Gombás étel receptet keresek (beszélgetős fórum)
Köszi!
Viszont kívánom! :)
1 napot vígan kibír a hűtőben.
"a hűtőszekrényben vékony, nedvszívó papírral, újságpapírral, szalvétával lefedjük. Ez utóbbi eljárás célja, hogy a párolgás folytán kicsapódó víz vissza ne folyjon a gombára.'
Ja és mióta cikkekre vágom, és nem szeletelem, mindenkinek jobban ízlik! :)
Jó étvágyat hozzá!
1 közepes fej v.hagymát laskára vágok és megdinsztelem - pici sót szórok rá, mert így hamarabb megfonnyad.
30 dkg gombát cikkekre vágok és ráteszem a hagymára. Sózom, borsozom és majorannát szórok rá.
Míg levet nem enged, fedőt teszek rá, de utána már fedő nélkül készítem, hogy ne legyen nagyon vizes. Kb. 10 perc után 1 dl tejfölt öntök rá. Egyszer még felforralom. Lisztet nem szoktam hozzá használni. Fokhagymát is lehet beletenni ízesítőnek, én is szoktam olykor.
Ma megkívántam a gombát...
Már kész is van! :DDD Majorannával, mert a családfő nem szereti a már bejáratott étel változtatását. :))
Én is hasonlóan készítem, de majorannát teszek bele.Ez is mennyei.
Egyszer kipróbálom petrezselyemmel is.
Sült hús mellé szoktam készíteni, rizzsel, vagy tésztával. :)
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, rá a gombát, kevés vízzel, só-bors födő alatt puhára párolom.
Közben tejfölben a lisztet símára keverem, ha kell, egy pici vízzel is hígítom, és amikor a gomba puha, ezt ráöntöm, és egy kicsit még forralom. A benne levő liszttől egy mártásos, sűrű szaftos gomba-ragum lesz.
Köretként főtt rizs, főtt tészta, de ha van mellé egy szelet (rántott) hús, hal, hasonló, tökéletes kaja!
Semmifele sajtot nem tennek bele.
Szeretem erezni a gomba markans izet.
Azt is szoktam a gombás ételekhez, igen.
Amikor megpuhul és levet ereszt, picit várok míg fő el a levéből és akkor szoktam fűszerezni. Csak a kakukkfűvel csínján, néha túlzásba viszem. :)
Nekem speciel ettől elindult a nyálelválasztásom. :D
Én megenném.
Mondjuk én nem paprikásan csinálnám meg a gombát, inkább kakukkfüvet tennék hozzá miután megpárolódott.
Hali
Többnyire Gombapaprikást és Tojásos Gombapörköltet csinálok, szeretem is, de ara gondoltam hogy bővítem a listámat, ere kéne segítség.
Amit szeretnék bele rakni
Csiperke "fél kiló"
Sajt Krém vagy Sajt mondjuk mozzarella.
Tejföl.
Kb így képzeltem el az elkészítését, de nem érzem úgy hogy ez így jó lesz.
Elkészítés:
Olajban dinsztelem a vöröshagymát, aztán rárakom a gombát sózom borsozom és amikor vizet ereszt, rárakom a pirospaprikát, aztán hagyom párolni a gombát.
Amíg párol, fogom a tejfölt a passzírozott fokhagyma gerezdeket és a krémsajtot, összeturmixolom, aztán kis olajba rakok pár szelet bacont és addig sütöm míg olajt ereszt, aztán ara rárakom a sajtkrémes tejfölt és addig sütöm míg nem lesz sűrű állagú talán egy kis borst is rakok rá, ha megvan, akkor egyesítem a gombapörkölttel.
főzök hozzá valami tésztát, talán kagylót.
Ez így jó lesz? persze írj nyugodtan más receptet, a lényeg hogy sajtos gomba kombináció legyen, és tésztával.
További ajánlott fórumok:
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Tud valaki olyan étel receptet amibe rengeteg sajt kell?
- Mi a kedvenc receptetek és a kedvenc ételetek?
- Vettem egy ételpárolót! Kinek van még? És kinek hogy vált be? Ha tudtok írjatok receptet!
- Nem tudná valaki megadni a görhemálé receptét? Nem tudom miféle étel lehet.
- Gyors, és egészséges étel receptet tudnátok nekem ajánlani?