Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Osteoporosis (csontritkulás)

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egészség
A fórumhoz cikk tartozik, kattints ide a megtekintéséhez!


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


876. brigi19572017-08-02 17:58
Kedves Csebe!

Ne felejtsd el, hogy mi itt az elsődleges csontritkulásról beszélünk, és nem a csont betegségeiről.Ahhoz nem tudok mit szólni.

Az elsődleges csontritkulás kapcsán pedig soha nem olvastam olyasmiről, hogy a csontlebontó sejtek szaporodása felgyorsulna.
Az egyensúly persze felborul, mert míg a csontlebontó sejtek aktívak maradnak, addig a csontépítők, a megváltozott hormonháztartás miatt meglehetősen lelassulnak. Úgy is mondhatjuk, hogy lassabb lesz az építő sejtek szaporodása. A lényeg, hogy inaktívabb lesz az építés.

Sem a ráknál, sem a csontritkulásnál nem támad a szervezet önmaga ellen.
Amikor a szervezet önmaga ellen támad, azt gyűjtő néven úgy hívjuk, hogy immunbetegségek. Ilyenkor az immun túlpörög, túlműködik, nincs idegen betolakodó, saját sejtjeit nem ismeri fel a szervezet, így önmaga ellen támad. Az egészséges sejtek ellen.
A korral járó csontritkulás során a csontlebontó sejtek nem bontják le az ép csontsejteket, kizárólag csak a sérült, elöregedett....sejteket. Viszont lassabban épül a helyébe másik, a hormonális rendszer megváltozása miatt.

Az orvoslás próbálkozott már mindkét típusú gyógyszerrel, azaz a csontbontás lassításával (ez a rosszabb), illetve a csontépítés serkentésével.
Az utóbbi jobb lenne, csak az a gond, hogy nem tudtak kifejleszteni olyan gyógyszert, aminek ne lenne olyan goromba mellékhatása, mint az ájulás, szédülés.
Az egyik ismerősöm ezt szedte. Vagy elájult vagy annyira szédült, hogy elesett. Gyakorlatilag mindene eltört a sok eséstől. Leállították a szedését.
Az orvosok ezért nem preferálják ezt a gyógyszert, mert ugye egy ritkulással nem túl frankó ez a mellékhatás.
(válasz csebe 874. hozzászólására)

875. marticsi2017-08-01 21:16
Sziasztok! Mostanában nem jártam erre, de olvasgatok vissza. Orvoshoz nem mentem azóta sem, de mákot, szezámmagot darálva, mandulát eszem.
Természetgyógyász nekem azt ajánlotta, hogy az emésztőrendszeremet kéne rendbe tenni, és utána továbblépni. Minden esetre lehet benne valami amit mondott, mert megmutattam a barátnőm anyukájának a leletet (eü-s volt rheumán) és mondta, hogy az én koromban tényleg ez nem jó érték, és ő is azt kérdezte, hogy vajon nem e felszívódási probléma. Úgyhogy majd tényleg elindulok beutalókat szerezni, hasi ultrahang meg laborok aztán meglátjuk.
Ezt ismeri valaki? Állítólag nagyon jó, igaz inkább porcképzésre írják, de azt olvastam, hogy csontritkulásra is jó.
[link]


874. csebe2017-08-01 19:42
téma: csontritkulás és rák?
Kedves Brigi1957! Köszönöm a kiegészítést, hogy a csontáttéteknél alkalmazzák a biszfoszfonátot.
A párhuzam nekem arról az információról jutott eszembe, amit pl. az Élet és Tudomány 2016/38 számában olvastam. Eszerint „ a csontfaló sejtek képződése és aktiválása egy nagyon szabályozott folyamat, …. Amikor valamilyen ok miatt ez az összetett szabályozás meghibásodik, nem megfelelő számú és/vagy hibás műkődésű oszteoklaszt jöhet létre. A fokozott képződéssel, így felgyorsult csontvesztéssel járó kórképre jó példa a metabolikus, hormonális és immunológiai okokra visszavezethető csontritkulás, ..” Eszerint pont arról van szó, hogy az oszteklasztok , azaz a csontlebontó sejtek fokozottan képződnek, azaz szerintem gyorsabban képződnek, mint ahogy kellene. (mint ahogy a rákos sejtek is gyorsan szaporodnak, a csontfaló sejtek is gyorsan képződnek). Az összes orvosi gyógyszernek nevezett szer is (biszfoszfonát, stroncium-ranelát, demoszumab hatóanyaggal) a csontlebontó sejtek műkődésének fékezi le, egyedül a teriparatid hat a csontépítésre. Az orvosi szerek is a csontlebontás megfékezésére, az csontlebontó, csontfaló sejtek fékezésére koncentrálnak, mint ahogy a rák esetében a rákos sejtek megfékezésére.
A csontépítés meg amúgy is lassul főleg az ún. senilis osteoporosis esetében, de ez elvileg 70 év felett következne be. Számomra úgy tűnik, hogy csontritkulás esetében azonkívül, hogy a csontfaló sejtek, csontlebontó sejtek szabályozása hibás lesz, a csontfaló sejtek igen is gyorsabban szaporodnak, illetve képződnek, hasonlóan mint a rák sejtek. A szervezet így saját maga ellen fordul, elkezdeni a vázát lebontani. De lehet, hogy az egész nézőpont kérdése. Mindenesetre egy kérdést megért, mert kérdésből lesz információ. Szóval köszönöm a választ!
(válasz brigi1957 873. hozzászólására)

