Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért nem sikerül soha a hordós savanyúságom? fórum

Miért nem sikerül soha a hordós savanyúságom? (tudásbázis kérdés)


1 2
2013. aug. 19. 18:12

Szia. én egy 16 l-es műanyag vödörbe szoktam elrakni és még soha nem romlott meg.

pl: ebbe 7kg uborka fér na meg a leve.

A vödör aljára kerül

1/2 evő kanál mustármag

-"-egész köménymag

-"- fekete bors

8-10 babérlevél

egy kevés koliander

5 l víz

minden liter vízhez 2,5 l 10% ecet

-"- 13dkg cukor

-"- 3dkg só

-"- 1 mokkáskanál borkénpor

-"- 1 -"- nátriumbenzoát

Ezeket jól össze keverjük. majd az uborkát 3 x megmossuk és beledobáljuk a lébe majd leszorítjuk. én erre a célra egy ovális tálcát használok. a tálcára meg egy tisztamegmosott flakon vizet teszek amilenyomja az ubikat a lé alá . a vödröt lefedem és már mehet is a spejzba.

2013. aug. 19. 18:11
Persze , köszönöm !
15. lacuslacus (válaszként erre: 14. - Forrest2010)
2013. aug. 19. 18:10
Privibe leírom az alapreceptet. Így jó neked?
14. forrest2010 (válaszként erre: 13. - Lacuslacus)
2013. aug. 19. 18:08
Nem írnád le az arányokat ? h pl egy 20 l-es vödörbe mennyi sót-ecetet-borként egyebet teszel ? az arányok sokat számítanak , ha elrontjuk dobhatjuk ki az egészet .
2013. aug. 19. 17:51
Én műanyagban teszem el már vagy 15 éve. Soha nem forrt fel, és még a következő nyáron is roppanós, és szép szines a savanyúság. Ha felforrt, akkor nem tettél vele elég borként valószínű.
12. 41e61fe678 (válaszként erre: 1. - Bd8fe3b02a)
2013. aug. 19. 17:46
Az idén sajnos nekem sem sikerült. Valamiért íze nem jó. De ha pontosan kiméred a hozzávalókat, akkor fontos hogy minden nap keverd meg. Ebben a melegben nagyon fontos. Ha ezt nem tetted, akkor azért forrhatott fel.
11. 988c5dc163 (válaszként erre: 6. - Bd8fe3b02a)
2013. aug. 19. 17:42
Szia írd le a receptet megnézem az enyémmel egyezik-e. Aztán majd rájövünk mi lehet a baj mert annak jónak kellene lennie. Este jövök.
2013. aug. 19. 17:32
A vecsésiek is műanyagban készítik a savanyú káposztát :)
9. bd8fe3b02a (válaszként erre: 7. - Syria)
2013. aug. 19. 17:20
Az ismerőseim műanyag vödrökbe teszik el,és eláll.
2013. aug. 19. 17:18
Én kisebb tételben próbálkoztam +vödör+ az illata jó, de állagra nem ropogós, olyan szottyadt lesz. :(
7. syria (válaszként erre: 5. - Bd8fe3b02a)
2013. aug. 19. 17:16

A hiba a műanyagban van.

Próbálkozz cserép, vagy fahordóval, ahogy eleink tették. :)

6. bd8fe3b02a (válaszként erre: 3. - Bnedora)
2013. aug. 19. 17:16
Azt hittem,hogy meleg a speizom,és azért forr fel.Most bent hagytam hűvös helyen,és akkor is felforrt.Mérges vagyok,mert az ember vesződik,és nincs eredmény!
5. bd8fe3b02a (válaszként erre: 2. - De Luca)
2013. aug. 19. 17:13
Ezekben a műanyag hordókban,soha nem volt bor.Újak,és csavaros tetejűek.
2013. aug. 19. 17:11
Évekóta próbálkozom különbözö receptekkel,és mindig kidobásra kerül a hordóban eltett savanyúságom.Mindig pontosan kimérem a vizet,cukrot,sót,ecetet,borkénport,stb.Gyönyörű a leve,és nagyon finom,amikor eszünk egypárszor belőle.Most mind a 2 db 30 literes hordóban felforrt a víz,habzik.Már nincs kedvem a kísérletezéssel.
2013. aug. 19. 17:10
Nekem sem akar sikerülni.
2013. aug. 19. 17:10
Mert a bort nem öntöd ki belőle :-D
2013. aug. 19. 17:06
Miért nem sikerül soha a hordós savanyúságom?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook