Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Pajzsmirigy-alulműködés

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egyéb sz&e témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


33784. szlilla52017-05-26 21:51
T3,T4-t háziorvos nem írhat ki. Ha jól tudom csak TSH-t, a többire csak specialista írhat beutalót, más esetben marad a magán út. Én a CentrumLab-ba szoktam járni, aznap este meg is szoktam kapni az eredményt.
(válasz Kutyi 33783. hozzászólására)

33783. Kutyi2017-05-25 21:33
Köszi a választ!
Tegnap nagyon sokáig visszaolvastam a fórumban. Azt látom, hogy bátran hallgathatok Rátok. Sokkal több mindent tudtam meg innen, mint egyéb forrásból. Hálás vagyok érte, köszi. :-)
Fél tablettát javasolt elsőre, de hiszek Neked. Nem néztek antitestet, azt mondta elég az uh és a tsh, ebből a két értékből mindent meg tud alapítani. Gondolom ha maszek megyek vv-re, akkor talán megtudom azt az értéket is.
(válasz ivi79 33782. hozzászólására)


33782. ivi792017-05-25 19:24
nem kell jódtól parázni, de ezt már leirtam sokszor. nyilván nem tölti senki magába az ampullákat, de totál elhagyni nem kell, és a jódtartalmu vitamint sem kell kidobni ezért, meg az olyan kajákat ami tartalmazza, bár nem túl sokmindenben van.

"A T4 négy jódatomot, a T3 pedig három jódatomot tartalmazó tirozin-alapú aminosav származék"

ezért ha ezen elgondolkozunk, akkor ha mindent megvonunk magunktól, miből állitja elő a szervezet, fényből?

a mindenfélével dúsitott sót, meg nem ajánlanám senkinek, de ez független pmtől.

98%ban hasimoto szokott lenni, uh és a vv alapján lehet eldönteni, már ha nézett antitesteket..kezelést illetően tökmindegy
ritkán szoktak 75el inditani, inkább 50nek felét kb 2hétig, és utána emelni egészre. attól h magas a tshd még nem feltétlen jo inditani lorugással. szedj 1hétig negyedet utána 2hét fél és utána emeld csak 75re
(válasz Kutyi 33781. hozzászólására)

33781. Kutyi2017-05-24 21:50
Ma voltam maszek dokinál. Írt fel letrox 75-t. 1 hónapig fél, majd egy egész és 3 hónap múlva kontroll. Persze a fele dolgot sem tudtam megkérdezni amit szerettem volna (persze részben elfelejtettem, részben nem volt idő). Ha nem mondta, hogy Hasimoto, akkor nem az? Honnan tudom, hogy a jóddal most kell-e vigyáznom, vagy sem?! Tudom, megyek még, de ezeket elfelejtettem.
(válasz ivi79 33777. hozzászólására)

33780. szlilla52017-05-19 21:19
Sziasztok!

Korábban már írtam, rendetlenkedett a pajzsmirigyem - szapora szívverés érzés. Visszamentem kontrollra,de most kiegészítettem néhány értékkel.
Magnézium 0,93 referencia: 0,77-1,03
VAS 11,1 referencia: 10,7-32,2
TSH 1,452 referencia: 0,4-4,0
T4 18,5 referencia: 7,75 - 15,21
T3 4,64 referencia: 3,8-6,0
Anti-TPO 688,3 ! referencia: 0,0-9,0
D-vitamin 104 megfelelő szint: 75-250

Mi a véleményetek?

33779. szlilla52017-05-19 21:13
Én is így szedem. Ez hosszútávon igazából olyan, mintha 87,5-et szednénk naponta.
(válasz AÁEJ 33750. hozzászólására)

33778. lotuszhaz2017-05-19 13:43
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy hány alkalom után látványos? Én havi 1x megyek a hasamra,most tartok a 3.alkalomnál és még nem vettem észre változást.Szép napot.

33777. ivi792017-05-17 21:52
azért kérdezz rá, mert ha maszekdoki, akkor lehet intézheted vele, csak max pénzért. ő legalább elismeri h van bajod, lehet kifogsz egy hasonlo barmot mint a házid(sajna nem egyedi eset)
(válasz Kutyi 33775. hozzászólására)

33776. AÁEJ2017-05-17 14:37
A házi orvos Engem sem akart tovább küldeni. Elmentem a nôgyógyászhoz és írattattam Vele egy beutalót endokrinológiára.
(válasz Kutyi 33775. hozzászólására)

33775. Kutyi2017-05-16 22:15
Nagyon köszi a választ! Az idiótában megegyezünk, stimmel. Érik egy orvos váltás. :-(
Eszemben sincs beszedni bármit is. Tőle meg pláne nem.
Mindenképpen megyek tovább, keresek magán úton vkit aki segít. Akkor jól gondolkodtam.
Sajnos a céges doki nem ad beutalót, nem ír fel semmit, mert ő csak erre a vizsgálata lett szerződtetve. De nem hagyom magam, megyek és kiharcolom a vizsgálatot máshogy.
(válasz ivi79 33774. hozzászólására)

33774. ivi792017-05-16 21:49
miiiiii? ez egy idióta. még csak nem is a határérték tetején van hanem 5szöröse. ez nemjo, igen hizás lehet ettől, vérnyomi nemtom, nekem alacsony volt, de nem kizárt(ne szedj vérnyomicsökkentőt pliz). koleszterin meg a májcucc is ettől magasabb(bár nekem ezek szintén jók voltak), erre se szedj be semmit.
ilyen magasabb tsh sokszor kevesebb tünetet mutat mint a picit magasabb.
sok helyen t4et is csak akkor nézik ha tsh nemjo, t3 mégfontosabb lenne sok esteben, de korház, labor válogatja, érdemes iylenkor maszeklaborba menni. te esetedben majd ráész akkor t3 is nézni, ha elkezditek lenyomni ezt a tsht. kérd meg cégesdokit h irjon beutalót,ill adjon tiroxint mert házidokid egy őskövület és felőle meg is dögölhetsz. vagy menj maszek endohoz ha megtod oldani, de készülj fel h több hó a várakozás akár maszek akár sztk, bár kb minden fontos viszgálatot megcsináltak, többet nem tud hozzátenni egy endos
(válasz Kutyi 33773. hozzászólására)

33773. Kutyi2017-05-16 20:50
Sziasztok!

A ​segítségeteket​ szeretném kérni.
Nagyon friss vagyok a témában, bár próbálok tájékozódni. A cégünknél csináltak egy átfogó vizsgálatot, ami többek között kimutatta, hogy a tsh-m 21, magas a vérnyomásom, és van egy epekövem.A bal pajzsmirigy lebenyem lényegesen kisebb az átlagosnál- az ultrahangon azt mondta a doktornő, hogy születésem óta. Alapból ha nem mondják nem tudok róla, hogy produkálnék bármilyen tünetet is. Vagy mégis. Sajnos nem vagyok sovány és nemhogy fogyék, de még ​
hízom​​ is. Azon a leleten a koleszterinem és a gamma-gt is magasabb értéket mutatott.
elmentem a háziorvoshoz ezekkel a leletekkel, kért egy újabb labort T3, T4 értékekre. Itt a tsh 16,94, a free T4 1,00 ref. érték: 0,89-1,76 és valamilyen rejtélyes oknál fogva nem vizsgálták a T3-at. A két vérvétel között két hét telt el.
Több kérdésem is lenne. Az egyik, hogy a háziorvosom szerint nem sok a tsh, nem kell tovább menni, nem kell gyógyszer. Tényleg? Nyugodjak bele? A céges vizsgálaton a belgyógyász szerint ez egyértelmű alulműködés és állandó gyógyszer kell. Most akor melyik?!
Valamint miért nem nézték a T3-t? Ha jó a T4, akkor nem is nézik?
Sajnos a háziorvosunk abba a kategóriába tartozik, aki nagyon nehezen küld tovább szakorvoshoz.
Ja és lehet, hogy e miatt magas a vérnyomásom?
Nagyon várom a válaszotokat. :)

33772. ivi792017-05-11 21:27
de az értéked jó, és ha elhagyod a bogyót sztem nem lesz ilyen jó.
van kronikus gyull meg a vmi másik.akut asszem
(válasz nadine81 33771. hozzászólására)

33771. nadine812017-05-11 10:35
A Bromocriptint a magas prolaktinra írták fel tavaly év elején amikor 800 körül volt a prolaktinom. 2x felet szedtem, 2 hónap múlva 300 körül volt az érték, az jó. Így lettem terhes is tavaly ilyenkor de sajnos akkor a másik 2 probléma nem volt kezelve -Ir, pajzsmirigy -,úgyhogy sikertelen volt. Aztán csökkentettem a Bromocriptint napi félre és év végén ismét 500 körül volt a prolaktinom. Szóval szerintem azt és a merckformint mindenképp szedem tovább de a letroxot nem tudom. Nem tudom, mi ez a nem autoimmun pajzsmirigy gyulladás hiába olvasok utána. Nem szedem most a letroxot.
(válasz ivi79 33769. hozzászólására)


33770. ivi792017-05-10 22:48
csajok, aki t3-at is szed, annak info, h megszüntették az osztrák bogyót, és mást tudnak hozni, de sajna dokik se tudnak róla, igy lazán felírják. előbb érdeklődjetek, ne menjetek potyára

33769. ivi792017-05-10 22:44
bromot mire szeded?
(válasz nadine81 33763. hozzászólására)

33768. Jázmin852017-05-10 20:58
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy tapasztalt valaki olyan tünetet, hogy nagyon fullad? Vagyis ez talán nem ia legjobb szó. 44 kiló vagyok, 3-szor felmászok melóba a létrára és fújtatok mint valami malac, és izzadósabb is lettem.
Letroxot szedek.

Köszönöm szépen!

33767. nefaria2017-05-09 15:18
Köszi! Szoptatok. De remelem szeptemberben mar nem :D most lesz egy éves :)
(válasz Szviola 33766. hozzászólására)

33766. Szviola2017-05-08 22:52
Ja, és a mintavétel nem fáj, nekem szúrták vagy 5-6x, az izotóp sem fáj, de ha kicsid van majd elmondják mi a teendő, én aznap csak már alváskor jöttem haza este.
(válasz Szviola 33765. hozzászólására)

33765. Szviola2017-05-08 22:50
Izotópos vizsgálatra tuti kell valami beutaló, leginkább endós dokitól. Nemtudom kismama vagy e még vagy szoptatsz e mert akkor nem lehet. Lehet még aspirációt is belőle, de eleggé összetett, gondolom a dokid majd eldönti mi szükséges, vérvétel sem árthat, abból is le tud egy jó orvos szűrni sokat.
Ezzel sokat nem segítettem, de hátha.
(válasz nefaria 33764. hozzászólására)

33764. nefaria2017-05-08 21:26
Sziasztok. Reg jartam erre, most en kerdeznek.

VVoltam az eves pm uh-n, az eddig stagnalo göbjeim nottek (gondolom a adódik terhesseg mint hormonbomba? ). Van 1cm nagyságú is már, mindket lebenyben.

Elkezdtem mar utanamenni,,de.itt mindenki benne van: mintavetel? Izotopos vizsgalat? Ki ad ra beutalot? Hogy zajlik? (Uzsokiba megyek szept. kozepere kaptam idopontot...) minden erdekelne ezzel kapcsolatban. Köszi.

33763. nadine812017-05-08 21:06
Sziasztok! Még mindig egy helyben toporgok. 0.75 letrox szedése mellett márciusban 0.125 lett a a tsh -m, t4 18.3 t3 5.6 volt. Lett egy pozitív terhességi tesztem de baba nem látszódott uh -n, csak a véremben mértek 500 körüli hcg szintet, ami aztán csökkenni kezdett. A letrox mellett 2000 mg merckformin xr -t és 2x fél Bromocriptint szedek. A baba ebben a hónapban sem sikerült, pedig volt peteérésem. Múlt hónapban voltam endokrinologusnál, aki szerint ne szedjek semmire semmit. Hát most is azt mondta hogy azért jártam így mert szedtem a gyógyszereket. Szerinte a pajzsmirigyre is elég lenne a szelén. Ráadásul márciusban voltam nyaki uh -n is és gyulladt még mindig a pajzsmirigyem, ősszel is az volt már, de az Atpo érték mindig rendben van, 13 körüli. Hiába mondom, mutattam az ultrahang papírt az endokrinologusnak, házi dokinak, nőgyógyásznak de senki nem mond semmit rá. Mi van ilyenkor? A letrox szedése előtt nem volt gyulladt. Szedek jód tartalmú vitamint, most újra szelént is. Attól tartok, ez a gyulladás befolyásolja most a teherbe esést is. Sajnos nem tudok más dokit, dokikat keresni voltam már a városban mindenhol, Pestre sajnos nem tudok felmenni.

33762. ivi792017-05-06 08:32
uu emlékszem. sajnálom, remélem nem én beszéltem beléd.
tegnap pont megint beleakadtam egy írásba, h vannak emberek akiknek nagyon nem jön be az ir-es napi 5szöri kaja, hanem időszakosan éheznek, tehát napi8órán belül kajálnak a maradék 16 meg nem, ill napi 2-3szor esznek max és így tudnak fogyni. és volt oylan akinek igy javultak az értékei, tehát nem lehet uazt a sémát ráhúzni mindenkire.

utóbbi pár hét tapasztalata(tudtommal nem vagyok ir, de nem kizárt): amikor vannak oylan napjaim, h kajálások közt már korog a gyomrom, akkor tudok fogyni. és legtöbbször 1-2étkezéssel elvagyok ami akár sültkrumpli is lehet(ez hétvége leginkább). továbbá, ha az ebédemből elhagyom a 30g basmati rizst és salival v főzivel eszem a szokásos csirkém, az is működik.
(válasz Zsofi_881 33759. hozzászólására)

33761. mitchell712017-05-05 19:40
Fél évente jár kontrollra. Amióta kiderült a betegsége, még nem késett neki. Ezért is kérdeztem.
Amúgy rendesen szedi a gyógyszert.
(válasz Zsofi_881 33760. hozzászólására)

33760. Zsofi_8812017-05-05 19:30
Szia, nekem sokszor vannak bedobbanasok, időszakosan jonnek. Úgy vettem észre, hogy olyankor a legtöbb, amikor nem szedem rendesen a bogyót.
Verzeszavar egyértelműen lehet a betegségtől, van akinek hosszabbak a ciklusai, késik.
Azért ha újkeletű a dolog, érdemes megnezetni.
Milyen gyakran jar kontrollra?
(válasz mitchell71 33758. hozzászólására)

33759. Zsofi_8812017-05-05 19:25
Sziasztok! Ivi, nem tudom, emlékszel e rám, pár hete írtam néhány hozzászólást.
Akkor beszéltünk a ch következményeiről is. Említetted, hogy nem lepődnél meg ha ir em lenne. Képzeld, voltam laborban és a cukrom 6.5 lett éhgyomorra. Mennem kell további vizsgálatokra.
Tsh még nem jött meg, kíváncsi leszek...


33758. mitchell712017-05-05 18:59
Sziasztok!
Páromnak 2 éve autoimmun eredetű alulműködése van, Letrox 100-at szed rá. Jó pár hónapja elég sokszor remeg, bedobog a szíve. Ezek benne vannak a mellékhatások között. Volt/van így valaki közületek? Esetleg szükséges lehet gyógyszerváltás?
Illetve lehet-e ettől a betegségtől menstruációs probléma, konkrétan, hogy késik.

33757. ivi792017-05-04 20:55
háát, főleg ha vannak tüneteid, mert ennyivel már bőven tud okozni. bármi számít, amit amugy rá tudnál fogni másra is
(válasz Fluorescent 33756. hozzászólására)

33756. Fluorescent2017-05-03 17:19
Sziasztok!
Nemrég voltam egy vérvételen egyéb okok végett. Az orvoshoz még nem volt időm visszamenni de kissé nyugtalan vagyok. Nem érzek magamon semmilyen tünetet de a papír szerint a referenciaérték 0,400 - 4,000 ehhez képest az enyém 4,540. Annyit szeretnék kérdezni attól aki kicsit is ért hozzá, hogy ez nagy eltérésnek számít vagy szinte semmiség? T3 nincs a papíron, csak szabad T4, az normális (ref. érték 7,75 - 15,21 az enyém pedig 11,37).
Szerintetek ez nagy eltérés, van okom aggodalomra?
További szép napot kívánok! :)

33755. Kőnig Claudia2017-05-01 17:31
bocsánat, a karomat nehéz emelni, ütöttem néhány hibát az előbb.