Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek fórum

Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
1642. gabilive
2012. ápr. 19. 10:40
Tegnap Töki pompost sütöttem,természetesen géppel dagasztva a tésztáját:) Szoktatok csinálni?
1641. Mariann63 (válaszként erre: 1638. - Gabilive)
2012. ápr. 19. 10:15
Szerintem is sok.
1640. Mariann63 (válaszként erre: 1629. - 051809cc90)
2012. ápr. 19. 10:12
Kezdhetsz is hozzá!A kenyérsütős naplómban megtalálod a kifliformázást lépésről lépésre, meg hogy mit mikor teszek bele.
1639. Mariann63 (válaszként erre: 1628. - 051809cc90)
2012. ápr. 19. 10:11
Általában sima disznózsírt, ha napi szinten sütök.De ha valami finomra vágyik a család, kacsazsírt teszek bele.Zsemléje Zsuzsó64-nek nagyon finom, abba 1 tojás is kell a vaj vagy zsír helyett.
1638. gabilive (válaszként erre: 1625. - 051809cc90)
2012. ápr. 18. 23:21
4 deka élesztő??? Az rengeteg 50 deka liszthez!
1637. gabilive (válaszként erre: 1636. - Gabilive)
2012. ápr. 18. 23:20
Pogácsába így szoktak medvehagymát tenni...
1636. gabilive (válaszként erre: 1635. - Mágika75)
2012. ápr. 18. 23:20
Szerintem csak vágd apróra és a sípolásnál szórd bele.
1635. Mágika75 (válaszként erre: 1622. - 051809cc90)
2012. ápr. 18. 21:53

Végül ma mégsem sütöttem, mert még maradt kenyerünk. Majd holnap.

A kedvenc, jólbevált receptem (szerintem már itt is megosztottam - még tavaly?)


1 dl tej

0,5 dl kefír - ill. van, amikor csak kefír

1,2 dl víz

1 főtt krumpli

450 g liszt - általában 2-3 féle (fehér, rozs, graham, kukorica) változó arányban

cukor, só

1 élesztő

+ 10 dkg reszelt sajt

néha reszelt fokhagyma

Gyors program (1,5 óra)


Ebbe kéne valahogy belevarázsolni a medvehagymát. Úgy, hogy ne legyen zöld kenyerem. :D

1634. 051809cc90 (válaszként erre: 1633. - Lisy50)
2012. ápr. 18. 21:20
oksi, köszi:-)))
1633. Lisy50
2012. ápr. 18. 19:58
Ja! És a medvehagymát fagyottan beleteheted, és a snidlinget szoktam:))
1632. Lisy50 (válaszként erre: 1631. - 051809cc90)
2012. ápr. 18. 19:55

Szerintem igen, de élesztőből én csak a friss csomag felét teszem, csak rozsoshoz teszek többet, vagy ha sütőben sütöm, akkor 1 egészet.

Ha szereted a félbarnát, hinthetsz a fehér liszt közé pár kanál rozslisztet, nem lesz keserű, és jobb az állaga.

Ha olajat teszek, kb. 3 evőkanálnyit.

1631. 051809cc90 (válaszként erre: 1630. - Lisy50)
2012. ápr. 18. 19:50
Az alaprecept amugy jó?Csak a vajat cseréljem ki?
1630. Lisy50 (válaszként erre: 1628. - 051809cc90)
2012. ápr. 18. 19:47
Én kacsazsírt. Ízesítheted, hogy a víz helyett krumpli főzőlevét használod, hűtőben elvan napokig.
1629. 051809cc90 (válaszként erre: 1621. - Mariann63)
2012. ápr. 18. 19:45
Látom nagyon sok finomságot készítesz a naplóidban.!!Gyönyörűek a kenyereid.Ezeket hogyan csinálod?No és a zsemléket??Annyira jóóóóók!!!Én is akajooooooook ilyeneket csinálniiiiiiii!!:-))))))
2012. ápr. 18. 19:44
Zsír..tényleg!!!Ez eszembe sem jutott.Ti mit használtok amugy zsíradéknak?
1627. 051809cc90 (válaszként erre: 1626. - Lisy50)
2012. ápr. 18. 19:44
Attól lehet savanykásabb az íze?
1626. Lisy50 (válaszként erre: 1625. - 051809cc90)
2012. ápr. 18. 19:43
Vaj helyett olajat vagy zsírt tegyél!
2012. ápr. 18. 19:40

Irtok nekem egy fini kenyér receptet ide?Nem tom...valahogy olyan nem igazi kenyér izű lett az enyém..Finom, finom, de még oan furi.Vagy túl megszoktuk a boltit?Olyan savanykásabbnak érzem.

Ez alapján csinálom:

50 dkg liszt,3 dl langyos víz, 5 dkg vaj, 1.ek.só, 1 tk.cukor,és 4 dkg élesztő.

