni.
623. Mariann63 (válaszként erre: 620. - Mosolyka1111)
2011. szept. 29. 08:16
Ez egy nagyon egészséges verzió,biztos finom,ki fogom próbálni
❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook