Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Pajzsmirigy-alulműködés

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egyéb sz&e témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


34014. AÁEJ2017-11-14 14:06
Most beszéltem a dokimmal padlóra tett! Elôször állította,h Ô nem mondta ne szedjem a gyógyszert,aztán korrigált mert van róla email. Majd közölte,h nem lehetnek ilyen tüneteim,menjek pszichológushoz. Ha letelt a gyógyszermentes idôszak,akkor vérvételre hozzá! Most keresek valakit,aki jó és be is lehet hozzá jutni! Döbbenet! Nekem nincsenek göbjeim. A leleteim és a panaszaim miatt állította le a gyógyszert.
De most teljesen tanácstalan vagyok!
Akkor Te sem vagy éppen a toppon!
Köszi a tippet.
(válasz Szviola 34013. hozzászólására)

34013. Szviola2017-11-14 12:08
Fokozatosan szerintem nincs értelme elhagyni.
Egyik naptól nem vettem be, és ennyi. A PM mütöttek fórumban lehet többen is írnának, hogy milyen tüneteik voltak.
Nekem most meg annyira túl van tolva a gyógyszerem, hogy nem is tudom még fogalmazni milyen tüneteim vannak. A pörgés sincs már meg.
Az egyetlen ami fix, az alacsony testhő, 35 és 35.6 közt, közben ver a víz, melegem van. Tompán látok sokszor. És alszom mint a bunda, és nem elég a napi 8 óra.
(válasz AÁEJ 34012. hozzászólására)


34012. AÁEJ2017-11-14 11:45
Szia!Köszi. Ne haragudj,h ezzel zargatlak,de Én nagyon rosszul viselem ezt a gyógyszer megvonást. Legutoljára,akkor éreztem ilyeneket,amikor elkezdték szedetni Velem.Akkor is egy kínlódás volt. Nyílván mindenki másképp viseli,tolerálja,Én dolgozni sem tudok. Nem Én pörgök,hanem a szervezetem. Nem olyan,mint amikor mindent ide Nekem,csináljuk,meg sem állok. Fura,de mintha elvonási tûneteim lennének. Egésznap ég az arcom, a bôröm. Az amúgyis megtépásott idegeknek ez még pluszban jót tesz!
Neked fokozatosan állították le vagy egyik,napról a másikra,h akkor most ne szedj semmit?
Emellett persze vannak más tüneteim,listát tudnék írni. Ezek a túlmûködéses tünetek vannak túlnyomó részt. Már nagyon nehezen viselem! Próbálok pozitívan hozzáállni,h jobb lesz, de egyenlôre nem úgy tûnik.

34011. Szviola2017-11-14 06:55
Depressziós. Magam alatt, még sokszor most is.
(válasz AÁEJ 34010. hozzászólására)

34010. AÁEJ2017-11-14 03:15
Mindjárt jó reggelt! Szinte semmit nem aludtam! Egy kérdés: mit értesz az alatt,h "nagyon depis voltam"?
(válasz Szviola 34001. hozzászólására)

34009. AÁEJ2017-11-12 23:31
Nem megyek kezelésre.
(válasz Szviola 34005. hozzászólására)

34008. AÁEJ2017-11-12 23:19
Én nem tudok Vele nem foglalkozni,mert elég markánsak.Nekem is van két gyermekem,van mi tenni,venni körülöttük. Nem tudom nem észrevenni,ha nem bírok kikelni az ágyból,vagy épp egész éjjel fent vagyok. Vagy fulladok,szédülök,kiugrik a szívem. Azt kérte a doki,h ez idô alatt (gyógysser megvonás) figyeljem a tüneteket.
(válasz Szviola 34006. hozzászólására)

34007. AÁEJ2017-11-12 23:13
Nekem azt mondta,h elölrôl kezdi majd a gyógyszert újra felépíteni,h lássa mennyire van szükségem. Nálam három havonta mindig kell valamit változtatni. Vagy emelni vagy csökkenteni.
(válasz Szviola 34005. hozzászólására)

34006. Szviola2017-11-12 20:42
Én nem foglalkoztam amúgy a tünetekkel, csak megjegyeztem mert kérdezték, mikor menet izotópra.
Mivel akkor szokattam a gyereket bölcsibe, meg beteg is volt, nem foglalkoztam ezzel. Előtte meg már ki emlékszik, azt hiszem nyaraltam alatta.
(válasz AÁEJ 34002. hozzászólására)

34005. Szviola2017-11-12 20:40
Nem elölről, hanem ugyan ott folytattuk. Kezelés re mész?
(válasz AÁEJ 34002. hozzászólására)

34004. AÁEJ2017-11-12 16:57
Elmondtam a tüneteket. Ez és egy nem egész egy hónapon belüli vérkép alapján. Nagy volt a különbség köztük. Az elsô vérkép alapján indokolatlanok voltak ezek a tünetek. A második pedig borított.Ezután mondta,h akkor ne szedjem,figyeljem a tüneteket. Kérdeztem,h esetleg csökkentettet,nem semmit!
(válasz szabot.88 34003. hozzászólására)

34003. szabot.882017-11-12 16:31
Mivel indokolta az orvos?

34002. AÁEJ2017-11-12 16:01
Érdekel,azért kérdeztem.Az elsô hét,mintha dupla adag gyógyszert szedtem volna,pedig semmit.Nem alvás.Szoros kapcsolat a wc-vel.Idegbaj,de brutál,sosem éreztem ilyet.Pánik rohamok.Tegnap végre nyugiban aludtam,túlon túl is! Este vibrálás,részletekben alvás.Napközben változó,szinte óránként.Már belekezdtem a második hétbe.Hol úgy érzem túl,hol alul mûködéses tüneteim vannak.Kedvetlen,depis hangulat. 10 kg-ot fogytam augusztus vége óta! Ki vagyok! Te mivel próbáltad kezelni a helyzetet? A hónap leteltével elôlrôl kezdék felépíteni a gyógyszerezést?
(válasz Szviola 34001. hozzászólására)

34001. Szviola2017-11-12 14:34
Ó igen többször is már. Mindenkinek mindig más. Nekem ha érdekel, első 2 hét pörgés, hasmars. Minden takonykór elkopott. 3.hét nyugis, a 4. depis volt nagyon, és elkezdtem vizesedni.
(válasz AÁEJ 34000. hozzászólására)


34000. AÁEJ2017-11-12 11:25
Sziasztok! Van olyan közöttünk,akinek leállították a hormonszedést egy hónapra?

33999. AÁEJ2017-11-12 11:20
Szia! Kinek,mi a jó! Én három éven belül a másodikat fogyasztom. A mostani döntése kicsit meglepett így elgondolkodtam,h talán nem Ô az igazi! Aztán a kardiológus lebeszélt,h meg ne próbáljam, nagyon jó orvos adjam meg a lehetôséget,higyjem el tudja mit csinál. (Igaz az Én kontómra.) Ô dr. Földes Iván, a Visegrádi utcában van magánrendelése. Alapos,segítôkész,keres,kutat,utánajár.Nem fiatal,ha ez számít!
(válasz Böbi35 33987. hozzászólására)

33998. juditka232017-11-10 22:09
Sziasztok

Gyulladasos pajzsmirigy alulmukodesem van tehat jodozott eteleket tilos ennem. Terhesseg alatt is jod nelkuli sot kell hasznalni?

Koszi a valaszt

33997. AÁEJ2017-11-06 23:51
Szia! Köszi,erre is gondoltam. Ma egész jól segített a citromfû,napközben!Holnap mindenképp beszélek az orvosommal,h mi legyen a továbbiakban.
(válasz Meli76 33996. hozzászólására)

33996. Meli762017-11-06 11:52
Esetleg kezdj el még valamilyen jó minőségű B-komplexet szedni.
(válasz AÁEJ 33995. hozzászólására)

33995. AÁEJ2017-11-06 06:09
Valamit muszáj lesz,mert ez az állandó túlmûködéses tünet kikészít. Gondoltam még a citromfû teára és a citromfû kapszulára. Tegnap sem cettem be a hormont,így legalább napközben nem voltam rosszul. Ennek ellenére sem aludtam szinte semmit. De csatlakozott a szédülés! Volt már korábban,h jó érték mellett ilyen szarul voltam,akkor visszavettek a gyógyszerbôl,ami a tüneteket enyhítette,viszont egy kis idô múlva ismét emelni kellett,mert megemelkedett a TSH. Nem tudok egy évet egy beállítással végigcsinálni. Idén volt gyógyszer váltásom Letroxról Synthroxinra. Jó is volt,túl jó. Így volt egy csökkentés. Most onnan feljebb ment és most ez van! Ok nélküli feszültség,pánik.Két gyerek mellett ez nem megengedhetô!

33994. juhasznoemi2017-11-05 13:05
A magnézium jó idegességre azt nyugodtan szedhetsz szerintem.
(válasz AÁEJ 33993. hozzászólására)

33993. AÁEJ2017-11-04 18:33
Sziasztok!Kis segítség kellene! Júliusban voltam vérvételen (új gyógyszer: syntroxine 88,magasabb dózis,kontroll). A TSH-t 0,17-re levitte (0,27-4,70). Vasat is nézetek ilyenkor: 7,5 (6,6-26). Ezután dózis csökkentés syntroxine 75. Kontroll vérvétel október 10. TSH 1,53 (0,27-4,7). Vas: 7,7 (6,6-26).
Június óta sok a stressz (kinek nem). Két hete idôközönként minden ok nélkül elkezdek vibrálni,tiszta ideg leszek, megemelkedik a vérnyomásom és a pulzusom.Pánikroham! Egyik pillanatban megfagyok,a következôben megsülök. Hol alszom,hol nem. Amit a Hashimoto tud produkálni... az Nálam most mind meg van! Nem érzek éhséget és szomjúságot, úgy kell erôltetni. Most már szerintem 10 kg mínusznál tartok,vagyis az eredeti súlyomnál.Augusztus óta odafigyelek az étkezésemre is.
Amióta nem érzem jól Magam,azóta volt,h nem vettem be két napig a hormont. De szedtem a D vitamint, az organikus szelént, vasra szirupot.
Tanácstalan vagyok! A dokim kedden rendel.
Gondoltam esetleg magnézium hiányra?!
Valakinek valami ötlet? (Tudom ne idegeskedjek!)

33992. bimbicsip2017-10-29 16:33
Sziasztok! Ha valaki babát tervez vagy már koraterhes és csak jódmentes terhesvitamint szedhet, jódmentes Femibion 1, egy havi adag megmaradt, eladnám. (Én már a jódmentes Femibion 2-t szedem.) Priviben tudunk egyeztetni.

33991. juhasznoemi2017-10-26 18:21
Igen érdemes lenne egy pajzsmirigy vv-t csináltatni.
(válasz lovegood 33990. hozzászólására)

33990. lovegood2017-10-26 07:11
Sziasztok ! Gluten és laktóz tesztem negatív, a cölim is, de mégis folyamatosan puffadok bármitől, hasfájás, görcsök. Érdemes pajzsmirigyre tesztelni ilyenbesetben szerintetek? Elkdtek gyomortukrózésre de várni kell sokat, pajzsmirigyre gondoltam

33989. ivi792017-10-23 23:16
én kikészitem és müködik igy is:)
(válasz Shally 33988. hozzászólására)


33988. Shally2017-10-21 13:09
Képzeljétek anyám orvosa azt mondta ne készítse ku előre a gyógyszerét, mert a levegőz~s nem tesz jót neki... Ti hallottatok már ilyenről??
Tény hogy eddig én mindig este már kikészítettem, és nem is nagyon vitte lejebb a tsh-m. Nem tudom mennyi igazság van benne, de kipróbálom.

33987. Böbi352017-10-20 21:38
Sziasztok! Nagyon jo Endokrinologus keresek Budapesten. Babavàllalàs elött àllok. Hasimoto+Endometriòzis+IR Sajnos nàlam együtt jàr.
Köszönöm
Böbi

33986. judit682017-10-14 22:39
Sziasztok! Van vki aki a Sandozos T3-ról nem a Thybonra hanem Cynomelre állt át? Én ezt rendeltem , de nem olyan könnyű negyedelni és nem olyan "kellemes" szájba se tartani amíg szétesik mint a trijódot volt... ..talán jobban hízok mellette, és puffadt vagyok, de nem tudom, hogy a Cynomeltől van e ?

33985. Lillia2017-10-06 17:23
Igen, csökken, érzem, de még mindig határozottan jobban érzem magam, mint az elmúlt 10 évben. Egy kicsit még várok az emeléssel, lehet, hogy megvárom a vérvételt, aztán meglátjuk az eredmények függvényében. Jó, hogy tartós, rám fér már egy újjászületés, mert ez így nem állapot. Te azóta is szuperül érzed magad?
(válasz ivi79 33984. hozzászólására)