Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi készülődés fórum

Karácsonyi készülődés (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Karácsonyi készülődés

❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯
2008. dec. 14. 11:41

Nekünk is megvan már a fánk, kb 2 éve :-) Jól bírja, szépen cseperedik.


Készülök a délutáni sütögetésre, bekevertem 3 kg lisztből a tésztát.

Mi lesz itt!

2008. dec. 14. 10:09

Na csajok...hol tart a készülődés? :) Én már nagy lázban vagyok :) Csütörtökön megvettük a fát, idén nem ezüst hanem Kaukázusi fenyőnk lesz :)

Ezüstből nem volt "dagi" :( :) Biztos szép lesz ez is, bár ilyenünk még nem volt :)

393. dj.cica (válaszként erre: 391. - Ea9bff1b44)
2008. dec. 13. 21:10
sziasztok én pont tegnap csináltam isteni finom:)
2008. dec. 13. 19:15

Köszönöm szépen a gyors választ.

Én 3 kg lisztből szeretném bekeverni, mert 10-12 gyerek jön holnap délután a közös sütögetésre. Lesz ám felfordulás!

Ez tetszik mert nincs ben szalalkáli.

Gondolom nem bánja a tészta, ha egy éjszakát pihen, mert szeretném már ma előkészíteni.

391. ea9bff1b44 (válaszként erre: 390. - Annaluca)
2008. dec. 13. 18:41

50dkg méz

2 egész tojás+2 tojás sárgája a tészta kenéséhez

6dkg cukor

50dkg liszt

1 kiskanál szódabikarbóna

2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés: A langyos mézet, a 2 tojást, a többi hozzávalót a fűszerekkel együtt habosra keverjük, a lisztet apránként adjuk hozzá. A jól összedogozott tésztát 1/2cm vastagra nyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk, vajazott-lisztezett tepsibe rakjuk. Tetejét a tojássárgájával megkenjük, dióval, mogyoróval, mandulával díszíthetjük. Kis lángon kb. 30 percig sütjük. A kihűlt tészta természetesen cukormázzal is díszíthető.

Ezt a tésztát nem kell pihentetni, azonnal süthetjük, puhulnia sem kell, azonnal fogyasztható.

Itt kaptam a receptet a Hoxán. Bence tojássárgájával kenegette be a tetejüket.

390. annaluca (válaszként erre: 389. - Ea9bff1b44)
2008. dec. 13. 18:02

Melyik recept szerint készítetted? Sürősen kellene nekem is valami jó.

A tetejét mivel kente be a szorgos kis segítőd?

2008. dec. 13. 16:48
Elkészültek a mézeskalácsok. Bár nem díszítettem őket, szerintem így is elfogynak majd.
388. ea9bff1b44 (válaszként erre: 385. - Ada12)
2008. dec. 12. 10:21
Legfeljebb csukott szemmel kortyolgatjuk...de az is lehet, hogy a harmadik pohár után már úgysem néznénk a színét:-)))
2008. dec. 11. 21:10
Köszi a bókokat. Még kimaradt az adventi naptárunk, hamarosan azt is felteszem.
386. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 384. - 52d3e0b8a8)
2008. dec. 11. 15:54
...vagyis elhervadni....
385. Ada12
2008. dec. 11. 15:53
Csajok! Nem az a lényeg, h néz ki, hanem, h finom legyen, és ahogy így irogattok róla, nem hiszem, h olyan rossz lehet ez a likőr :))))
384. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 382. - Annaluca)
2008. dec. 11. 15:44
Én is belekukkantottam! Nekem is nagyon tetszett a "koszorú"! Ez tuti nem fog elhervedni, legfeljebb megeszitek! :)))
383. ea9bff1b44 (válaszként erre: 382. - Annaluca)
2008. dec. 11. 14:28

Szép dolgokat láttam a naplódban! Bevallom, nekem legjobban az adventi koszorútok tetszett:-)

Ügyes vagy!!

