Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Gyors "csőben sültes" kérdés. Tudtok segíteni?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

17. debju2011-10-03 13:25
én nem szoktam blansírozni (kissé lusta vagyok :-) ), párolom a zöldséget és olyat mint a fokhagyma csak a vége felé adok hozzá és úgy jobban benne maradnak az illóolajok (a fokhagymából) az ételben
(válasz butternut 16. hozzászólására)

16. butternut2011-10-01 14:57
az egyik kedvenc köretem, főleg halhoz, húshoz a fokhagymás brokkoli

namost amikor olívaolajon elkezdem a vékony fokhagymaszeletekkel együtt pirítani a brokkolit, akkor egyrészt a fokhagyma túlságosan megbarnul, mire megpuhul a brokkoli, másrészt szegény broki olyan sápadtka lesz... ezért szoktam így blansírozni előtte, és marha jó lesz :)

igaz én nem is szeretem, amikor teljesen puha a zöldség, ki kell kísérletezni ízlés szerint, hány percig érdemes blansírozni. aki teljesen megfőve szereti, annak tovább kell bennhagyni a vízben.


15. cserép42011-10-01 14:53
Úristen, Te miket tudsz!!!!! :)
Köszi szépen.
(válasz butternut 14. hozzászólására)

14. butternut2011-10-01 14:37
felforralsz sós vizet, fémszűrőben beereszted a brokkolit, 2-3-4 percig hagyod (attól függ, mennyire puhára szeretnéd, hogy készüljön), majd kiemeled, és azonnal jéghideg víz alá, "lezuhanyozod"

így megőrzi az erős zöld színét, lehet tovább dolgozni vele, pl sütni
(válasz cserép4 13. hozzászólására)

13. cserép42011-10-01 14:24
Hogy mit csináljak? :D
(válasz butternut 12. hozzászólására)

12. butternut2011-10-01 14:08
ha meg akarod tartani a brokkoli élénk szép színét, inkább blansírozd

11. cserép42011-10-01 14:01
Köszönök szépen minden hozzászólást:)
Végülis a mexikói zöldséget hagymás olívaolajon megpirítottam, megpároltam, majd abban a serpenyőben fokhagymát reszeltem, sóztam, borsoztam a halat (ami persze atomjaira esett szét, de nem is baj, mert így is nagyon kevés az egy kiló, hogy morzsákban van)a brokkolit pedig külön edényben megfőztem.
A család többi része nem komálja a brokkolit, úgyhogy az első nagy tepsi az egy kiló mexikói zöldség - ja, 3 szem krumplit is belekockáztam, miközben párolódott! - , a hal kétharmada, valamint besamel (sóval-borssal, őrölt kaporral, szerecsendióval ízesítve) ééés a reszelt sajt.
A másik - kicsit kisebb - tepsi az enyém: ugyanaz, csak a mexikói helyett brokkolival van "megterítve" a halnak.
Ahhoz képest, hogy valami EGYSZERŰT akartam...
Karácsonyig egy szót se.:D


10. kisj2011-10-01 13:50
csak a friss brokkolit kell előfőzni

9. debju2011-10-01 12:25
készíts mondjuk natúr halat (vmondjuk vajon) zöldséges rizzsel (van otthon gyorsrizsed?)

vagy Orly-t (nem muszáj sörrel) az is amar megvan
(válasz cserép4 7. hozzászólására)

8. debju2011-10-01 12:23
nem fontos, mert az megpuhul hamar, de célszerű, hogy a felesleges víz úgy távozzon, de kihagyható lépés, viszont kb 3 percet spórolsz (mosogatással)

de igazából készíts ahogy jónak látod, ilyen finomságokból csak jó sülhet ki :-)

az is elég lehet ha a zöldésgeknél az előfőzést kihagyod, csak átfuttatod zsiradékon sóval fűszerekkel
(válasz cserép4 5. hozzászólására)

7. cserép42011-10-01 12:21
Olyat tudsz ezen hozzávalókból, hogy "csak beszórom a sütőbe és kész"? :)
(Mert én úgy képzeltem....)
(válasz debju 6. hozzászólására)

6. debju2011-10-01 12:20
a csőben sültek sosem a legegyszerűbbek :-)
de a hozzávalókból még készíthetsz bármit, akár egyszerűt is :-)
(válasz cserép4 4. hozzászólására)

5. cserép42011-10-01 12:20
Szia, most ez komoly, hogy még a halat is elősütni...?
Na, ilyet se találok ki többet...
Köszi szépen:)
(válasz debju 2. hozzászólására)


4. cserép42011-10-01 12:18
Ó, basszus... épp az EGYSZERŰSÉGE miatt találtam ezt ki, erre...
Köszi szépen :)

3. N.Rose2011-10-01 12:15
Párold meg előtte kicsit...el tutira nem rontod...(szerinem)..

2. debju2011-10-01 12:15
Szia!
A halat elősütöd, zöldségeket félpuhára főzöd, gondolom azt valamvel még ízesíteni kellene úgyhogy valamilyen zsiradékon sóval és fűszerekkel átfuttatod. Minden kicsit lehűlik akkor rápakolod a halra a "cuccot". A leírásodból nem derül ki, javaslom a besamelt hűtsd szobahőmérsékletűre és üss bele egy tojást, hogy megfogja.
Jó munkát!

1. cserép42011-10-01 12:07
Sziasztok, kérlek, válaszoljatok!
Ha mexikói zöldséges, brokkolis tonhalat csinálok csőben sütve (tehát a végén besamel + reszelt sajt a tetejére), meg kell előtte sütni-főzni a cuccokat?
Tonhal és mexikói zöldség mirelit, a brokkoli friss.
Köszi.