Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Gyümölcsaszalás otthon

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

17. demmi2011-08-28 19:57
szia
bocsi most néztem vissza valószínűleg nem ezen a fórumon olvastam, de hoxás volt az biztos. próbáld megkeresni, az egy aktívabb fórum, én is most láttam, hogy itt nem sok hozzászólás van

16. demmi2011-08-28 19:53
szia olvass vissza pár oldalt sok infó van a paradicsomról, hogyan milyet stb
(válasz Gaba23 15. hozzászólására)


15. Gaba232010-08-24 19:17
Aszalt már valaki paradicsomot?
Hogyan kell? És milyen fajtát érdemes?
Van apró szemű koktél paradicsomom, arra gondoltam, hogy azt félbevágva próbálkozom.
Utána olajban kell eltenni, és pizzára kiváló. Legalábbis ezt olvastam :-)))
Saját tapasztalata valakinek?

14. Gaba232010-08-24 19:13
Az enyém Hauser FD 520-as.
Ez forgótányéros, azt hiszem az FD510-es meg nem az.
A forgótányér előnye állítólag az, hogy egyenletesebben aszal. A hátránya, hogy az alsó tálcának más közepén a lyuk, így az nem cserélgethető a többivel. (Mert mindig az alsó tálcán aszalódik meg először a gyümölcs, így arról le kell szedni, és átpakolni rá egy másik tálcáról, nem lehet csereberélni bármelyik tálcával.)
Egyébként szerintem bármelyik márka jó, és bármelyikből kifoghat az ember egy rosszat, de az meg garanciában remélhetőleg elintézhető.
Szerintem erre érdemes figyelni, hogy ha lehet, legyen forgó tálcás, de az alsó tálca is legyen felcserélhető a többivel.
Most láttam valamelyik üzletben egy noname aszalót, de olyan kicsi volt a doboza...
Azért legyen megtermett, mert feltételezem, hogy a kicsi is ugyanannyi áramot fogyaszt, és a végeredmény, hogy mennyi gyümölcs lesz készen, az nem mindegy...
Jó vásárlást, és majd számolj be a sikereidről, jó?!
(Nálam most már a harmadik adag körte aszalódik, meg egy adag szilván is túl vagyunk, úgyhogy gyűlik a téli finomság. Már ha marad belőle :-)))
(válasz manyigabi 12. hozzászólására)

13. Gaba232010-08-24 19:03
Hogy megéri-e? ??????
Kell vele dolgozni, az biztos. Mire előkészíted a gyümölcsöt, aztán ha odakint jó idő van, (és a gyümölcstől is függ)akkor kb. egy (rosszabb esetben két) napig megy az aszaló. Ezek a hátrányok...
Aztán van sikerélmény, saját aszalású gyümölcs, amit télen nagyon jó érzés elővenni. (mintha egy kis nyarat vennél elő :-)) És egészséges. És nem megy veszendőbe a gyümölcs, ami megtermett... Ezek az előnyök...
MEGÉRI? Döntsd el magad :-)))
(válasz szdorca 11. hozzászólására)

12. manyigabi2010-08-17 19:08
Sziasztok!

Szeretnék aszalógépet venni,tudnátok segíteni saját tapasztalattal?Nem igazán tudom eldönteni melyik jobb.

Köszi

11. szdorca2010-08-11 10:25
Sziasztok,

Szerintetek megéri aszalógépet venni? Ha pénzt nem is , időt lehet vele sporolni?
Mennyi ideig tart az aszalás, akár radiátoron, napon , sütőben, illetve géppel?

Köszi


10. Betsabé2010-07-03 13:42
Üdv :-)))))

Hát nem tudom mennyi haszna volt a cseresznye aszalásnak, ugyanis megettük az egészet. Túl jól sikerült.
Tavaly volt kajszink, amiből dzsemet főztem (akkor még nem volt aszalógépünk), de idén csupán 2-3 szemet látunk a fán :-(((
Szilvát akarok venni, és azt leaszalni.
Olvastam, hogy másnak csak úgy sikerült a szilva aszalása, hogy szódabikarbónás vízbe mártotta aszalás előtt.
Tapasztalat???

9. Gaba232010-07-02 20:57
Aszalnék, de cseresznyém sajnos az idén nem lett.
Tavaly körtét és szilvát aszaltam, az nagyon finom lett. Télen nagyon jó volt elővenni egy kis "nyarat" :-)))
Gombát is próbáltam, az sem lett rossz, csak kicsit túl szárítottam. (jó ropogós lett a végén)
Sárgarépát is aszaltam, - rácsos scnak szeletelőn szelve - az magában nem finom, legalábbis nekem nem ízlett, de vízbe áztatva szinte olyan lett, mint a friss.
Szóval várom, hogy legyen végre valami a kertben, amit lehet aszalni...
(válasz Betsabé 8. hozzászólására)

8. Betsabé2010-06-18 14:03
Aszal valaki valamit az idén??????
Én most 2. adag cseresznyét aszalok, nagyon finom.

7. Buksi132009-07-11 18:27
köszi, mindenképpen megpróbálom. Hallottam hogy van aki fahéjat szór az almára, ugy aszalja, az sem lehet rossz.
(válasz chelsee 6. hozzászólására)

6. chelsee2009-07-11 11:39
Semmit nem csinálok vele, nem teszem citromlébe, csak egy picit felitatom a levét. Nem fog megbarnulni és addig hagyom az aszalóban, amíg ropogós nem lesz. Ez kb. egy fél nap, de közben mindig cserélgetem a tálcákat.
(válasz Buksi13 3. hozzászólására)

5. Buksi132009-07-10 21:30
az is jó ötlet. Én narancsot meg mandarint száritottam a radiátoron karikákban, tök jó karácsonyi diszek lettek belőle.-
(válasz meacska 4. hozzászólására)


4. meacska2009-07-10 16:37
Mi a radiátoron szoktunk almát aszalni, nem barnul meg :)

3. Buksi132009-07-10 16:29
az almával nem csinálsz semmit? Már arra gon dolok, hogy citromlé stb. Nem barnul meg? És azt meddig aszalod, milyen az állaga?
(válasz chelsee 2. hozzászólására)

2. chelsee2009-07-10 13:40
Szia!
Én főként almát aszalok, meghámozom és csak simán beteszem egy fél napra az aszalóba. Nagyon finom!
Aszaltam már banánt is, ezt először citromos vízbe teszem, aztán bedobom az aszalóba. Aszaltam már csipkebogyót is. Ez nagyon jó lett, hamar kész lett és még most is van belőle, tavalyról. Semmi baja. Gyógynövényeket is szoktam szárítani, ez is nagyon ügyesen megy (csalán, útifű, körömvirág).

1. Buksi132009-07-10 08:20
Van itthon gyümölcsaszalóm. Tavaly a szilva fini lett és sokáig el is állt , de most próbáltam sárgabarackot, hát nem vagyok tőle elájulva. Várnám a tapasztalatokat, milyen gyümölcsöket ill. zöldségeket aszaltatok. Melyiket milyen formában és mennyi ideig.