Hogy készül az igazán finom kovászos uborka? (tudásbázis kérdés)
Márti!
Nagyon felkeltetted az érdeklődésem ezzel az egyből ehető ubival. Szerintem, ma megcsinálom. Remélem, sikerül!
Mennyire legyen sós a víz?
Sziasztok! Én Anyósomtól tanultam a kovi ubihoz hasonló receptet.Ez a forrázott ubi.
nem kell bele kapor,csak felforralt sós vizzel leöntitek a megmosott,bevágott ubikat.és hagyjátok hülni.ha kihült ecet és cukor kell bele ízlés szerint.azért kihülve kell beletenni hogy érezzétek a z ízesítést.És már fogyastható is.hűtőbe tárolom fazékba téve,és isteni ropogós marad.akár 2-3 hétig is eláll.És nem kell sokat várni rá.Próbáljátok ki 1 próbát megér.nálam a kis családom imádja.Sziasztok.Márti
miután megmostad az ubikat, bekell vágni (mi úgy szoktuk, hogy az egyik végén előszőr majd a másik végén is, csak ellentétes keresztben!)
utánna belekell helyezni az üvegbe, szép sorba szorosan!
tenni rá vizet, bele fokhagymát (nem mindenki szereti, de így ropogós marad az ubi) egészborsot, kaprot! A tetejére kenyeret, lefedni kistányérral, hogy tudjon dolgozni, és napra kitenni! 2-3 nap kell neki!
Ha valamit kifelejtettem bocsi, még a párom megkérdem otthon, ugyanis nálunk ő a specialista ebben!:)
További ajánlott fórumok:
- Kezdő vagyok. Szeretnék télire eltenni befőttet lekvárt kovászos uborkát. Ha valakinek van ötlete, receptje számomra szívesen venném :)
- Utálom, ha a kovászos uborkába fokhagymát tesznek.
- Kovászos uborkát csinált valaki?
- A kovászos uborkához mindenképpen fel kell forralni a vizet?
- Kovászos uborka
- Igazán finom téli kovászos uborka receptre lenne szükségem. Olyat keresek, ami finom savanykás lesz! Tudtok ilyen receptet?