873. brigi19572017-07-29 18:59
A biszfoszfonátot nem általánosan vetik be a rák ellen, ez így nem igaz. A csontáttéteknél alkalmazzák.

Nem, soha nem jutott eszembe, hogy összefüggés lenne a rák és a csontritkulás között. Az irányuk is ellentétes, mert míg a rák egy gyors sejtszaporulat, addig a ritkulásnál az új csontszövet épülése pont lelassul.
Azaz nem arról van szó, hogy a csontlebontó sejtek szaporodnak, hanem a csontépítő sejtek lelassulnak.
Nem is értem ezt a párhuzamot.

872. csebe2017-07-28 20:59
Téma: köszönet Brigi1957-nek K vitamin kapcsán. + megnyugtató információ K-vitamin nem növeli rögképződés kockázatát
Kedves Brigi1957! Nagyon szépen köszönöm ismételten a nagyon hasznos és szuper választ. Nem baj, ha hosszú, mivel egyértelmű magyarázat mindig kifejtést igényel. Elnézést, ha hosszabban írok, de összeszedem kérdéseim, gondolataim és azok mindig vannak.
A megnyilvánulásaimban azért is írom el a téma sort előre, hogy abban a főbb témákat, kérdéseket összefoglalom, így amely fórumozót az nem érdekelné, úgy átugorhatja ezt a bejegyzést.
A transz és cisz alakokat tényleg összekevertem, mert emlékezetből írtam és egyszerűen a rossz fogalomra emlékeztem.
Egyébként közben megtaláltam a "megnyugtató" magyarázatot a K vitaminnal kapcsolatban a rögképződés, alvadás miatt felmerült aggodalmamra. „Bár a K vitamin szükséges az egészséges véralvadáshoz, túl sok K vitamin bevitele nem növeli meg az abnormális rögképződés kockázatát. Ennek magyarázata az, hogy a K vitamin a koagulációhoz (vérsejtek összetapadásához) szükséges proteint karboxilálja, de ha ez már 100%-ban megtörtént, további K vitamin nem tudja fokozni ezt.”
(válasz brigi1957 870. hozzászólására)

871. csebe2017-07-28 20:58
téma: 1) köszönet Bjudit55-nek és 2) zöld turmix kapcsán parlagfű mely része hasznosítható turmixban, 2a) csalán csíp-e nyersen turmixban és2b) pitypang kérdés + 3))rák és csontritkulás kapcsolata?
Kedves Bjudit55! Nagyon köszönöm a zöld turmix receptet és ötleteket. Bocsánat Feléd is , hogy hosszabban írok, de tényleg mindig újabb és újabb kérdéseim merülnek fel és jó, hogy van ez a fórum, ahol ezekre választ kaphatok, mert sajnos orvosoktól ilyenre nem várhatok választ. Egyrészt idejük nincs semmire, másrészt nem igazán tekintik a pácienst partnernek, mondván a páciens nem végzett orvos egyetemet.
A megnyilvánulásaimban azért is írom a téma sort előre , hogy abban a főbb témákat, kérdéseket összefoglalom, így amely fórumozót az nem érdekelné, úgy átugorhatja ezt a bejegyzést.
Amin még elgondolkoztam közben, az az, hogy mivel rengeteg zöldet eszel a zöld turmixban nyersen, így a K vitaminból hatalmas mennyiség jut be szervezetedbe. Ahogy egy cikk írja „Átlagon felüli K-vitamint tartalmaznak a szójaolaj,a leveles zöldségek,a káposzta,a petrezselyem, a saláta,a brokkoli ,a spenót,a spárga, a friss zöldborsó,a zöld tea,a teljes kiőrlésű gabona, általában a keresztesvirágú zöldségek”. Azaz a K vitamint (meg más sok hasznos vitamint is) a zöld turmix révén hatalmas mennyiségben kapod meg természetes formában és szerintem ez nagy mértékben segített állapotod fenntartásában.
A kövér porcsint nem ismerem, de utána nézek. Viszont a parlagfűn meglepődtem. Ugyan már olvastam, hogy ehető és immunrendszert stimulálja, de halvány elképzelésem sincs, hogy a parlagfűnek akkor a szárát, leveleit, vagy mit lehet hasznosítani. A pitypang kapcsán a kérdésem, hogy ugye a friss leveleket még virágzás előtt hasznosítod-e a zöld turmixban a pitypangból. Szabó Gyuri bácsi ezt ajánlotta még anno, ha jól emlékszem előadásaiban is. Csalánt eddig csak teában ittam, de akkor most nyersen össze is fogom turmixolni, bár csípéstől tartok kicsit. Nem bántja a nyelvedet a nyers csalán levél a turmixban, vagy összeolvad a többivel?
3))rák és csontritkulás kapcsolata:
Még egy valami jutott eszembe a Te eseted kapcsán (is). Már többször futottam bele olyan információkba, hogy a biszfoszfonát tartalmú készítményeket a rák ellen is bevetik, illetve azokat a szereket, melyek „alternatív” szereknek hívok a gyógyszerektől megkülönböztetve a csontritkulás megfékezésére, ugyanúgy a rák ellen is alkalmazzák vagy éppen kutatják. Ilyen pl. a K2 vitamin is, melyről leírták, hogy "Jelenleg is folynak kutatások a K2-vitaminnal kapcsolatban szerte Európában, azonban néhány hatása már tudományosan is igazolt. Ilyen a csontvesztésben, az érelmeszesedésben illetve a tumorok kialakulása ellen vívott szerepet”
Ennek természetesen lehet az egyik oka az, hogy minden "természetes”/"alternatív" szert megvizsgálnak a rák ellen a betegség jellege miatt és egy szer nyilvánvalóan több betegségre vagy betegség ellen is használható.
Viszont azon gondolkodtam el, hogy mivel a csontritkulás okát sem ismerik éppúgy mint a rák okát, (több oka is lehet bár a ritkulásnak , de igazán nem tudják, hogy pontosan mi okozza,) így nem is tudják ugyanúgy nem gyógyítani mint a rákot sem. Ráadásul a csontritkulás esetében is a saját szervezeted, a csontfaló sejtek fordulnak ellenünk, mint ahogy a rák esetében a tumorsejtek pusztítják a saját szervezetet, így bennem felmerült, hogy vajon a csontritkulás-e nem-e egyfajta ráktípus, ami nem daganatban nyilvánul meg, hanem a csontfaló sejtek túlzott mükődésében. Annyi mindent nem tud az emberiség még a saját emberi szervezetünkről sem, annyi összefüggés ismeretlen még, így előfordulhat, hogy a két betegség a rák és csontritkulás valahol nagyon is összefügg, csak még nem ismert a közös ok. Na nem mintha a rákot bárkinek is kívánnám, mert sajnos sok ismerősöm szenved(ett) benne és iszonyú kínok közepette távoztak, akik már sajnos elmentek.
Kíváncsi lennék, vajon Benned vagy Bennetek felmerült-e ilyen gondolat, hogy a csontritkulás és rák összefügg-e egymással.
(válasz bjudit55 869. hozzászólására)

870. brigi19572017-07-27 19:12
Rosszul olvastad Szendi írását, pont fordítva igaz. Azaz nem a cisz, hanem a transz szerkezetű K-vitamin hasznosul jobban.
Hogy mi a különbség a K-vitaminok között? Hát röviden ennyi:
K1-vitamin az, melyet a zöld növények szintetizálnak.
K2-vitamin az, melyet a baktériumok szintetizálnak (fermentációval).
A saját bélbaktériumaink, bélflóránk is előállít K-vitamint. Sőt, a szervezetünk a K1-vitamin egy részét átalakítja K2-re.

Hogy miért alkalmazza a GAL komplexen a K-vitamint? Úgy olvastam, komplexen hasznosabb. Ez így is lehet, hisz a természetben csak ez a két formája létezik, és mindkettőt felveszi a szervezet, egyiket innen, másikat onnan. A többi K-vitamin (K3, K4....) szintetikus.
Nem kell megijedni a feltüntetett 1200 %-on. Az RDA vagy NRV sokszor magas százalékokban fejezi ki a hatóanyag/ napot, de hidd el rendben van ez így. Utána olvashatsz a miértnek, nagyon hosszú.

Hogy miért nem folyadékkal kell bevenni?
Mivel zsírban oldódó vitaminról van szó, ezért eleve olajba tették. Nem keveredne a folyadékkal, úszna a tetején. Nem a szádba kell cseppenteni, hisz akkor hogyan számolnád a cseppek számát. Én egy kiskanálba 12-szer cseppentek, és lenyelem. Ennyi!

Mi is a baj a bizonyos vérhígítókkal?
Hát az, hogy kinyírja a K vitamint.
De most már olyan vérhígítókat írnak fel, ami nem K vitamin antagonista. (Ezt megkérdeztem a patikában a testvérem miatt). Ilyet kell felíratni.
A K -vitamin nem teszi sűrűbbé a vért, főleg nem okoz rögöket, csak az alvadásért felelős, azaz ha megvágod magad..... Szóval a véralvadás és a vérsűrűség különböző fogalmak, a véralvadás normál esetben csak a seb környékére korlátozódik.

Korábban Vitaking K2-jét szedtem, de félretoltam addig, míg megtudom a biztosat, hogy transz-e. A FB-on írtam nekik (mások is erről kérdezték), megerősítették, hogy transz szerkezetű a termékük. Szóval ilyet is szedhetsz, ha idegenkedsz a cseppektől. Én az E-vitamin tartalma miatt valószínűleg visszatérek a Vitaking termékéhez.
A GAL nem a terméken, hanem a honlapján írja le az általa forgalmazott K-vitaminról, hogy transz.

Hosszú voltál, így én is az lettem.😊
(válasz csebe 865. hozzászólására)

869. bjudit552017-07-26 16:47
Fórum bejegyzésnek annyit írtál hogy szinte esszének is beillene. :)) Most nem is tudom mindet elolvasni. Bocs.

A bokros gomba azonnal kezd hatni nem pedig egy év múlva, az eredmény pedig már 2 hónap után mérhető. csodálom hogy nálad romlás mutatkozott, mert másoknál mindenhol javulást olvastam és láttam a videókban.

Zöld turmixnak bármilyen ehető zöld levél megfelel, amit találsz a kertben. Tavasszal leginkább spenótot, és előző évben nevelt leveles kelt szoktam használni, majd jön a sárgarépa levél és a zöldség zöldje. Ekkor már csalán is van. Aztán jön a kövér porcsin amit nem annyira szeretek, és a parlagfű, pitypang. A két utóbbi elég keserű, de én banánnal szeretem a zöldeket inni, így nem zavar. Általában mézet vagy eritritet is teszek bele, mert édes szájú vagyok. Természetesen nyersen iszom ezeket. Rakhatsz bele diót, kesudiót, napraforgót, kendermagot is, amit szeretsz, és ha dúsítani akarod. Ma cékla levelével és banánnal ittam a turmixot. :)
(válasz csebe 868. hozzászólására)

868. csebe2017-07-26 16:16
Kedves Bjudit55! nagyon nagyon örülök, hogy megosztottad ezt a nagyon pozitív információt. Az első háziorvos, egyáltalán orvos, aki hallott a bokros gomba hatásáról és biztat. Én annyit tennék hozzá, hogy a mérésre én kb. 4 hónapi bokros gomba után mentem, de csak romlás volt ismét. Bokros gomba állítólag 1 év után hat. De hajrá bokros gomba és egyéb alternatív szerek!
(válasz bjudit55 862. hozzászólására)

867. csebe2017-07-26 16:12
Téma. zöld turmix készítése (
Bjudit ír arról, hogy zöld turmixot fogyaszt. Már egyszer régebben kérdeztem, hogy hogyan készíted el és főleg miből , de szerintem elkerülte a figyelmedet. Ha tudnál adni tippeket, vagy ha más fórumosok is zöld turmixoznak, megköszönném. Ilyenekre gondolok, hogy megfőzöd, vagy párolod-e a zöldeket, vagy nyersen turmixolod össze, mely részeiket használod az adott zöldségnek a turmixhoz, és mely zöldségeket érdemes egymással összeturmixolni, ízesíted -e a turmixot valamivel? Ha van recepted zöld turmixra, mely bevált, vagy linkjeit, azokat is megköszönöm. Köszönöm szépen , ha megosztod turmix készítései tapasztalataidat.

866. csebe2017-07-26 16:12
Téma: Protelos forgalmazásának megszüntetése
Elisabet írta, hogy június 8-tól megszüntették a Protelos forgalmazását. Tudtál azóta valami információt szerezni, hogy miért? A francia cég maga nem gyártja, vagy csak Magyarországon nem forgalmazzák? És mi van azokkal, akiknek a „kedves” reumatológus ezt írta fel? Azokat akkor visszavágják biszfoszfonátra vagy mivel pótolják?

865. csebe2017-07-26 16:11
téma: kérdések gal kft K-komplex forte szedéséről és cégről
Szeretnék választ kapni az alábbi kérdéseimre. Ha tudtok válaszolni, megköszönném ismét nagyon.
A GAL Kft K-komplex forte cseppek 20 ml, azaz kb. 60 adagos készítménye, melyről már írtatok a fórumon, állítólag cisz formában tartalmazza a K2-t. Most volt időm végre a terméket jobban megnézni és felmerültek az alábbi kérdéseim.
(Szendi írja, hogy egyik cikkében, hogy „ a D-vitamin elősegíti a kalcium felszívódását, viszont nem építi be a csontokba, ezáltal viszont még fokozza is az érelmeszesedés kockázatát. A csontokba épülést a K2-vitamin serkenti azzal, hogy aktiválja az osteocalcin nevű fehérjét, amely a kalciumot képes megkötni és csontokhoz szállítani, ahol a csontot felépítő osteoblast sejtek beépítik a csontozatba. A K2-vitaminból sajnálatos módon igen kevés található étrendünkben, ugyanis a legtöbb a legeltetett állatok belsőségeiben és húsában volna található. k-7 és további változatok találhatók a jó érett kemény sajtokban is, de a sok sajttal megint vannak bajok (bétacellulin nevű növekedési faktor van benne). Élelmiszerből megfelelő mennyiségű K2-vitamint nemigen lehet bevinni. A legbiztosabbnak tűnik tehát az Mk-7 kapszulázott változatának fogyasztása (bár általában fermentált szójából vonják ki, de a fermentált szója kevésbé veszélyes, ill. kapható más formában is), amelyből naponta legalább 100, de inkább 200 mikrogrammot kell bevinni”, aztán a másik cikkében felhívja a figyelmet arra, hogy nem a transz, hanem a cisz formátum kell. Ez eddig rendben van és érthető is.) A GAL KFt K-komplex forte terméke azonban nem csak K2-t tartalmaz MK-7, azaz az ajánlott menakinon-7-t, hanem K1 vitamint is. Ahogy a hatóanyag leírásban benne van, a K1-ból fillokinon-ból tartalmaz 900 mcg- t, azaz a felnőtteknek javasolt napi adag 1200%-t, és a K2-ból 100 mcg-t, azaz a felnőtteknek javasolt napi adag 133 %-t. Továbbá azt is írják a terméken, hogy a K2 vitamin bioaktív MK7-es változatát virágesszenciaolaj-komponensekból és nem szójából állították elő.
1). Az , hogy nem szójából készült a K2 MK7-es változata, mely állítólag cisz (bár erre a csomagoláson nincs utalás), az még jó is lehet, tekintve a génmanipulált szóját, még akkor is, ha Szendi is leírja, hogy a fermentált szója , melyből más gyártók az MK7-változatot előállítják, kevésbé veszélyes. Viszont igyekeztem utána nézni, hogy mely virágesszenciaolaj-komponensek ezek, de nem találtam meg. Tudtok erre vonatkozólag valamilyen információt.
2). A K-komplexben benne van K1 és K2, ráadásul a K1 a napi javasolt adag úgymond 1200 %-ban. 2a) Nem értem , hogy a K1 mire jó a csontritkulás esetében. 2b). Vajon a K1 1200 %a nem túl sok?
3) A szedést illetően a K-komplex forte termékből napi 12 csepp fogyasztását javasolják közvetlenül a szájba, vagy az ételhez keverve. Kihangsúlyozzák, hogy folyadékba ne keverje! 3a) Nem értem, hogy miért nem lehet folyadékba keverni. 3b) Továbbá akkor csak szilárd ételhez lehet keverni ezek szerint? A termék a K1 és K2-n kívül még biopálma és biokókusz-olajat tartalmaz illetve E-vitamint (kevert tokoferolokból. Azaz nem tartalmaz alkoholt, mégis mikor egy cseppet a szájba cseppentve kipróbáltam, olyan alkohol íze volt, ráadásul iszonyúan szomjas lettem 1 csepptől is. 3b)Ti hogyan szeditek és mi a tapasztalatotok a cseppekkel? 3d) Az is érdekelne, hogy a 12 cseppet egyszerre veszitek be akár ételbe keverve, akár szájba cseppentve, vagy elosztjátok a napra pl. 2x 6 csepp reggel este.
4) A termék csomagolásán kihangsúlyozzák, hogy kumarin típusú szert szedők ne szedjék. A kumarin típusú termékek a vérhígítók, melyek a vér alvadását gátolják. Azt már ismertem a K2-ról, hogy a véralvadási folyamatban is fontos a szerepe és (anno pont ezért kérdeztem, hogy a protelos és K2 lehetett volna -e együtt (de jól sejtettem, hogy nem), viszont ha a K2 a véralvadást, sűrítést ennyire befolyásolja, akkor vajon szívbetegken ajánlott-e a biztosan a K-komplex, még akkor is, ha nem szednek vérhígítót.
6) Ha már valaki hosszabb ideje szedi közületek a GAL Kft K-komplex (K1 és K2 vitaminokat is tartalmazó) forte termékét, volt valamilyen szokatlan tapasztalata a nagymennyiségű K1 miatt, Vagy más miatt (vér alvadás, vérkép, vérnyomás stb)
5) Igyekeztem utána nézni a GAL Kft-nek. Végül is a GAL Vital SynergyTEch Kft a neve a cégnek és Bp. 1138 Népfürdő utca 22. B. épület 15 emeletre van beregisztrálva a cég. A cég kihangsúlyozza, hogy nem saját kutatásokat végez, hanem a legfrisebb független nemzetközi kutatásokra épít. Az, hogy a gyógyszergyáraktól független kutatásokat veszi figyelembe, az jó lehet, viszont nem találtam meg, hogy mely telephelyen gyártatják, vagy gyártják le a K-komplex forte és más termékeket és milyen kutatások alapján. Van valami információtól erről?
Ha K2 vitamin cisz pótlására esetleg másik terméket használtok, szívesen fogadok más ötleteket is. Még ismerem a Jutavit K2 120 µg 60 db kapszulát, mely a javasolt felnőtt napi adag 160 %-a,v iszont a K2-t MK7változatát (Bacillus subtilis Natto eredetű) tartalmazza. Hogy ez cisz, vagy transz, nem tudtam kideríteni.
A kérdéseim azért is merültek fel,mert a jutavit K2 terméke 2045 Ft, míg a Gal Kft K-komplex forte cseppjei (20 ml. Kb 60 adag , max 12 cseppel számolva) 4195 Ft. Ha már terméket kell használni a fránya csontritkulás miatt, szeretnék olyat, mely hatásos és nem bóvli. Köszönöm a tapasztalataitokat előre is.

864. bjudit552017-07-23 13:13
Még mindig mák:
Rájöttem hogyan tudnám nyersen elfogyasztani a mák rostos részét a turmixon kívül.

Utóbb, a kertben termett csemege kukoricából és napraforgó magból készítettem édességet. Nyers krékert. Valami mennyei finom lett. Gondoltam egyet, most elkészítettem a kukorica-mák verziót. Már aszalódik, holnap ehető. A massza amit a tapadásmentes lapra kentem nagyon finom volt, remélem az eredmény sem okoz csalódást. Ezt ráadásul nem is muszáj hamar elfogyasztani, hisz nem romlandó. :)
(válasz bjudit55 863. hozzászólására)

863. bjudit552017-07-23 10:04
Megfogadtam hogy mától ismét gyarabban iszom a máktejet. Egy ideje háttérbe szorult, mert minden ami magas Ca tartalommal rendelkezik, szorulást csinál nekem. (Majd ellensúlyozom a problémát mással.)

Ha valakit érdekel hogyan csinálom:
5 púpos ek. mákot 5 dl vízzel turmixolok 3 percig (400W-os gépben), majd leszűröm egy nagy méretű zsebkendőn, jól kinyomom-csavarom. 2 napra osztom be, persze 1 húzásra is meg tudnám inni annyira finom. :)

A megmaradt mákból süteményt sütök vagy muffit tojással eritrittel liszt nélkül. Esetleg mazsola bele, vagy gyümölcs. Nagyon finom, és ezt 2-3 napra elosztva eszem. Turmixba vagy házi fagyiba is bele lehet tenni a maradék mákot.


862. bjudit552017-07-21 14:15
Még csak most vittem a leletet bemutatni a háziorvosnak. :)
Megkérdeztem, hallott-e pozitív tapasztalatot csontritkulásnál alkalmazott Varga gombáról. Igen hallott, szerinte segít megállítani a romlást. Mondtam neki hogy én már megállítottam és szinten tartom 5 és fél éve, a gombát pedig most kezdtem el annak reményében, hogy hátha javít esetleg a csontozatom állapotán. csak annyit mondott biztatóan, meg kell próbálni. :)
2 hónapja szedem, állítólag ennyi idő után már mérhető az eredmény. Hát nagyon várom a következő mérést. :)

Jobbulást és jó hűsölést mindenkinek!

861. Norakerdez2017-07-17 15:06
Kedves fórumozók! A Nők lapja Évszakokba írok cikket a csontritkulásról, és keresek olyan érintettet, aki szívesen mesélne a tapasztalatairól (kálváriájáról akár). Várom privátba, ha valaki vállalja ezt. Segítség lehet sokaknak. Köszönöm! Nóra

860. brigi19572017-07-11 23:32
Sajnálom nagyon, tudom milyen a gerinc okozta fájdalom. Ki kell használni a fizioterápiát, egy évben kétszer jár az u.nevezett nappali kórház a fürdőkben.

Drukkolok, hogy legalább a másik problémára használjon a gyógygomba.
(válasz Elizabet58 859. hozzászólására)

859. Elizabet582017-07-11 22:26
Szia Brigi! Mégegyszer nagyon köszönöm az infót. Édesanyám már kétszer volt három hétig rehabilitációs kezelésen, kórházban. Itt gyógytornász, masszőr, fizioterapauta foglalkozott vele. Most is járnak hozzá, házi gondozás ketezébena TENS készülékhez hasonlóval kezelik, de sajnos csak minimálisan reagált a lábfeje és a lábujja a bal lábán. Békéscsabán volt a húgom vele egy idegsebész magánrendelésén, a kórházi kezelés mellett. Az orvos anyukámnak még a felvételen el is magyarázta, megmutatta, hogy hol van a baj. De most rá fogunk kérdezni érre, ha megyünk kontrollra. A gombát meg megkérdezem, hogy melyiket kell szedni, és megveszem neki. Én is örülök, hogy rátaláltál erre Brigi! Veszíteni nem fogunk vele.
(válasz brigi1957 857. hozzászólására)

858. brigi19572017-07-11 00:31
Liza javítok:
a lelet és a tünet alapján kizárja-e az alagút szindrómát....

857. brigi19572017-07-11 00:28
De, a sérv is az okok között van, csak gyakran nem az az ok.
Pl.a piriformisnál is gyakran sérvre gyanakodnak, és ha találnak sérvet, akkor már nem kutakodnak tovább, pedig lehet, hogy a sérv nem okoz tünetet.
Az indexen beszélgettem egy sráccal, hónapokig elszarakodtak vele, végül kiderült, hogy nem a kiboltosult porckorong volt a hunyó, hanem a zsugorodott piriformis izom nyomta az ülőideget (piriformis alagút szindróma).
Gyógytornásszal is beszélgettem erről.

Szóval lehet ok a sérv, ha pl. halál biztos benne a doki, hogy a sérv a kilépő gyököt nyomja.
Megkérdezném a dokit, hogy: a lelet alapján kizárja-e az alagút szindrómát. Ha bizonytalan, már mennék is ENG-re.
Jó lenne felkeresni a lelettel egy gyógytornászt is, hogy tud-e valamit segíteni nektek

Ennek a videónak nagyon örültem, mutatta a hölgy a leletét is. Jó lenne ha Anyukádnak is sikerülne.
(válasz Elizabet58 856. hozzászólására)

856. Elizabet582017-07-10 21:23
Hálásan köszönöm Brigi! Mivel édesanyámat nem lehet már műteni, a kockázat miatt, így semmit nem veszítünk, remény szerint inkàbb nyerünk, ha kipróbálja a gyógygombákat. Meg fogom kérdezni, hogy pontosan melyik készítményt ajánlják. NEM Brigi! Nem végeztek anyukámon EMG ENG vizsgâlatit. Ráfogták a gerincsérvre, pedig idegsebészeti magánrendelésen is voltunk. Hát ez megint el gondolkodtatott. Lehet, hogy nem is a gerincsérv miatt bénult le a lábfeje? Sok időt veszítettünk, ha így lenne. Mindenesetre én felvettem ezt s vizsgálatot, vagy elviszem magam, ha mèg fizetni is kell érte. Olyan sok mindent megtudok Tőled, Brigi! Nagyon köszönöm Nekef!
(válasz brigi1957 855. hozzászólására)

855. brigi19572017-07-10 12:35
Liza, van egy nagyon jó hírem, találtam egy videót a Varga oldalon, a hölgynek szintén meningeomája, jóindulatú agydaganata volt, mint Édesanyádnak.
Volt, mert elmúlt. Nem kellett műteni Ideteszem erről a videót, rögtön az első:

[link]

Volt Anyukád neurológusnál EMG/ENG műszeres vizsgálaton? Mert sok esetben az alagút szindróma az ok a peroneus paresisnél. A sérv pedig sokszor tünetmentes, és ha találnak nem vizsgálódnak tovább.

854. Elizabet582017-07-09 22:48
Az IMMUNERŐSÍTŐT azért szeretnénk, mert olyan kis gyenge néha, ritkán érzi nagyon jól magát. Persze ez lelki dolog is, nagyon letaglózta, amikor kiderültek a dolgok. Egyébként is ideges természetű. Sokszor rossz kedvű. Mindent megtennènk érte, hogy könnyebbek lennének a napjai. Lehet, hogy a D vitamin szintje is alacsony. Soha nem küldtèk el őt sem, ezt leellenőrzni. Már gondolkodtam azon, hogy elviszem magánúton, úgy ahogy én voltam.

853. Elizabet582017-07-09 22:40
Brigi! Nagyon köszönöm a válaszod. Ha legközelebb hazamegyek anyáéknoz, -Fegyverneken laknak, én meg Mezőtúron - lemásolom a leletet. Majd most megyünk július 19-én kontroll MR -re. Remélem minden rendben lesz, már az is jó eredmény nekünk, ha nem nő. Eddig szerencsére nem lett nagyobb. Annyira szeretnénk segíteni neki. Hál Istennek nem nyom semmi olyan dolgot, ami valamilyen komoly tünetet okozna. De ez is térfoglaló, ha nő, problémákat okozhat. Ezért imádkozunk, hogy legalább ne legyen nagyobb. A lábára emelőt kapott, azt beleteszi a gyógycipőjébe, és így tud valahogy menni, de nem érzi magát biztonságban, fél, hogy elesik. 80 éves korában még kutya baja sem volt a lábának. Egyébként kis vékony, 56 kg. Nem értem, miért vonnak ki mindent, ami jó. Megbeszèlem vele, és felhívom az általad ajànlott orvost.
(válasz brigi1957 852. hozzászólására)

852. brigi19572017-07-09 21:30
Liza!
Tedd meg, hogy az MR szöveges leírását leírod ide, ha nem gond, kiváncsi vagyok mit ír a radiológia. Mivel nyaki gerinc problémáim vannak, elég jól ismerem a gerincet illető latin kifejezéseket, szavakat. Sajnos!
Nem csak a sérv okoz ilyen tünetet, ezért kiváncsi vagyok, hogy írnak-e még más elváltozást is a lumbális szakaszon a sérv mellett.

Az Alent már nem forgalmazzák nálunk, az szuper étek.Legutóbb már harminc körül volt az ára. Biztos vagyok benne, hogy a németeknél lehet kapni.
Gondolom, hogy a jóindulatú daganat miatt szeretnétek az immunerősítőt.
Mit javasolnék? Azt, hogy hívd fel a Vargáéknál Dr. Tímár Olivért: 06/70 332 76 39
H: 8--12, SZ: 14-18, CS: 14-18
Mondd el neki a diagnózist.
A gyógygombák a legjobb immunszabályozók, ha valóban ez kell erre......

Milgammát nem ártana szednie az idegek védelmére.A kompresszió miatt.

851. Elizabet582017-07-09 20:32
Peroneus paresis a neve, az anyukàm lábfejbetegségének, és kizárták, hogy az agydaganat miatt van. Ez a gerincsérv miatti idegnyomódás miatt következett be. Annyira sajnàlom szegényt, és a húgommal mindent meg szeretnénk tenni, hogy valamit javítsunk a közérzetén, hogy erősítsük az immunrendszerét. Műteni nem lehet màr. AMIÉRT LEÍRTAM EZT AZ EGÉSZET: KÉRLEK BENNETEKET, HOGY AJÀNLJATOK NEKEM VALAMI HATÁSOS IMMUNERŐSÍTŐT, VITAMINKÉSZÍTMÉNYEKET, stb. Szetetnèm megkérdezni, hogy az ALENT kivonták a forgalomból? Mert sehol nem lehet rendelni. Erről a készítmènyről olvastam anno nagyon jó dolgokat. Igaz dràga, de édesanyámnak megvennénk. Nagyon köszőnöm Nektek!
Brigi! Ha megveszem a trambulint, majd beszámolok róla.


850. Elizabet582017-07-09 20:21
Meningeoma a neve ennek a daganatnak, ami egy nagyon lassan növő daganat, nem az agyban van, hanem az agyat beborító un. Pókhálóhártyán. Ki tudja mikor keletkezett, lehet, hogy már évekkel ez előtt. Azt mondják, hogy a nôket érinti többségben, és főleg a menopauza utàn.

849. Elizabet582017-07-09 20:17
Sziasztok! Köszi a válaszokat. Szeretném a segítségeteket kérni. Édesanyám 83 éves. Sajnos 3 évvel ez előtt egyre többet fájt a bal lába, úgy érezte, mintha rövidebb lenne. Több más betegségével az orvost jártuk, és amikor a lába miatt felkerestük a reumatológus magánrendelését, az orvos ránézve édesanyámra, modortalanul felkiáltott: "Magának le van bénulva a lábfeje"! Orvostól orvosig jártunk, beleértve idegsebészt is. Az MRI
kimutatta, hogy gerincsérve van, ami nyom egy ideget, és csak műtéti úton lehetne felszabadítani. Ez okozta a lábfejbénulását. Mivel édesanyámat nem lehet műteni, így maradt a rehabilitációs kezelés, a TENS készülék. Mintha ez nem lett volna elég, egy más okból készült egy agyi CT - kicsit félre ment a szája anyànak, aminek mint késôbb kiderült egy vírusos fertőzés volt az oka/- és kiderült, hogy anyukàmnak jóindulatú agydaganata van. Ha ez a szájfittyenés nem lett volna, CT sem készült volna az agyáról, ugyanis a lába miatt a neurológián soha senkinek nem jutott eszébe, sem a reumatológián, hogy meg kellene vizsgálni neurológiai szempontból is, kèpalkotó eljárásokkal.

848. brigi19572017-07-08 15:29
A szemre luteinben gazdag zölségeket kéne enni.
Kéne!☺

847. brigi19572017-07-08 14:54
Természetesen bármelyik gyümölcs, amiben van C-vitamin, jó.
De sajnos nekem maga az evés is komoly gondokat okoz.A reggeli két banántól (amiben nemigen van C) dugig vagyok.Más már le sem menne.😕