2008. dec. 11. 14:23
Sikerült nyitni egy naplót, és belettem néhány elkészült "alkotás".
381. ea9bff1b44 (válaszként erre: 380. - 01c8755c79)
2008. dec. 11. 11:21
hüpp-hüpp
380. 01c8755c79 (válaszként erre: 377. - Ea9bff1b44)
2008. dec. 11. 10:17
... a felmosóvíz-szín különösen gusztán hangzik. :o))) Majd jövő hét végén szépen üvegbe rakom, feldíszítem és megmutatom... és akkor aztán majd bánhatod, hogy nem csináltál. :o)
379. Li-lo (válaszként erre: 377. - Ea9bff1b44)
2008. dec. 11. 09:10
Na Siti ez már sok jelé arra, hogy megcsináld :):)
378. Li-lo (válaszként erre: 376. - 01c8755c79)
2008. dec. 11. 09:09
Nem tudom, hogy mi van, mert minden van benne, kisnarancs, nagynarancs, mandarin.... már csak talán ételfesték kéne bele.... :):):)
2008. dec. 11. 08:59
Gusztábbnáél gusztább dolgokat írtok erről az itókáról:-)))Lehet, hogy a narancs nem olyan fajtájú, nem elég erős az olaj a héjban?
376. 01c8755c79 (válaszként erre: 375. - Li-lo)
2008. dec. 11. 08:40
Jó kis felmosóvíz színe van a méztől... ha olyant csinálsz! :o) Nekem az előző adag (amit megittam) az szépen letisztult, ez a mostani nekem se nagyon akaródzik... :o)
375. Li-lo (válaszként erre: 374. - Ea9bff1b44)
2008. dec. 11. 08:37
Na akkor örülök, nekem az a bajom vele, hogy nincs narancssárga szyne pedig már egy hete érlelem és sokkal több héjat tette bele mint kéne.Szted mi lehet??
374. ea9bff1b44 (válaszként erre: 373. - Ea9bff1b44)
2008. dec. 10. 18:10
Megtaláltam!!:-)))))
373. ea9bff1b44 (válaszként erre: 372. - Li-lo)
2008. dec. 10. 18:08
Jöhet a privi:-)
372. Li-lo
2008. dec. 10. 12:48
Siti sikerült? vagy küldjem privibe a receptet??
371. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 369. - Dina2)
2008. dec. 10. 12:19

A legjobb a Douglas, vagy az ezüstfenyő, ezek bírják a legtovább! Vannak olyan talpak, amibe vizet lehet tölteni, ez is segít!

Vagy vehetsz földlabdásat is, kisebb méretűt és ezt késöbb ki is teheted. Csak ne egyből vidd ki a melegből a hidegbe!!!

370. Li-lo (válaszként erre: 369. - Dina2)
2008. dec. 10. 12:07
Szia, a legjobb a normann (ha nem jól íom bocsi) fenyőt veszel az bírja a legtovább, nekem olyan fenyőfetalpam van, amibe lehet vizet tölteni :)
369. Dina2
2008. dec. 10. 12:03

Tanácsot szeretnék kérni a karácsonyfával kapcsolatban.

eddig minden évben műfenyőt diszitettem az ünnepekre, de az idén megfogadtam, hogy élőt fogok vásárolni. azt szeretném tudni, van e valami praktika arra, hogy ne hullassa a leveleit? mibe állitsam bele?

368. Li-lo (válaszként erre: 366. - Ea9bff1b44)
2008. dec. 10. 12:00
Ott van a főoldalon pedig rozmaringos narncslikőr (mondjuk én a rozmaringot fahéjrúddal cserélem ki )
367. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 366. - Ea9bff1b44)
2008. dec. 10. 11:53
:)))) és hukk...
2008. dec. 10. 10:02
Nem találom a narancslikör receptjét! Lehet, hogy bambaságomért józan maradok???:-)))))))
❮❮ ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook