Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Pajzsmirigy-alulműködés

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egyéb sz&e témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


33897. magenta752017-07-25 19:32
Köszönöm Nektek a tanácsokat. Olvasgatok, "okosodok"! :) Vigyázzatok magatokra, mert sajnos az egészséget nehéz visszaszerezni....Belegondolva, szinte 30 éves is voltam, amikor eljutottam odáig, hogy komplett vitaminsort szedjek, de ahhoz betegnek kellett lennem. Addig úgy gondoltam normálisan eszek és az jó, tévedtem....A mai élelmiszerek futószalagon előállított kemikáliák, úgy gondolom ez is az egyik oka annak, hogy ennyi krónikus beteg ember van. A gyógyszerekkel pedig még tovább akarnak mérgezni bennünket.....mert a tünetet kezelik, nem a kiváltó okot....Egyszer volt egy néger orr-fül gégész orvosom, 3 ezer forint volt nála egy vizsgálat anno és azt mondta, hogy nem érti miért nem akarják a betegeket meggyógyítani itt. Konkrétan azt mondta, torokváladék minta, tenyésztés, gyógyszer érzékenységi vizsgálat, hogy melyik antibiotikum pusztítja el a kórokozót, aztán azt írják fel ami meggyógyít. Tehát nem a 6. antibiotikum lesz a hatásos. Hihetetlenül profi volt, itt hagyta az országot...

33896. ivi792017-07-24 17:42
[link]
hallgassátok meg figyelmesen, stressz hatása a testünkre, fura tüneteket okozva


33895. ivi792017-07-24 08:52
nem influenza feltétlen, csak vmi vmi.. nekem 2002ben volt egy durvább torokgyuszim(vmi kokusz, megvan még papirom róla) és 2004ben már voltak fura tüneteim. de akár agyhártyagyulladás okozhat gondokat a fejben(talán agyalapiban is).
g1 intézet oldalát érdemes átolvasni, főként kullancs ügyben, mert sok oylan dolgot okozhat, amivel évekig járod a dokikat, de semmitsem találnak
(válasz magenta75 33887. hozzászólására)

33894. ivi792017-07-24 08:28
inzurezi is innen indul, de most találtam yolan elméletet h az elrontott táplálkozásunk (is) nyomja fel kortit, inzurezissé teszi a sejteket, h spóroljon a kicsi testünknek energiát pl ezért nem jók az éheztetős, alapanyagcsere alatti étrendek. én most elkezdtem visszavezetni ebédhez a rizst, mert nem volt elég erőm futni(hegyre fel meg főleg) és még igyis jóval alatta vagyok a kívántnak, de nem fogyok. ami érdekes h amikor baromi sokat ettem, akár cukrot is, vékony voltam..
(válasz Reményhal 33893. hozzászólására)

33893. Reményhal2017-07-24 08:14
És még vmi. Ne vérből nézzék meg a kortizolt, hanem nyálból és a nap folyamán többször! Az mutatja meg igazán, h stimmel-e. Az szokott felelni a fáradtságért. Van olyan elmélet is, ami azt mondja, h mellékveséből indul el a pajzsmirígy alulműködés is. A stressz miatt a szervezet nem tud elég kortizolt termelni, minden erejét arra fordítja, lopja a progeszteront, felborul a pajzsmirígy és női hormonsor is.Egy kalappal! Remélem sikerül kideríteni az okot, mert ez mindenre rányomja a bélyegét. Ezt csak az tudja, aki már tapasztalta....
(válasz Reményhal 33892. hozzászólására)

33892. Reményhal2017-07-24 08:10
Bocsánat! Nem édesgyökér, hanem aranygyökér segítene neked. Rhodiola rosea. Így olvastam, de még nem próbáltam.
(válasz Reményhal 33891. hozzászólására)

33891. Reményhal2017-07-24 08:08
Szia!
Persze a pajzsmirigy biztos ludas a fáradtságban, de a mellékvese is sanszos. Szerintem azt is nézesd meg! Néha együtt jár a kettő. Üsd be a netre, h mellékvese protokoll! Néhány vitamin pl édesgyökér plusz még néhány dolog. Én is pont ennek szeretnék utánajárni az én esetemben. Kávét el kellene hagyni, ha beigazolódik, reggel 8 előtt minimum 15 perc olyan mozgás, amiben megizzadsz, utána váltófürdő. Ez segít. Tudom könnyű mondani, ez utóbbikat én sem csináltam meg, pont azért, mert fáradt vagyok. :)
(válasz Perla del Mar 33886. hozzászólására)

33890. lovelyly2017-07-24 08:07
Olvasom sok helyen, hogy aki syntroxine-ra vált, annak megszűnik a vizesedése.
Van ilyen jellegű tapasztalatotok?

33889. Reményhal2017-07-24 07:59
Szia!
Szerintem nézess meg egy-két fertőzést, h átestél-e rajta korábban észrevétlenül: Lyme kór, EBV stb. Ezek tudnak később is nagyon rejtélyes tüneteket okozni. Ha kiderülne , h van még benned, akkor vannak, akik erre szakosodtak, h ebből kigyógyítsanak és akkor megszűnik a tüneted. Nekem fél évig volt iszonyú száraz a szemem. Foglalmam sincs mitől. Szerintem a hormonoktól is lehet.
(válasz magenta75 33887. hozzászólására)

33888. magenta752017-07-24 07:19
Hihetetlen a Te történeted is, nem is gondolná az ember mennyi mellényúlás van az egészségügyben. Lehet, hogy így jobban jártam, hogy csak kb 5 évente szánom rá magam a vizsgálatokra, így legalább nem tömnek tele mindenféle méreggel. Az viszont, hogy neked még nagyobb is mint kellene felfoghatatlan. A háziorvos miért nem küld el szakrendelésre, határozottan kérd, hogy szeretnéd, neki ez mibe kerül? Óhh, mert ők a mindenhatók, ők döntenek. :( :(
(válasz Perla del Mar 33886. hozzászólására)

33887. magenta752017-07-24 07:12
Szia ! Elvileg az immunológián mindent néztek, amitől ez lehet.....A Sjögrent ráírták , de nem bizonyított Sjögren, mert autoimmunitás nem igazolódott....Nem tudom, hogy volt-e előtte influenza. Ez úgy jött, hogy először csak enyhén, kicsit fájt, kenegettem stb., biztos megerőltettem gondolatok. Aztán később már mindig fájt, munka nélkül is úgy ébredek, hogy fáj. Megszoktam, nem szedek fájdalomcsillapítót sem, mert nem rombolom még a gyomromat is.Néha azért tartok egy apranax napot az csodás, de nem szedem folyamatosan, nem szoktattam magam hozzá, így nekem ez is hat, bár a többi tünetemre nem. Már annyi idő eltelt így, hogy furcsa is lenne ha nem fájna......
(válasz ivi79 33885. hozzászólására)

33886. Perla del Mar2017-07-24 00:24
Megértelek. Én is évek óta próbálom a fáradságomm okát kideríteni. Olyan 20-körül voltam mikor először mentem ezzel a gonddal orvoshoz. Közölte a házi orvos, hogy maga még fiatal ahhoz, hogy altatót szedjen, de felírt valamit, ami nem használt. Neurológus , pszihiáter is írkált fel mindenfélét, az altatótól nem aludtam a szorongásoldóktól meg minden bajom volt, úgyhogy abba is hagytam ezeket.Pénteken voltam MR-n a mozgás gondom miatt, józan paraszti ész elve szerint kizárt , hogy teljesen negatív legyen, hisz létező problémával mentem , de amilyen a formák.
A nyaki ultrahang augusztus 1-én lesz. Nem tudom eldönteni mi lenne a jobb . Van aki azt mondta , hogy az anyukájának ekkora volt a nyaka mikor műtötték, ezt nyílván nem szeretném, de 2 éve annyi volt, hogy kb . 2-szer akkora volt a pajzsmirigyem, mnt kéne, amúgy ezt is csak onnan tudom, hogy utána néztem a neten. Semmi nem történt. Akkor teljesen jó volt a TSH , most 4,42 , de benne van a referencia értékben. Csóválta a fejét az orvos nyilvàn azért , mert tudja, hogy nem igazán jó, de közölte végülis benne van. Egyetlen esélyem, hogy eljussak egy endokrinológus szakrendelésre az a nyaki ultrahang, vagy amikor már nem lesz benne..
(válasz magenta75 33883. hozzászólására)

33885. ivi792017-07-23 22:12
volt vmi betegséged 28éves korod elött? akár egy durvább influenza? lyme kórt néztek nálad? sjögren szindróma?
(válasz magenta75 33883. hozzászólására)

33884. ivi792017-07-23 21:58
létezik ilyen, pl ha vkinek a t3ma magas. én extra eset vagyok, mert t3 is szedek, t4em szint alatti, tsh mérhetetlenül kevés, de ebben az esetben ez normális..

amugy yilen fura értékekre érdemes máshol keresgetni az okokat, pl agyalapi termel-e keveset, erre sztem vannak vizsgálatok.. elsőkörben alapos guglizgatást javasolok, alacsony tsh+alacsony t4 kulcsszavakkal, és így zaklatni a dokikat vagy tovább immunologia vagy hasonlo..
(válasz Csipkezsepi 33876. hozzászólására)


33883. magenta752017-07-23 21:42
28 éves korom óta tart a szemszárazságom és az ízületi gyulladásom amire jelenleg még nem találtak magyarázatot, pedig szemmel látható. Megoldás jó kis szteroidos cuccok, nem használom, kivéve a szemembe ha már nagyon begyullad és nem elég a műkönny.A gyerek előbb volt, hála az égnek. Konkrétan már kifolyik a szemem, nem autoimmun folyamat, vagyis nincs antitest a vérben. Az ödéma, a feledékenység, az "ostobaság" és a napközbeni fáradtság, elalvás, száraz bőr+haj, székrekedés, hulla fehér arc, remegés, évek alatt jött hozzá. A hormon szintem csillagosan kevés, de a Tsh 4 alatt van , így nagy ívben letojnak. Több oldalon is olvastam, hogy szemészeti és ízületi gyulladásokat is produkál az alulműködés és jelenleg ezért harcolok, hogy valaki vegye már észre, hogy hormon nélkül nem működök, vagy legalább legyen valami ötlete, mi lehet a baj. Konkrétan azt állítják téved a labor, mert ilyen eredmény nem lehet.....A legnormálisabb észrevétel eddig az volt, hogy lehet ételintolerancia, glutén stb....Szóval elvagyok, néha jó néha nagyon rossz. Reggel csak rám néz a családom és tudják milyen napom lesz :D Kb 5 évente futok egy kört, amikor mindenki megvizsgál és nem tudnak mit mondani....

33882. juhasznoemi2017-07-23 20:54
Azèrt ez borasztó 28 éves korod óta? A gyermekvállaláskor ez nem volt gond?
(válasz magenta75 33881. hozzászólására)

33881. magenta752017-07-23 12:59
Szia! Jelenleg még Zala megyében próbálkozom :) Bár lehet megint belefáradok, aztán "élek" továbbra is a nyűgjeimmel :) aztán eltelik 5 év 47 leszek és végre-végre majd rájönnek a diagnózisra: ez kérem szépen klimax :D 28 éves korom óta végre el is találnak valamit majd :D
(válasz juhasznoemi 33880. hozzászólására)

33880. juhasznoemi2017-07-23 10:53
Ráadásul ezek az antidepresszánsok tönkreteszik a pajzsmirigyet meg ki tudja még mit.Pesten jársz dokihoz?
(válasz magenta75 33879. hozzászólására)

33879. magenta752017-07-23 10:13
Hát igen, vannak érdekes esetek. Én is találkoztam már olyannal aki olyan pánikbeteg, hogy reggelente a férje kíséri be a munkahelyére, hogy egyáltalán dolgozni tudjon. Fél a tömegközlekedéstől egyáltalán mindentől. Évek óta kezelik antidepresszáns, Frontin és társai mérgekkel. Nekem is vannak ilyen tüneteim amúgy, de ha nehezen is, tudom kezelni légzés és egyéb dolgokkal. Kérdeztem tőle, hogy rendben van-e a pajzsmirigye, erre közölte, hogy évek óta golyvája van, de nem kezelik...:( Kb. itt tartunk, aztán ránéztem és látszik a nyakán a dudor. Erre leszedálják, mert ez az egyetlen gyógyír az orvosok szerint. Hihetetlen, hogy elmegyek orvosokhoz fizetek és szerintük nem is létezik a problémám. Én érzem magam kellemetlenül és még rákérdez, hogy most én tulajdonképpen annak örülnék ha megállapítana valamit? Rám néz és szemmel láthatóan félhalott vagyok, meg is állapítja, de nem tudja mitől.:D Nevessek vagy sírjak nem is tudom.....Végül is vannak itt páran akiknek több év kellett a diagnózishoz....:(
(válasz Reményhal 33878. hozzászólására)

33878. Reményhal2017-07-21 21:45
Én egyszer például olvastam Balázs Prof egyik cikkében, h kb 500 volt a TSH-ja vkinek, egy csomó Letroxot szedett és rosszul volt. Ő rájött, h nem kell neki gyógyszer, mert a TSH hormon volt a rossz, azaz az ő érzékelője.Már nem emlékszem , hogy hívták, de a lényeg, hogy mindennek meg van a magyarázata, csak nem lehet úgy kezelni, mint a többi embert.
(válasz magenta75 33875. hozzászólására)

33877. magenta752017-07-21 15:18
Akkor mi különleges esetek vagyunk :D
Laborhiba... én még ilyent nem is hallottam, ráadásul mindegyik eredményemen :D Hát jól meg vagyunk keveredve :D
(válasz Csipkezsepi 33876. hozzászólására)

33876. Csipkezsepi2017-07-21 13:24
Létezik!
Ha az létezik, hogy a Tsh-m 0.151 mIU/L(ref.tartomány: 0.400-4.000) - tehát túlműködő vagyok Tsh alapján - míg az fT4-em 12.53 pmol/L (ref.tartomány: 7.75-15.21).

Ezen értékek vannak 50 ugr L-thyroxint mellett, amit növeltek 62.5-re.
(válasz magenta75 33875. hozzászólására)

33875. magenta752017-07-21 12:57
Köszi! :) Létezik olyan, hogy "4" alatt van a Tsh és az Ft4 viszont csillagosan kevés??? A doktornő azt mondta ez laborhiba, ilyen nem létezik! :) Akkor valószínűleg én sem létezem, a problémáimmal együtt. :D
(válasz Reményhal 33874. hozzászólására)

33874. Reményhal2017-07-20 01:13
Hm.Tenyleg erdekes eset vagy.Szerintem nem a Tsh-t kell kezelni.Alacsony a hormonszinted azt kell kezelni.vkinek nem jol mukodik a Tsh erzekeloke.Majd még gondolkodok.
(válasz magenta75 33872. hozzászólására)

33873. lovelyly2017-07-19 13:44
A laborom engem igazolt, így kénytelen volt gyógyszert írni, azért meg nem fogok küzdeni eggyel sem, hogy elhiggye a tüneteket, amit én érzek.
Így nem keresgélek orvosok között, fecsérelve időt, energiát.
Nekiálltam neten olvasni, kerestem-kutattam a legjobb vitamint, ásványi anyagot, étkezési javaslatot, véleményeket, mindent, ami hasznomra vált. Sok jót olvastam itt ezen a fórumon is.
Már jól vagyok :)
(válasz magenta75 33868. hozzászólására)

33872. magenta752017-07-19 06:29
ATpo negatív, pajzsmirigyultrahangon is voltam, arra azt mondta valamiért kisebb a pajzsmirigyem mint kellene. Nekem konkrétan a hormonszintem nem jó. Persze nagy boldogság van, hogy nincs Hashimoto, de azért már örülnék ha tudnának valamit mondani és kezelnénk a problémát. Így elég katasztrófa az életem, de konkrétan belgyógyász-endokrinológusként hozzá sem tudott szólni a témához, hogy mi okozza a 14 éve tartó ízületi gyulladásom és a szemszárazságom. Szemmel látható,nem beképzelem, rám nézett és azt mondta úristen milyen gyulladtak a szemeim. Aztán megmutattam neki a kezeimet. A legértelmesebb orvosi hozzászólás eddig az volt, hogy csináltassak egy teljes ételintolerancia vizsgálatot. Aztán ha az megvan, ha pozitív a glutén, ha negatív akkor is hagyjam ki az étrendemből, mert az okozhat ilyen gyulladást a szervezetben. Kitartást neked!
(válasz Reményhal 33869. hozzászólására)


33871. Reményhal2017-07-18 22:16
Bocs nem alacsony, hanem lassan felszívódó szénhidrátokkal. :)
(válasz Reményhal 33870. hozzászólására)

33870. Reményhal2017-07-18 22:15
Szia!

Szerintem ez inzulinrezisztencia is lehet. Az is akadályozza a teherbeesést. Diétával karbantartható ha nem súlyos, de csak ha tudsz róla. Hasi hízást okoz pl. Ez 3 pontos cukor és inzulin terheléses vizsgálattal derül csak ki. Nekem pl a cukrom tökéletes terheléssel is, de az inzulinom csak az éhgyomri jó. Egyébként a gyógyszere 5- szöri étkezés szigorúan alacsony felszívódású szénhidrátokkal.
(válasz Katyus74 33864. hozzászólására)

33869. Reményhal2017-07-18 22:11
Szia!

Szerintem kérj AntiTPO vizsgálatot maszekban kb 2500Ft + egy pajzsmirigy ultrahang sem árt. Ha az antiTpo magas és minden más jó is esetleg már elindult egy folyamat. Ezerarcú Hashimoto. Ne legyen így! Inkább az orvosnak legyen igaza, mert a Hashimoto nehezen kezelhető. Azért nem tragédia. Nekem is az van.
(válasz magenta75 33867. hozzászólására)

33868. magenta752017-07-18 21:30
Szia! Ha megkérdezhetem, hogyan küzdöttél az igazadért, vagy hol találtál olyan orvost aki komolyan vett?
(válasz lovelyly 33847. hozzászólására)