Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
1552. Valvolany
2012. ápr. 7. 19:19

Szép jó estét mindenkinek!

Egy kis segítségre lenne szükségem.

Kaptam a lányaimtól egy Tesco-s BM10-es kenyér sütőt, a receptek között csak a 700 gr-os kenyérhez van recept. A kérdésem az lenne, hogy 900 gr-os kenyérhez hol találok receptet? Néztem már neten, de nem sikerült találnom. Előre is köszönöm!

1551. Mariann63 (válaszként erre: 1549. - Gabilive)
2012. ápr. 6. 10:16
Szuper jó hír! Biztos jobb lesz, mint az előző.
1550. Ballainé
2012. ápr. 6. 10:03
Sziasztok! Kellemes Húsvéti ünnepet kivánok mindenkinek!
1549. gabilive
2012. ápr. 5. 20:29

Sziasztok!

Van új kenyérsütőm!!!:)

Az előzőt végül nem tudták megjavítani,így visszaadták az árát,és vettem másikat.Moulinex,két lapátos és 1,5 kg-s kenyeret tud sütni.Most este hoztuk haza,áttanulmányozom,és reggel kenyeret sütök!!!

1548. 902929e538 (válaszként erre: 1547. - Gabilive)
2012. márc. 31. 23:08
nem az igazi, kevés lett az élesztő,meg picit több a folyadék. lett már jobb is.:)
1547. gabilive (válaszként erre: 1544. - 902929e538)
2012. márc. 31. 22:39
Milyen lett?
1546. 902929e538 (válaszként erre: 1545. - Mariann63)
2012. márc. 31. 18:08
remélem :)
1545. Mariann63
2012. márc. 31. 18:00
Biztos fincsi lesz!
2012. márc. 31. 17:31
sziasztok, kukoricás sajtos kenyér sül:)
1543. Mariann63
2012. márc. 21. 09:39
Lehet jót sütni a kenyérsütőben, bár nálunk a sütőben sült a nyerő.A gépet csak dagasztásra, kelesztésre használom.
1542. Ballainé
2012. márc. 20. 21:40
Köszönöm! Ez lesz a következő próba. Mert ez a kenyér amit ma sütöttem akkora siker lett.Hogy a párom majd nem mind meg ette.Ö aki a kenyérsütőben sült kenyérre azt mondta ,nem igazi jó kenyér.No most nem ugy látszott. :))
1541. Lisy50 (válaszként erre: 1539. - Ballainé)
2012. márc. 20. 19:25
Én még hozzátenném Mariannhoz, hogy abba viszont én fél friss élesztőt teszek.
1540. Mariann63
2012. márc. 20. 15:57
Minden ua, mint egy búzalisztes kenyérnél, csak cserélj ki benne 20 dkg búzalisztet rozslisztre.Minnél több benne a rozsliszt, annál kevésbé emelkedik fel és annál sűrűbb lesz.
1539. Ballainé
2012. márc. 20. 15:28
Tudna nekem valaki egy teljes kiörlésű rozskenyér receptet adni.Nagyon örülnék neki. Köszi mindenkinek az eddigi tanácsot és segitséget. Sziasztok
1538. gabilive (válaszként erre: 1537. - Ballainé)
2012. márc. 20. 15:09
Örülök,hogy jól sikerült,és szívesen!:)
1537. Ballainé
2012. márc. 20. 14:45
Megsütöttem Nagyon szép magas lett és finom. Elösször sikerült jó kenyeret sütni.Mert eddig lapos és sületlen lett. Igy kész lisztböl sütöttem.Nagyon örülök neki.Köszi a receptet Gabilive!!!!!
1536. Ballainé (válaszként erre: 1528. - Gabilive)
2012. márc. 20. 09:48
Köszönöm,kipróbálom a receptedet.
1535. barna1
2012. márc. 20. 09:38
MINDENKINEK köszönöm a jó tanácsokat!
1534. gabilive (válaszként erre: 1533. - Moenia)
2012. márc. 20. 08:40

Igen,én is vettem burgonyapelyhet.A felét sem használtam el.Limarának majdnem minden receptjében szerepel,én viszont nem igazán vettem észre,hogy javítana sem a kenyér állagán,sem az ízén.

Végülis ezek az "adalékok" nem kerülnek sokba,ki kell próbálni mindent,aztán kinek mi válik be.

1533. moenia (válaszként erre: 1529. - Gabilive)
2012. márc. 19. 21:16
Szerintem ez liszttől is függ. Már vagy egy éve én sem használom, nem hiányolom. Eleinte burgonyapelyhet is mindig tettem a kenyérbe, de már azt sem. Egyedül az ecet maradt, amit, mint "extrát" mindig adok a kenyérhez.
1532. moenia (válaszként erre: 1524. - Barna1)
2012. márc. 19. 21:13

Szerintem az olíva olaj nem jó a kenyérbe, lehúzza. Én mindig napraforgó olajat használok, nekem az vált be.

Én még tennék egy evőkanál ecetet a kenyérbe.

1531. Lisy50
2012. márc. 19. 18:41

Sziasztok!

Sikért én sem használok, ecetet sem, most olvastam, hogy azért tesznek a kenyérbe, mert attól lesz lyukacsos:))

barna!-én élesztőből fehér kenyérhez csak az 1 harmadát szoktam a frissből, és szerintem is kevés volt az olaj!A sütési sötétségen tudsz szerintem állítani,én mindig középre teszem.

1530. Mariann63 (válaszként erre: 1524. - Barna1)
2012. márc. 19. 17:15
A teteje azért horpad be, mert szelel a teteje a gépnek.Tedd meleg szobába, amikor sütsz és a gép tetejét takard le dupla konyharuhával úgy, hogy csak a szellőzőnyílások maradjanak szabadon.
1529. gabilive (válaszként erre: 1513. - Moenia)
2012. márc. 19. 15:44
Én sem használok már sikért.Eleinte tettem minden kenyérhez,aztán csak,ha eszembe jutott.Nem vettem észre jelentős különbséget,de van,aki esküszik rá:)
1528. gabilive (válaszként erre: 1514. - Ballainé)
2012. márc. 19. 15:42

Kenyeret.

Teáskanál,nem a pici mokkás!

1527. gabilive (válaszként erre: 1525. - Barna1)
2012. márc. 19. 15:40
1 evőkanál normál étkezési ecet.Most megnéztem,nekem 10%-os van itthon:)
1526. gabilive (válaszként erre: 1524. - Barna1)
2012. márc. 19. 15:39

Ha behorpadt a teteje,akkor valószínűleg túl sok volt a folyadék,vagy az élesztő.

Ha az élesztő túl sok,akkor gyorsan felfújja a kenyeret,aztán a sütés kezdetekor meg visszaesik/behorpad.A fél élesztő nem tudom,mennyit jelent(már vettem 4 és 5 dekásat is),de én 60 deka liszthez szoktam 1,8 dekát tenni.

A folyadék függ a liszttől is(márkák között is óriási különbségek vannak).Mikor újfajta lisztet veszel,érdemes az első kenyérnél gépközelben lenni,és figyelni,hogy mennyire lágy vagy kemény a kenyér.Én belenyomom az ujjam,és az a jó,ha könnyen belemegy,de azért még nem ragad.

Nem annyira bonyolult ez egyébként,mint amilyennek tűnik:) Egy idő után rájön az ember:)

1525. barna1 (válaszként erre: 1515. - Moenia)
2012. márc. 19. 14:51

Köszi majd az ecetet kipróbálom.

Kb 1/2 kg liszthez hány kanál (ml) és hány százalékos ecet kell?

1524. barna1 (válaszként erre: 1519. - Mariann63)
2012. márc. 19. 14:46

Oliva olajat tettem bele 2 evőkanállal, vizet 320ml, lisztet 56dkg, 1/2 élesztőt, só és cukor 1 evőkanállal. Beállítások: 1 program(Bacic), kenyérhély vastagság (Color) közepes.

Sikért és aszkorbinsavat nem raktam bele.

Mikor megsült 82 dkg-mos volt.

A teteje behorpadt és világos maradt és ha szeletelem morzsálódik.

1523. Ballainé (válaszként erre: 1521. - Mariann63)
2012. márc. 19. 13:26
Köszönöm! :))
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook