Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mindent, csak kevesebbet diéta fórum

Mindent, csak kevesebbet diéta (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2148. kokuszoscsoki (válaszként erre: 2147. - Guruljka)
2017. dec. 4. 22:30
Nem egyszerűbb. Utálok krumplit pucolni :-D
2147. Guruljka (válaszként erre: 2146. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 4. 22:16
Egyszerűbb a rizs vagy a krumpli... :D még a bulgur is. :D
2146. kokuszoscsoki (válaszként erre: 2142. - 124637ff9b)
2017. dec. 4. 22:13
Nekem ezzel a módszerrel az a bajom, hogy az izét is lemossa a víz. Úgy értem a sót. Mert ugye a víz, amiben fő, az sós. Ha leöblíted, íztelen lesz. Legalább is én ezt tapasztaltam.
2145. Guruljka (válaszként erre: 2144. - 124637ff9b)
2017. dec. 4. 22:03

Ha azonnal tálalom, annyira nem is zavar, inkább a melegítésnél másnap.

Még a gőz fölött melegítve vált be eddig talán a legjobban.

2144. 124637ff9b (válaszként erre: 2143. - Guruljka)
2017. dec. 4. 21:57

Mindegy a víz hőfoka szerintem, inkább az, hogy a rajta lévő keményítő lejön a víztől, ami a ragadást okozza.

Van, aki meg azt mondja, hogy a ragadóson jobban megtapad a szósz és ő úgy szereti.

2143. Guruljka (válaszként erre: 2142. - 124637ff9b)
2017. dec. 4. 21:53

Viszont lehűl.


olvastam már forró vízzel is leöblíteni.


Nem vagyok annyira tésztás, nem nagyon kísérletezem.

2142. 124637ff9b (válaszként erre: 2140. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 4. 21:48
Én egy pillanatra le szoktam obliteni hideg vízzel, akkor sem lesz ragadós.
2141. Guruljka
2017. dec. 4. 21:28
Köszönöm! Ezt megjegyzem!
2140. kokuszoscsoki (válaszként erre: 2138. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 4. 21:26
Meg a tésztához is egy trükk: forrón kevergetni kell, míg hűl, és nem ragad össze. Sosem adok hozzá zsiradékot, és mégis teljesen külön van minden darab. Anyumtól lestem el ezt a trükköt, mikor láttam, hogy másnapra sem áll egybe a spagettitésztája.
2139. Guruljka (válaszként erre: 2138. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 4. 21:24
Tudom! Nagymama is általában réteslisztet használt. Úgy fejezte ki, az szaporább. :D
2138. kokuszoscsoki (válaszként erre: 2136. - Guruljka)
2017. dec. 4. 21:23
Nokedlinél ajánlom finomliszt helyett a réteslisztet. Ezerszer jobb, nem olyan meztelen csigás, mint finomlisztes társa.
2137. Guruljka (válaszként erre: 2135. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 4. 20:32

Általában a pirított hajdinát írják. Nem azt, amit éppen megpirítottál, hanem amit így árulnak. Azt nem tudom, milyen.

De tényleg mindegy már. :D

2136. Guruljka
2017. dec. 4. 20:31

Eleve köretre nem teszek zsiradékot, hisz zsíros étel mellé esszük. Ezért nem kedvelem különösebben a tésztaköretet sem, a nokedlit is beleértve. zsiradék nélkül viszont vagy azonnal kell tálalni, vagy rémes állagú lesz.


No, a rizst én kétszeres vízzel leforrázom a főzőedényben, azonnal tovább melegítem, sózva és megkeverve. Ha felforrt, leveszem az indukciós lapot 80 fokra, fedő szorosra, 25 perc. (Ez az egy bizonyos szendvicstalpú fazekamban.)


Szép pörgős lesz.

2135. kokuszoscsoki (válaszként erre: 2134. - Guruljka)
2017. dec. 4. 20:29
Sok receptet átnéztem, mind így írta. De mindegy is már.
2134. Guruljka (válaszként erre: 2133. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 4. 20:27

Ja!

Én a rizst se pirítom, de a hajdinát végképp nem így kellett volna.

2133. kokuszoscsoki (válaszként erre: 2132. - Guruljka)
2017. dec. 4. 20:26
Én is naturt vettem, de megpirítottam mint a rizst.
2132. Guruljka (válaszként erre: 2131. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 4. 20:17

Én nem a pirítottat veszem, arról semmit nem tudok.


A naturt szoktam venni. Addig kutatgattam, míg hajdinatermő vidékről való receptet nem találtam hozzá. Le kell forrázni, és ezután (ha kézmelegre hűlt) kézzel kevergetve, meleg vízsugár alatt addig mosni, míg a nyálkássága eltűnik. Innentől már hamar meg is puhul.


Ami vizet leöntök a forrázás után róla, az rémesen néz ki.

2131. kokuszoscsoki (válaszként erre: 2128. - Guruljka)
2017. dec. 4. 20:13
Én alaposam megmostam, de szörnyű íze volt. Nem.tudom mit ronthattam, de ehetetlen volt. Nem gombához hasonlítanám, hanem lejárt pörkölt dióhoz.
2130. Guruljka
2017. dec. 4. 20:07

A kölest megette egy férj, mert azt hitte, rizs. :D


(Ha nagyon megfőzöd, kifordul és fehér.)

2129. Guruljka (válaszként erre: 2127. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 4. 20:06
A kuszkuszt meg nem szedik, hanem gyártják, még ha durumból van is, akkor is csak egy tésztaféle.
2128. Guruljka (válaszként erre: 2127. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 4. 20:05

A hajdina nem borzalmas, csak ha nem mosod le megfelelően. Én szeretem, csak egy kis gombás mellékíze van. Gombához nagyon jó pont ezért.


De ha nem szereted, nem kötelező. A kölest jó sok vízben kell főzni, legalább 3-4 szeres vizet vesz fel.

2127. kokuszoscsoki (válaszként erre: 2126. - Guruljka)
2017. dec. 4. 19:58

Kölest még sosem ettem! Lehet valamikor kipróbálom. Csak azután a borzalmas hajdina után félek új dolgokkal próbálkozni :-D


A bulgurt amúgy szeretem, a kuszkuszt is. Bár mostanában egyiket se csináltam...

2126. Guruljka (válaszként erre: 2125. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 4. 19:17

Lehet rizs helyett töltelékbe használni, de arra a köles jobb. :D

Próbáltam tejbe főzni, de nem szívta fel úgy a tejet. Szóval inkább csak köretnek, igen.

2125. kokuszoscsoki (válaszként erre: 2124. - Guruljka)
2017. dec. 4. 19:16
Ja akkor félreértettem, én azt hittem ez desszert. Így már más.
2124. Guruljka (válaszként erre: 2123. - Kokuszoscsoki)
2017. dec. 4. 19:14

Köretnek esszük, milyen ízre gondolsz?


Van egy sajátos íze, nem feltűnő. Ahogy a rizsnek is.

2123. kokuszoscsoki (válaszként erre: 2117. - Guruljka)
2017. dec. 4. 19:09
Azt nem kétlem, hogy tápláló. De ennek íze is van? :-D
2122. Guruljka
2017. dec. 4. 12:47

Na odatelefonálok a leletekért, mert a madármag gondja megoldódott, nem kell bebuszoznom.


A fene enné meg, régen elküldték mailben. Volt, hogy a lelet hamarabb ideért, mint ahogy én a városból hazaértem volna, mert persze ellófrálok olyankor vásárolgatni is.


De az ilyen "beruccanások" is egyre ritkábbak, nem szívesen mozdulok ki. Ez is beleszámít a "kevesebbet" diétába?

:D

2121. Guruljka
2017. dec. 4. 12:00

Ha sikerül, ma bemegyek a városba az eddigi laborleleteinkért. Azért röhej, hogy hol elfelejtjük elhozni, hol nem járunk a városban. utána beszélek majd a háziorvossal a terheléses vércukorvizsgálat ügyében.


Ma sem fogjuk túlenni magunkat, a tegnapi maradékot fogom felturbózni kicsit.


Valószínű, hogy az tolt ki velem a nyáron, hogy a régóta szedett L-karnitin összetételét megváltoztatták, amolyan "magnebéhat" lett belőle. Az eddigi magnéziumot a gyártó kiegészítette B-vitaminokkal.

Kereshetek valami natur karnitint, ami valószínűleg drágább lesz...

Amióta elfogyott ez a vitaminozott, azóta csökkent az étvágyam.

2120. Guruljka (válaszként erre: 2119. - Zsókica21)
2017. dec. 3. 18:48
Én nem csak leforrázni szoktam, kicsit főzöm is.
2017. dec. 3. 18:45
Bulgur?Nekem is van itthon!Akciósan volt a Tescóba!20dkg 119Ft. Gondoltam kipróbálom!Most eszembe jutattad!
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook