Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Hol lehet munkát találni?

Kategória: Összes cikk » Egyéb témák » Minden más


Van munka és sok embernek még sincs munkája. A munkaadók és a munkavállalók elmennek egymás mellett. Annak az embernek akinek van vállalkozása nagyon nehéz igazán jó, megbízható munkaerőt találni. A dolgozni akaró pedig úgy érzi, hogy jó munkát, munkahelyet nehéz találni.
Számtalan szakember velem együtt, meg úgy érezzük, hogy akármennyire nehéz, szomorú ezt kimondani: büdös a munka. Elvették már régen, hosszú évtizedekkel ezelőtt a munka becsületét, és még nem adták vissza.


Hol lehet munkát találni? Hogyan, hol, milyen csatornákon lehet munkát találni.

- Internet, hirdetés, újság, állásportálok 18%
- Munkaügyi központok által 6%
- Munkáltatók megkeresése személyesen 20%
- Ismerősökön, közvetlen ajánlásokon keresztül 45%
- Állásközvetítők 2%
- Állásbörzék 3%
- Egyéb 6%


Mint látható, az internet, különböző hirdetések, reklámok, újságokban megjelenő hirdetések, pályázatok, 18% -ot tesznek ki mindösszesen. A munkát keresők nagyon nagy százaléka ezt a csatornát használja leginkább. Egy hirdetés ára bruttó 130 ezer Ft. Ezért mellőzik, ha lehet. Továbbá mint bárki láthatja, az állásportálok hirdetéseinek nagy része sem közvetlen munkáltatói hirdetések.

A munkaügyi központokba is igen kevés lehetőség fut be, mindösszesen 6%. Vannak, akik azt gondolják, ez az egyedüli mentsváruk.

A munkáltatók megkeresése személyesen: 20%. Egyedül ez közel annyi, mint az előző kettő együttvéve. Ez bizony macerás, de sokkal eredményesebb, mint az előzőek. Végül is miért riadna ettől vissza az aki napi nyolc órában munkakereső?

Ismerősökön keresztül: 45%. Ez a legnagyobb arány. Ezt ki kell használni, szólni kell a rokonoknak, barátoknak, közeli, távoli ismerősöknek. Segíteni szinte mindenki szeret. Az a fő, hogy nem szabad begubózni. Nem szégyen az átmeneti nehézség. A sikeresek ezt nevezik kapcsolati tőkének, és higgye el mindenki, alkalmazzák is erősen, ezért sikeresek. Ön miért ne tehetné?! Az internetet is használja fel erre a célra! Példa erre, egy 61 éves anyukának a fia talált így pár nap alatt munkát a Facebook segítségével. Lehet azt mondani, hogy ez csak a protekciósoknak való. Hát nem. Persze azoknak is, hisz 1/3-a így helyezkedik el. De ott még a másik 2/3.

Állásközvetítők: 2%. Látható, hozzájuk kevesebb lehetőség jut el, mint a munkaügyi központokba. Vigyázni velük! Akik előre pénzt kérnek, azoknak nem érdekük, hogy mihamarabb munkához jusson. Csak azokkal szabad szóba állni, akik vagy Ön számára ingyenesek, ők a cégektől kapnak jutalékot, vagy utólag kell fizetnie. Az utólagos fizetés, az első fizetésből történik szerződés alapján.

Állásbörzék: 3%. Ez még nálunk kissé gyerekcipőben jár.

Egyéb: 6%. Ez sok minden lehet. Megteheti azt is, hogy átgondolja, mit tud, milyen feltételekkel rendelkezik, készít szórólapot, akár kézzel írottat is, és a lakóhelye környékét, vagy azt a környéket megszórja vele, amit úgy ítél, oda való az ajánlata. Ez már pénzt hozhat a konyhára, és nyugodtabban tudja keresni azt a munkát, amit hosszútávon végezni akar, ha nem pont ez az. Ezen a módon több tudását is felajánlhatja. Arra figyeljen, egy azonos környéket, módszeresen legalább hetente szórjon meg, minimum két hónapig!


Ne egy csatornára helyezze a hangsúlyt, egyszerre többet vegyen célba! Önéletrajza és kísérő, motivációs levele mindig legyen, és ne általános, hanem munkakörre, és cégre szabott.

Sok sikert!A cikket írta: bionet58, 2018-02-09 09:08

Ha ez tetszett, olvasd el a következő cikket is e kategóriából: Februári népszokásokHa ez tetszett, olvasd el a következő, bionet58 által felvitt cikket is: A nemi szerved tisztább lehet, mint a kezed vagy a szád... (Egészség, Betegségek, kezelések, alternatívák)