Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Gombás étel receptet keresek

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

23. Mezei Virág2016-07-31 19:50
Köszi!
Viszont kívánom! :)
(válasz Hópihe_ 22. hozzászólására)

22. Hópihe_2016-07-30 13:38
Egészségetekre! Hát igen! A jól bevált recepteken ne változtass!😊 Szép napot neked!
(válasz Mezei Virág 17. hozzászólására)


21. Mezei Virág2016-07-29 20:09
1 napot vígan kibír a hűtőben.
[link]
"a hűtőszekrényben vékony, nedvszívó papírral, újságpapírral, szalvétával lefedjük. Ez utóbbi eljárás célja, hogy a párolgás folytán kicsapódó víz vissza ne folyjon a gombára.'

Ja és mióta cikkekre vágom, és nem szeletelem, mindenkinek jobban ízlik! :)
Jó étvágyat hozzá!
(válasz mistvan2 20. hozzászólására)

20. mistvan22016-07-29 15:40
egy kérdés, vasárnap fogom megcsinálni, mikor vegyem meg a gombát? aznap? vagy hűtőben 1 napot kibír? kicsit kijön belőle1 a víz, ezért gondolom hogy aznap veszem meg.

19. Mezei Virág2016-07-29 15:07
1 közepes fej v.hagymát laskára vágok és megdinsztelem - pici sót szórok rá, mert így hamarabb megfonnyad.
30 dkg gombát cikkekre vágok és ráteszem a hagymára. Sózom, borsozom és majorannát szórok rá.
Míg levet nem enged, fedőt teszek rá, de utána már fedő nélkül készítem, hogy ne legyen nagyon vizes. Kb. 10 perc után 1 dl tejfölt öntök rá. Egyszer még felforralom. Lisztet nem szoktam hozzá használni. Fokhagymát is lehet beletenni ízesítőnek, én is szoktam olykor.
(válasz mistvan2 18. hozzászólására)

18. mistvan22016-07-29 14:46
pontosan hogy csináltad meg?
(válasz Mezei Virág 17. hozzászólására)

17. Mezei Virág2016-07-29 12:51
Ma megkívántam a gombát...
Már kész is van! :DDD Majorannával, mert a családfő nem szereti a már bejáratott étel változtatását. :))
(válasz Hópihe_ 15. hozzászólására)

16. fincsi52016-07-28 19:39
Én laskagombamártást szoktam, de abban nincs sajt.:(
(válasz mistvan2 1. hozzászólására)

15. Hópihe_2016-07-28 16:43
Igen, én is tepsis husi tetejére öntöttem. Mennyei! A köret másodlagos.:)
(válasz Mezei Virág 13. hozzászólására)

14. Hópihe_2016-07-28 16:40
Legelőször a barátnőmnél úgy kóstoltam ezt az ételt, hogy volt még benne tasakos gombakrémleves por is.Én a költségcsökkentés és az egészségesség jegyében kihagytam, de azzal az igazán finom! Na meg az aprított petrezselyem:).
(válasz hópihe14 12. hozzászólására)


13. Mezei Virág2016-07-28 16:34
Én is hasonlóan készítem, de majorannát teszek bele.Ez is mennyei.
Egyszer kipróbálom petrezselyemmel is.
Sült hús mellé szoktam készíteni, rizzsel, vagy tésztával. :)
(válasz Hópihe_ 11. hozzászólására)

12. hópihe142016-07-28 16:26
De jó ötlet, eszembe nem jutott volna, pedig valóban, még ízben is jó lesz hozzá, nemcsak a látvány, a kinézet lesz jobb. Köszi!
(válasz Hópihe_ 11. hozzászólására)

11. Hópihe_2016-07-28 15:58
Én is majdnem így készítem, de szoktam bele petrezselymet is tenni. Mennyei!
(válasz hópihe14 10. hozzászólására)

10. hópihe142016-07-28 07:19
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, rá a gombát, kevés vízzel, só-bors födő alatt puhára párolom.
Közben tejfölben a lisztet símára keverem, ha kell, egy pici vízzel is hígítom, és amikor a gomba puha, ezt ráöntöm, és egy kicsit még forralom. A benne levő liszttől egy mártásos, sűrű szaftos gomba-ragum lesz.
Köretként főtt rizs, főtt tészta, de ha van mellé egy szelet (rántott) hús, hal, hasonló, tökéletes kaja!

9. ancsika6882016-07-27 20:34
[link]

[link]

8. Hópihe_2016-07-27 18:04
Egyetértek Zonneval. A gombás mutyival leönteném a tésztát és a sütőbe vele!:) A sajtkrém szerintem is felesleges, én gombához nem tennék. Az ízek nem harmonizálnak.

7. Mit-nekem-a-tenger!2016-07-27 17:44
Semmifele sajtot nem tennek bele.
Szeretem erezni a gomba markans izet.
(válasz mistvan2 1. hozzászólására)

6. NomNom2016-07-27 16:13
Azt is szoktam a gombás ételekhez, igen.
Amikor megpuhul és levet ereszt, picit várok míg fő el a levéből és akkor szoktam fűszerezni. Csak a kakukkfűvel csínján, néha túlzásba viszem. :)
(válasz mistvan2 5. hozzászólására)

5. mistvan22016-07-27 16:01
raknál hozzá borst és sót?
(válasz NomNom 2. hozzászólására)


4. NomNom2016-07-27 15:57
Ha beválik feltölthetnéd valami receptoldalra. ;)

3. Zonne2016-07-27 15:56
Szerintem jó, mondjuk én lehet, hogy alá tenném a tésztát, rá a gombás cuccot, tetejére sajtot és betolnám a sütőbe úgy 15 percre :-)

2. NomNom2016-07-27 15:56
Nekem speciel ettől elindult a nyálelválasztásom. :D
Én megenném.
Mondjuk én nem paprikásan csinálnám meg a gombát, inkább kakukkfüvet tennék hozzá miután megpárolódott.
(válasz mistvan2 1. hozzászólására)

1. mistvan22016-07-27 15:49
Hali

Többnyire Gombapaprikást és Tojásos Gombapörköltet csinálok, szeretem is, de ara gondoltam hogy bővítem a listámat, ere kéne segítség.

Amit szeretnék bele rakni
Csiperke "fél kiló"
Sajt Krém vagy Sajt mondjuk mozzarella.
Tejföl.

Kb így képzeltem el az elkészítését, de nem érzem úgy hogy ez így jó lesz.

Elkészítés:

Olajban dinsztelem a vöröshagymát, aztán rárakom a gombát sózom borsozom és amikor vizet ereszt, rárakom a pirospaprikát, aztán hagyom párolni a gombát.
Amíg párol, fogom a tejfölt a passzírozott fokhagyma gerezdeket és a krémsajtot, összeturmixolom, aztán kis olajba rakok pár szelet bacont és addig sütöm míg olajt ereszt, aztán ara rárakom a sajtkrémes tejfölt és addig sütöm míg nem lesz sűrű állagú talán egy kis borst is rakok rá, ha megvan, akkor egyesítem a gombapörkölttel.

főzök hozzá valami tésztát, talán kagylót.

Ez így jó lesz? persze írj nyugodtan más receptet, a lényeg hogy sajtos gomba kombináció legyen, és tésztával.