Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy készül az igazán finom kovászos uborka? fórum

Hogy készül az igazán finom kovászos uborka? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
8. kft
2007. jan. 12. 13:41
5 l-es üvegbe rakom a végein levágott,keresztben kissé bemetszett uborkákat.nagyobbak jók.közé teszek annyi evőkanál sót,ahány literes az üveg,valamint kaprot,ilyenkor a szárított,vagy a fagyasztott is jó.ha sózottan eltett kapor,akkor jól le kell öblíteni.teleöntöm vízzel,a tetejére kenyér végéből levágott héjas részt teszek,amit 2-3nap után kiveszek belőle.akkor lesz jó a kovászos ubi,ha már a színe nem haragos zöld.nyáron a legjobb,napra kitéve 2 nap alatt kész.só azért kell bele ennyi,hogy ne puhuljon meg,így roppanós lesz,de nem is lesz túl sós sem.
7. cdc6d6d4be (válaszként erre: 5. - 189e7a0266)
2006. aug. 12. 17:20
szia!Nyaralni voltunk,és csak azért most írok.Lehet hogy már azóta ki is próbáltad.Én 2 evőkanál sót teszek egy 10 literes fazékba,de ezt mindenki maga tudja mennyire sósan szereti.Meg közbe mindig kóstólgatom.Inkább kevesebb legyen benne,utána még lehet tenni bele.
6. 'szti (válaszként erre: 4. - Cdc6d6d4be)
2006. aug. 6. 08:40
Én is ki fogom próbálni, jól hangzik, főleg napsütésmentes időben, köszi :-)
5. 189e7a0266 (válaszként erre: 4. - Cdc6d6d4be)
2006. aug. 5. 11:05

Márti!

Nagyon felkeltetted az érdeklődésem ezzel az egyből ehető ubival. Szerintem, ma megcsinálom. Remélem, sikerül!

Mennyire legyen sós a víz?

2006. aug. 4. 00:01

Sziasztok! Én Anyósomtól tanultam a kovi ubihoz hasonló receptet.Ez a forrázott ubi.

nem kell bele kapor,csak felforralt sós vizzel leöntitek a megmosott,bevágott ubikat.és hagyjátok hülni.ha kihült ecet és cukor kell bele ízlés szerint.azért kihülve kell beletenni hogy érezzétek a z ízesítést.És már fogyastható is.hűtőbe tárolom fazékba téve,és isteni ropogós marad.akár 2-3 hétig is eláll.És nem kell sokat várni rá.Próbáljátok ki 1 próbát megér.nálam a kis családom imádja.Sziasztok.Márti

2006. aug. 3. 20:24
Uborkát én is jól lecsutakolom, végeit levágom és behasogatom. Közben felforralok vizet literenként 1 evőkanálnyi sóval, langyosra hűtöm.Üveg aljára teszem a kaprot (olyan kell, ami már virágos), ráállítgatom az ubikat, dugok közé fokhagymát és a tetejére pirított kenyeret. Felöntöm a sós vízzel, hogy ellepje. Rá kistányér, ki a napra. Színe megváltozik az uborkának, mikor kész, de érdemes megkóstolni. Aztán leszűrt levében hűtőben eláll.
2006. aug. 3. 15:53

miután megmostad az ubikat, bekell vágni (mi úgy szoktuk, hogy az egyik végén előszőr majd a másik végén is, csak ellentétes keresztben!)

utánna belekell helyezni az üvegbe, szép sorba szorosan!

tenni rá vizet, bele fokhagymát (nem mindenki szereti, de így ropogós marad az ubi) egészborsot, kaprot! A tetejére kenyeret, lefedni kistányérral, hogy tudjon dolgozni, és napra kitenni! 2-3 nap kell neki!

Ha valamit kifelejtettem bocsi, még a párom megkérdem otthon, ugyanis nálunk ő a specialista ebben!:)

2006. aug. 3. 12:37
Hogy készül az igazán finom kovászos uborka?
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook