Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Pajzsmirigy-alulműködés

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egyéb sz&e témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


33974. juhasznoemi2017-09-20 19:24
Na az jó majd mesélj mi volt.
(válasz Gyöngyvirág16 33973. hozzászólására)

33973. Gyöngyvirág162017-09-20 12:59
Pest, de most találtam egyet, lemondtak egy időpontot!:)
(válasz juhasznoemi 33972. hozzászólására)


33972. juhasznoemi2017-09-19 15:32
Merre laksz megyeileg?
(válasz Gyöngyvirág16 33971. hozzászólására)

33971. Gyöngyvirág162017-09-19 10:11
Köszönöm a választ!:) Ez az endós dokit keresni nem egyszerű!
(válasz juhasznoemi 33970. hozzászólására)

33970. juhasznoemi2017-09-18 20:41
Szia! Nekem magas volt az anti tpom és 60-ig jó. Az neked szerintem jó. A tsh 1-1.5 között jó babához. A többit nem tudom sajnos. Szerintem keress egy jó endo dokit aki még nődoki is. Mert sajnos sok olyan endo doki van aki legyint a nőgyógyászati dolgokra. Sok sikert.
(válasz Gyöngyvirág16 33969. hozzászólására)

33969. Gyöngyvirág162017-09-18 17:15
Kedves Lányok!

Ma voltam Tsh, ft3, ft4, anti-TPO, A-tg laboron!
Nem vagyok igazából jól mostanában, nagyon rosszul alszom, fájnak az izületeim, ideges vagyok!

Fél évvel ezelőtt volt nézve a tsh, ft3, ft4, a többi kb. 5 éve, amikor először nézték! Először az anti Tpo 31,1 volt, most az anti-Tpo 5,1 !! lett, ez vajon mit jelenthet, az a-tg ugyanannyi (0,9), mint 5 éve volt!?

- Viszont a t4 10,37 (előző 13,03) a ft3 most 4,47 (előző: 5,28) eredményem rosszabb lett, mint fél éve, a TSH (0,417) ugyanannyi! Letrox 100-ast szedek jelenleg! -
Most ilyenkor mitévő legyek?

Létezik, h most már nem vagyok ai, de hát az nem gyógyul meg magától, nem igaz?

33968. Natika123452017-09-16 16:23
t4 valóban kikészítheti a mellékvesét?
(válasz ivi79 33963. hozzászólására)

33967. Lillia2017-09-14 22:30
Köszi az infókat, hajlok a negyed tablettára. Írod, hogy lórúgás, nem veszélyes ez? Nem kívánok a sürgősségin kikötni vagy infarktust kapni. Korábban Basedow-m volt, az is nagyon "jó" élmény volt, legalább mint az alulműködés. Volt olyan, hogy egy pár lépcsőfok megtétele után majdnem infarktust kaptam meg elkezdett nagyon durván remegni a kezem.
Szerinted bízhatok Tűű dokiban? Őt mondják a legjobbnak, ennek ellenére vannak fenntartásaim a tablettával kapcsolatban, főleg úgy, hogy rT3 eredmény nélkül felírta. Azt még mindig várom.

Nekem egyébként nem mondta, hogy bontva kellene ezt szedni, azt mondta fél tbl. reggel a Syntroxine-nal.
(válasz ivi79 33963. hozzászólására)

33966. papája2017-09-14 21:13
Találtam egy nagyon jó tájékoztató anyagot a pajzsmirigy betegségeiről. Nekem ez új. Talán lesz közöttünk olyan, aki szintén nem ismeri ezt az anyagot és szívesen olvassa. Sok kérdésünkre itt a válasz.

[link]

[link]

33965. Natika123452017-09-14 08:04
TSH 2,706 mIU/L 0,400 - 4,000
Szabad T4 10,37 pmol/L 7,75 - 15,21
Szabad T3 5,38 pmol/L 3,80 - 6,00
(válasz ivi79 33964. hozzászólására)

33964. ivi792017-09-12 21:47
létezhet.. miylen értékeid vannak?
(válasz Natika12345 33961. hozzászólására)

33963. ivi792017-09-12 21:46
én mindenképp negyedet szednék pár napig, amig megismered a hatását.télleg egy lórugás:) én láttam a szívem dobogni:D nem történik semmi ha vérvételt kicsit eltolod még 1héttel. ha emeled is fél tabira jobb úgy h reggel negyed délben negyed, mivel rövid a hatóideje, mellékvese jobban örül, ha egyenletesebb a szint. kajával elötte utána 1órát várni kell, mert baromi kényes felszívódásügyben
(válasz Lillia 33960. hozzászólására)

33962. juhasznoemi2017-09-12 06:48
Szia! Én ugyanezt szedem és nincs mellékhatása már 3. hónapja.
(válasz Natika12345 33961. hozzászólására)

33961. Natika123452017-09-12 03:36
Sziasztok! Szerintetek a t4 szedtem a Letrox, L-traxin, Sytrinoxe mind okozott mellékhatást remegés, fejben nyomás érzet, mell puffadást, has puffadás. Most kiírták Eutyrox 25mg. . Léteik olyan hogy a t
t4-et egyáltalán nem bírom?


33960. Lillia2017-09-11 20:01
TSH: 3,67; T4: 16,06, T3: 3,88. 100 mg Syntroxine-t szedek. Hiába emelnek a gyógyszereimen, egyszer volt egy 2-es TSH-m, aztán azóta is csak 3 felett, de volt már 10 is, előtte meg Basedow-m volt, akkor meg nulla volt. Vittam egy általános labort, ott minden OK volt, bár B12-t nem néztek.

Tűű doki írta fel, annyit mondott, hogy tartósan alacsony a T3 szintem, amit feljebb kell vinni, hogy lemenjen a TSH és az aTPO. Kért RT3-at, azt mondta, hogy annak függvénye, hogy kell-e tartósan szednem ezt vagy vagy sem.

Annyit mondott, hogy reggel szedjem be a Syntroxine-nal, majd 5 hét múlva TSH, t3, t4, aTPO, és hogy ne féljek tőle. Azt mondta, hogy cukorterhelést is valószínűleg újra kell csinálni, mert megboríthatja a dolgot.

A 10 mg felére gondolsz? 5 mg-ra? CSak mert a tabletta 20 mg-os, egy felet kellene szednem.
(válasz ivi79 33959. hozzászólására)

33959. ivi792017-09-11 19:33
ez nagyon sommindentől függ, pl miylen értékeid vannak most, mennyi t4et szedsz!! ki mondta h kell szedned? ő nem mondta hogy kezd el, mik a tudnivalók?

ónak kéne lennie vas, mg és b12 értékeidnek elsősorban és én mindenképpen eleinte csak 1felet szednék reggel,néznék vvt testhőt stb, és utána döntenék(vagyis kéne annak aki felirta) a továbbiakról
(válasz Lillia 33958. hozzászólására)

33958. Lillia2017-09-09 23:38
A 10 mg szerinted soknak számít? Fel kellene építeni valahogy? Nemsokára elutazom, nem merem előtte elkezdeni szedni, nehogy külföldön törjön rám valami rosszullét, vagy bármi.
Próbálok hinni meg bízni az orvosban, hogy tudja, hogy mit csinál, de már annyit szórakoztak velem a dokik az elmúlt években, hogy tele vagyok félelmekkel. :(
(válasz ivi79 33957. hozzászólására)

33957. ivi792017-09-08 23:17
könnyű rosszul/túl adagolni és akkor pm túlmüködős tüneteket okoz
(válasz Lillia 33955. hozzászólására)

33956. AÁEJ2017-09-08 15:10
Szia!Nekem a fejbôröm non-stop viszket. Kipróbáltam az olívaolajat,nem használt. Így inkább maradtam az olaj tartalmú samponnál és balzsamnál. Nem tökéletes,de valamennyire segít. Egyébként a rinocérosz bôrömre is mindenféle olajos tusfürdôt és testápolót használok. Amit még "grátiszba" kaptam: allergiás lettem a betétekre,így csak egy fajtát tudok használni.
(válasz Velvet67 33951. hozzászólására)

33955. Lillia2017-09-07 21:50
Köszi, érdekes... Milyen mellékhatásai vannak? Várható rosszullét, ilyesmi?
(válasz ivi79 33953. hozzászólására)

33954. Szviola2017-09-05 21:59
Szia, nekem is volt, arcomon, kezemen egy félévig nonstop, később csak a kezemen. Bőrgyógyász letesztelt mindenre. Szteroidos krémet kaptam. Majd egy másik doki szintén szteroidos krémet adott rá, de nem zsírosat, hanem vizes alapút, az teljesen rendberakott, már 3 éve,csak 1-1 pötty jön elő, olyankor 1x bekenem, és huss. Nekem a teljes pm eltávolítás után kezdődött, és mindkét bőrdoki szerint a pm gyogyi miatt. Váltogattuk a készítményeket is, de ugyan olyan volt.
(válasz Velvet67 33951. hozzászólására)

33953. ivi792017-09-05 21:46
gyúrósok szedik szálkásitásra azért van szteroid oldalon, meg tán más sportban teljesitményfokozásra..
(válasz Lillia 33948. hozzászólására)

33952. wendyke2017-09-03 06:38
Szia!Nekem pajzsmirigy alulműködésem van 6 hónapja vagyis azóta szedem a Letroxot.Nekem is volt az elején kiütés nélküli viszketésem főleg éjszaka és főleg a hátamon.Ez a tünet mára elmúlt ,úgyhogy ki Endos doki ,vérvétel és kitartás!!!
(válasz Velvet67 33951. hozzászólására)

33951. Velvet672017-09-03 01:02
Sziasztok! van olyan köztetek, aki viszket? lassan fél éve tart, 2. bőrgyógyinál voltam. Utóbbi azt mondta klimax, pajzsmirigy alulműködés, diabétesz produkálhat ilyet... nincsenek kiütéseim, az első bőrgyógyász antibiotikumot is írt, de annyit számított, mint halottnak a csók....

33950. thermál32017-09-01 22:08
Köszönöm.
(válasz Lillia 33949. hozzászólására)

33949. Lillia2017-09-01 16:36
Thybon 10 mg, ebből egy felet kell szednem. Még nem kaptam meg, várhatóan 100 darab 12.000.- lesz. Vényköteles, igen, úgy kellett megrendelni.
(válasz thermál3 33947. hozzászólására)


33948. Lillia2017-09-01 16:35
Örülök, hogy jobban vagy tőle ivi. Thybon 5 mikrogrammot (fél tabletta) kell szednem reggel a Syntroxine-nal együtt reggel. IR diétát tartok, bevált, a tüneteim elmúltak és fogytam is, maradnék ennél.

Mi ez a gyógyszer? Nem nagyon tetszik, hogy egy szteroidenciklopédia nevű oldalon van róla információ.

[link]
(válasz ivi79 33946. hozzászólására)

33947. thermál32017-09-01 14:29
Megírnad a gyógyszer nevét, árát?
Hol lehet beszerezni? Venykoteles?
Köszi.
(válasz Lillia 33945. hozzászólására)

33946. ivi792017-09-01 08:07
én szedem kb 5éve és sokkal jobban vagyok! hát magyar eü egy kaka, de itt is lehetett kapni kb 20éve..iszonyat mázlid van h yilen dokihoz kerültél aki hajlandó rá.
arra kell fiygelni h jó adagot szedj, azt se egyszerre, hanem elosztva a napra, elötteutána 1óra kajaszünet, rendben legyen vas magnéziumszinted sőt b12 is. és ami fontos ne éheztesd magad lásd okos étrend. én ebbe sajna belefutottam amikor elkezdtem hizni a pmtől, és most már yolan keveset ettem mint egy madár. akkor kaptam észbe amikor már futni is alig volt erőm, így elkezdtem emelni a kaján
(válasz Lillia 33945. hozzászólására)

33945. Lillia2017-08-31 22:47
Sziasztok! Szed valaki T3 tablettát? A doki elküldött rt3 vizsgálatra, és felírt ilyen gyógyszert, mert a T3 szintem nem különösebben emelkedik, és nem múlt el minden tünetem.

Nem veszélyes ez a gyógyszer? Nekem elég furcsa, hogy Magyarországon nem lehet kapni, rendelni kell egy vagyonért külföldről. Orvos, nyilván tudja, hogy mit csinál, de akkor is kissé szkeptikus vagyok, és nem szeretném magam a kelleténél esetleg még jobban megbetegíteni.