FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Van-e különbség a lassan felszívódó szénhidrátok (pl.zabkorpa) és a lassan lebomló szénhidrátok (pl. zabpehely) között?

Kategória: Összes fórumtéma » Diéta & fitness » Egyéb diétás témák

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

4. Pirosalma2008-06-23 18:46
A kettő gyakorlatilag egyezik. Ami gyorsan bomlik le (vagy le sem kell bomlania, pl. szőlőcukor, gyümölcscukor) olyan egységekre, amik már föl tudnak szívódni, az gyorsan is szívódik föl.

A lebomlás (és fölszívódás) sebességét befolyásolja a szénhidrát minősége (egyszerű cukor - pl. szőlőcukor, gyümölcscukor -, kettős cukor, ami két egységből áll - pl. a répacukor, vagyis szacharóz, ezek gyorsan szívódnak föl; a keményítő lassabban), és az egyéb kísérőanyagok (élelmi rost, zsír, fehérje).

Ha meg a vércukorszint emelésének gyorsaságára vagy kíváncsi, az is megegyezik (a gyümölcscukrot leszámítva) a fölszívódás sebességével.

3. Roxa2008-06-23 18:39
sztem a szénhidrát, az szénhidrát..mindegy, hogy jó vagy rossz, bomlik vagy szívódik


2. tavaszilány2008-06-23 17:34
Sztem nincsen.

1. csera2008-06-23 17:19
Van-e külömbség a lassan felszívódó szénhidrátok (pl.zabkorpa) és a lassan lebomló szénhidrátok (pl. zabpehely) között?