1624. 051809cc90 (válaszként erre: 1622. - 051809cc90)
2012. ápr. 18. 19:37
Hupsz, elirtam.Lefagyasztva.:-)))
1623. 051809cc90 (válaszként erre: 1619. - Moenia)
2012. ápr. 18. 19:37
Ezt ismerem.Prima konyhás receptem van hozzá.Imádjuk nagyon!Isteni finom.Mi sok töltelékkel csináljuk.Több vajjal:-)
1622. 051809cc90 (válaszként erre: 1616. - Mágika75)
2012. ápr. 18. 19:35
Ezt akartam kérdezni én is.Van egy csomó medvehagymám lefagyatva.Az is jó hozzá vajon?Hogy csinálod a medvehagymás kenyeret?LEirod nekem?
1621. Mariann63 (válaszként erre: 1619. - Moenia)
2012. ápr. 18. 11:40
Jaj, végem van, még egy finom kalács!Már Lisyét is meg akartam sütni, de félek, hogy fölfalom, ha nekiállok megsütni.
1620. Mariann63 (válaszként erre: 1617. - Moenia)
2012. ápr. 18. 11:37
Akkor kölcsönösen olvassuk egymást, mert én is nézem a Te naplóidat!:))Csak amíg nem érem el a normál súlyomat, próbálok kevesebbet sütni.
1619. moenia
2012. ápr. 18. 11:26

A recept:


Ostoros rétes (ostoros kalács):


Hozzávalók:


Tészta:

4 dl tej

3 tojássárgája

2 ek olaj

60 dkg finomliszt

5 g instant élesztő

8 dkg kristálycukor

1 csipet só


Fahéjas töltelék:

fél csomag őrölt fahéj

12,5 dkg vaj

10 dkg cukor


Kakaós töltelék:

12,5 dkg vaj

2 ek kakaó

1 csomag vaníliás cukor

12 dkg cukor


Kenéshez:

1 tojás


A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe helyezzük és dagasztás programot indítunk. (Természetesen kézzel is készíthető, akkor a hagyományos módon dagasztjuk és duplájára kelesztjük a tésztát.) A megkelt tésztát 6 részre osztjuk. Mindegyik részt téglalap alakúra nyújtjuk. 3 téglalapot megkenünk a kakaós keverékkel, 3 téglalapot a fahéjas keverékkel. A téglalapokat egyenként felcsavarjuk. A szálakból két kalácsot fonunk (egy kakaósat és egy fahéjasat). A kalácsokat zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük (ha nem akarjuk, hogy az ízek összekeveredjenek, akkor külön tepsin süssük a két kalácsot), tetejüket lekenjük tojással. Kb. 15 percet szobahőmérsékleten pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük őket.

A töltelék elkészítése:

Fahéjas: A vajat megolvasztjuk és belekeverjük a többi hozzávalót, csomómentesre keverjük. Kb. 2 percre betesszük a keveréket a hűtőbe (esetleg a fagyasztóba), hogy kenhető állagú legyen a keverék.

Kakaós: A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a többi hozzávalót, csomómentesre keverjük. Kb. 2 percre betesszük a keveréket a hűtőbe (esetleg a fagyasztóba), hogy kenhető állagú legyen.


Nagyon finom, mutatós kalács. A tölteléknek hála, sokáig puha marad.


Készülhet mindkét kalács csak kakaós, vagy csak fahéjas töltelékkel, vagy készíthetjük diós/mákos töltelékkel is.

1618. moenia
2012. ápr. 18. 11:26

Sziasztok!

Még a kalács témáról jutott eszembe: ismeritek az ostoros rétest? Nem tudom, miért ez a neve, mivel ez egy kalács, szerintem a legjobb kalács, amit valaha ettem. Csokis, vagy fahéjas töltelékkel szoktam készíteni. Kicsit pepecs, de megéri.

1617. moenia (válaszként erre: 1600. - Mariann63)
2012. ápr. 18. 11:23

Én sem futtatom fel a szárított élesztőt. Csak azért írtam, hogy Napsugár letesztelhesse a saját élesztőjét, hogy azzal van-e gond, vagy valami mással. (szerencsére a probléma azóta megoldódott)

Amúgy rendszeres olvasód vagyok! :) És én is itthon sütöm a kenyeret, péksütit, már vagy 5 éve. Nagyon élvezem. :)

1616. Mágika75
2012. ápr. 18. 11:10

Sziasztok!

Medvehagymás kenyeret sütött már valaki?

Ma azt tervezem. Gondolom jó lesz, ha a kefírbe (én azzal sütöm a kyenyeret) turmixolom.

Vagy?

1615. Mariann63
2012. ápr. 18. 11:07
nekem Trion TR-7492 kis egykaros, de nagyon szeretem.A pizzatésztától kezdve a sütiig mindent ebben dagasztok.
1614. Mariann63 (válaszként erre: 1606. - 051809cc90)
2012. ápr. 18. 11:06
Most, hogy nem eszem már kenyeret, ritkábban.De azért a fiamnak hétvégén mindig sütök.
1613. Mariann63 (válaszként erre: 1602. - 051809cc90)
2012. ápr. 18. 11:04
Látod, megy ez.És még mennyi finomságot fogsz sütni!:))
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook