Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Melyek a GYES után munkába visszatérő anya jogai?

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Anyának lenni


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

4. Arel2015-01-19 05:37
Köszi!
Már nem fizetésnélküli szabin vagyok, hanem a gyes/gyed ideje alatt összegyűlt normál szabin.
Amúgy ma megyek be a céghez, csak nem voltam biztos benne, hogy tényleg jogos a követelésem.

3. icuri2015-01-16 19:13
Szia!
Ha most szabin vagy természetesen a mostani béreddel kell a szabadságra járó illetményedet kifizetni. Nem is a régivel!!!!!! Mintahogy a levont járulékok is a kifizetés időpontjában érvényes járulékok.Cégeknél nem tudom hogyan van vezetve a tartósan távollévők bére. A közszférában papíron ők is megkapják a soros fizetésemeléseket, gyakorlatban nyilván nem, mert GYED-en, GYES-en vannak. Cafetéria nem hiszem hogy jár a fizetésnélküli szabi idejére. Minden cég külön szabályozza ezt.Nem kell, hogy a régi munkakörödbe vegyenek vissza, hasonlót kell felajánlani.


2. Arel2015-01-16 06:01
Sziaszok!
Próbáltam neten valami jogi öszefoglót keresni, de nem igazán találtam, főleg olyat, ami biztosan érvényes is. Tehát a kérdésem:
Kicslányom még decemberben betöltötte a 3. életévét, azaz lejárt a gyes. Munkaviszonyom megvan, azaz most szabadságon vagyok, de lassacskán jó lenne dolgozni - akár más cégnél is. Az első, amin fennakadtam, hogy azt olvastam, hogy gyes után a gyesen idején a cégnél megadott fizetésemelést nekem is meg kellett volna kapni, azaz most a korábbihoz képest már egy emelt béren kéne a szabadságot számolni. Igaz ez? Ja, és cafatériát se kaptam. Gondolom ez is járna, nem?
A másik kérdés: milyen munkakörbe kellene, hogy visszavegyenek? Elvileg csak helyettesítik az enyémet, de meg vannak vele elégedve. Ráadásul közben 2x is lecserélték a cégvezetőt, az újjal nem ismerjük egymást, a helyettesítőt már ismeri. Az eddigi előbeszélgetésekből úgy tűnik, hogy nem akarja visszaadni a munkakörömet (középvezetői szint). Helyette mindenféle egyszerűbb beosztásokat ajánlott eddig fel (na jó, azért a takarítónőit még nem). Nyilván ezekebe eddig nem mentem bele, de egyáltalán mik a lehetőségeim/jogaim ezen a téren?
Munkaügyesek vagy aki jártas a témában: kérleg segítsetek!!!

1. Arel2015-01-16 05:52
Melyek a gyes után munkába visszatérő anya jogai?