Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » 2012 - Anyukák fogyikubja fórum

2012 - Anyukák fogyikubja (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
2012. jan. 6. 13:30

azért írtam a lencsefőzeléket, mert épp az jutott eszembe. a lényeg az volt, hogy nyáron nem eszem max. tökfőzeléket, eszembe sem jutna lencsét vagy babot enni. bocs, ha nem volt egyértelmű.

Gigi: jobbulást kívánok! nem szívesen lennék a helyedben.

2012. jan. 6. 05:04
Sziasztok, nincs semmi probléma a lencsefőzelékkel, ha nem rántást használsz, amiben liszt van,hanem csak tejfölt keversz bele miután megfőtt a lencse. Nekem nagyon bevált, s szerintem finom is, de az tény, hogy inkább ebédre fogyaszd, mint vacsorára, mert így is update 2-es kódú a lencse miatt. Vacsorára eheted akkor, ha a súlyodat csak tartani akarod.
101. 76ea67e69d (válaszként erre: 95. - 10220a5f09)
2012. jan. 5. 20:06

szia, a szivószálat kerüld mert a szivás hatására ujra vérezhet a seb. a szivószál csak tévhit hogy az kell foghuzás után. marad a kanál módszer szépen beleöntve a szádba az ételt levest vagy amit lehet. tej és tejtermék igen kizárva

üdv

ati

2012. jan. 5. 20:02

akit érdekel, van fogyis naplóm, amiben azt írtam, ill. írom újra, mikor miket eszem

(nem annyira diétásak, csak próbálkoztam egészségesebbeket enni, több-kevesebb sikerrel :D)

99. mkriszti81 (válaszként erre: 95. - 10220a5f09)
2012. jan. 5. 19:55

jáj nem irigyellek, durva műtét lesz

sok szerencsét a vizsgákhoz is (huhh ezt sem sírom vissza...)

98. mkriszti81 (válaszként erre: 97. - Pgyoresz)
2012. jan. 5. 19:54

a lencsefőzelék ennyire nem jó? :(

épp idén találtam egy jó receptet, és csináltam nagyon finomat, és terveztem még...

97. pgyoresz (válaszként erre: 92. - Saci1979)
2012. jan. 5. 14:13
nekem nyáron pl. simán ment, h alig ettem délután. és a napi kaja is inkább kímélő volt. nekem a téllel van gondom. ilyenkor teljesen átáll a szervezetem, a salátára rá sem tudok nézni, pedig egész nyáron az ment grillezett csirkével. nem mondom, h minden nap töltött káposzta, de jobban esik egy nehezebb étel (pl. lencsefőzelék).
2012. jan. 5. 12:24

Sziasztok!

Örülök,hogy Rátok találtam:)

Én is fogyózom,persze, lassan 1 éves lesz a kislányom (a második) és hát elég ciki,hogy még a terhesség alatt felszedett összes súly rajtam van+a szoptatás alatt is jött fel néhány.

Summa summárum a 160 cm "magasságomhoz" 75-kg-ról kezdtem. A terhességem előtt 55 kg voltam és mindig annyi szoktam lenni. Szóval szép kis sőlyt "cipelek".

Én még nem nagyon ismertem azz update-t ezelőtt,de most olvasgattam róla és nagyon tetszik benne nekem is,hoogy ez életmód, folyamatos.

Én a szülinapomra, ami február 7-én lesz, lesz szeretném adni az első 10 kg-mat, a második tizest pedig fokozatosan pár hónap alatt:)

Hajrá mindenkinek:)

2012. jan. 5. 10:35

Sziasztok!


Sajnos nincsen sok időm, sőt egyáltalán nincsen mostanság olvasni titeket és írni, mert vizsga időszakom van!

Még két hét aztán meg fogászati műtétem lesz, egy hónapig tuti nem eszem semmit akkor.

Ezért is szoktatom magam a kevesebb ételhez.

Csak a jó hírt közölném veletek. Igazából Dec 27-óta már nem "zabálok" de elsejétől hagyom ki a vacsorát és 5-6 után nem eszem semmit. 2 Kg fogytam a héten, ami nagyon nagy szám, hiszen az elmúlt időszakokban még egy kiló is nehéz volt. És elmondanám tegnap mákos gubát ebédeltem! NApi 3 kávét iszom tejjel édesítőszerrel, tehát nem koplalok csak nem vacsizok!

Ma vettem a Sparba úgy életembe először kenyeret (graham) hogy nem csak a kalória tartalmat néztem meg hanem cukor és szénhidrát és rájöttem, amit idáig vettem sokkal több cukrot tartalmaz mint egy másik igaz jóval drágább kenyér, de fele annyi benne minden! Január 26-án műtik ki a az állkapcsomból a bölcsesség fogaimat, aznap csak reggel tudok majd enni és egy pár napig szívószállal, tej termék nuku. Így kénytelen vagyok a gyomrom szűkíteni mert egy hónapi minimum tartani fog a dolog! Sebaj van honnan leadni! csak ne adjam fel (mint szoktam). Remélem ti is bátorítotok majd! Nektek is sok sikert. Megyek tanulni mert ma is vizsgázom!

94. riell80 (válaszként erre: 92. - Saci1979)
2012. jan. 5. 10:28
ha nagyon nem bírom ki akkor késő duán eszek.Tegnap például az ebédre kajált zöldséget és a fél tenyérnyi megmaradt csirkehusit nyomtam be fél 5 körül.Félre ne érts:éhezni nem fogok,nem áll szándékomban!Eszem ágában sincs,mert tudom h azzal saját magammal tolok ki,mert -ahogy te is írtad,s korábban sokszor tapasztaltam is anno - ideig-óráig-pár hétig bírja az ember aztán falni kezd.Meg aztán okos az emberi szervezet:dietetikus cikkben olvastam,s így van sztem h minél kevesebbet eszünk és minél ritkábbak az étkezések annál inkább behúzza a vészféket és riadót fúj,lévén felkészül h éhezni fogunk,kezdjünk el raktározni,ergo kevesebbet v nagyon kínlódva,lassan fogy az ember sajnos.Ebben totál igazad van,tudom.Én úgy értettem,h este már megpróbálok nem enni v ha igen,akkor nem hizlaló dolgokat (lsd kenyér,tészta tésztával..nagy tányér főzelék etc..etc..) tegnap például 2 mandarint és 2 almát ettem vacsira.Szerintem ez még mindig jobb mintha egy komplett nagy tányér vacsorát (pl rakott krumplit..v akár a krémlevest és a tejszínes-sajtos-sonkás tésztát toltam volna le,azaz legalább 2 napnyi kalória mennyiséget).Tudom magamról ha ezekből eszek akár kis mennyiséget -főleg este - akkor már nincs megállás a lejtőn.Ez csak az én módszerem,h sikeres lesz-e vagy sem az más kérdés.Annyiban talán hasonlít -minimálisan- az update-hez ,hogy ha már olyat eszek amiben azért van kalória,akkor inkább már délelőtt v késő délutánig/kora estig eszem meg (s próbálom kis adagban enni.. vmint mindig enni vmit 3-4 óránként..még ha egy alma,banán akár egy müzliszelet vagy joghurt is az:)
2012. jan. 5. 09:56

Sziasztok!


Nekem sem megy ez az 5-6utan nem eszem semmit. Mi általában ennél később vacsorazunk csaladosan, és az közös.

Sőt, a férjemmel este 10kor is nasizunk néha sonkát meg sajtot. Amikor betartom a kevés ch dolgot, mindig sikerült fogynom.


De most meg nem sikerült rávennem magam. Az este átjottek anyosek, és kitalálta, hogy ő nálam sütni szeretne egy almás sütit. Alapanyogat is hozott, csak össze kellett dobni. 7kor ettünk belőle.:((

Mara viszont maradt egy tegnapi upd hambim és van egy upd rakott kaposztam. Szerintem ma bunozesmentes napom lesz:))

92. Saci1979 (válaszként erre: 91. - Riell80)
2012. jan. 5. 09:01
És ezt majd tudod hosszútávon is folytatni, hogy délután alig eszel? Hát le a kalappal, én nem bírnám. Nekem ez önsanyargatás lenne. Én maradok az update-nél. Én vacsorára általában sok fehérjét szoktam enni, tejterméket, csirkehusit. Így délután sem éhezem.
91. riell80 (válaszként erre: 90. - Saci1979)
2012. jan. 5. 08:38
az 1000-1400 kcal-t én írtam.Ja s nem aszerint étkezem,nem számolgatok abba belezakkannék.Egyszerűen mértékkel eszem ill duán 5 után már csak gyümölcsöt tömök (leginkább almát) magamba ha éhes leszek.Mert nekem ez a nehéz,egész nap elvagyok,figyelek arra mit eszek,mértékkel (legalábbis most még 1 nap után ezt írhatom),de este nehéz,még így is h mértékkel ettem napközben.Na nekem akkor nehéz:este 7 körül mikor a családtagok vacsiznak.Tegnap késő délután a rakott krumpli elkészítése után inkább elkerültem a konyhát,aztán ennyi.Update-re sajnos sem a páromat (akinek nincs súlygondja,most kezdett el viszont esténként újból edzeni,7 / fél 8 után nem eszik,viszont este 6kor simán letolná a somlóit ha van v bármit ) , sem a (jelenleg rosszul evő) 3 évesemet nem tudnám rávenni.Örülök ha bármilyen kajából eszik valamit.Én maradok ennél h odafigyelek és kész.S ha -remélem -sikerül lefaragni a súlyomból,s felhozni kicsit a kondimat,azt követően sem fogok totál bevacsorázni meg összezabálni mindent s igyekszem sok folyadékot inni (na nekem ez is nehéz).Az biztos ,ebben gyetértek veled,h akár update v akármilyen diéta,sztem ha sikert ér el az ember utána sem szabad a régi rossz szokásokhoz visszatérni.Kerek 40 dekával mutatott kevesebbet a mérleg,na nem élem bele magam 1 nap után (meg rászoktatom magam a heti 1 mérésre).No letoltam a reggelimet :)
2012. jan. 5. 05:08

Ja és én soha nem számoltam a kalóriákat, mindig mértékkel ettem. Nálam ez azt jelenti, hogy soha nem ettem annyit, hogy szétdurranjak. És soha nem éheztem. A koplalással, nagyon kevés kalóriabevitellel nem igazán lehet tartósan fogyni, mert egy idő után besokall a szervezeted, s elkezdesz többet enni, na ilyenkor több jön vissza, mint amennyi lemegy. S nem szabad egyetlen étkezést sem rendszeresen kihagyni, mert lelassul az anyagcseréd, s az is hízáshoz vezet.Nem tudom, hogy kiírta, hogy 1000 kalóriás diétát fog tartani, hát én a helyedben orvos nélkül nem csinálnám, mert nagyon veszélyes lehet, hiánybetegségekhez vezethet. Nagyon sokszor ezeket a diétákat kórházi körülmények között folytatják állandó orvosi felügyelet alatt.

Szerintem mindegyik módszer közül az update az egyetlen, ami tartós, mert az életmód, s nem fogyókúra. A többit sajnos nem lehet hosszútávon folytatni, mert káros, csak kúraszerűen.De a kúra után vissza is kúsznak azok a fránya kilók.

2012. jan. 5. 04:57

Ja és az update akkor is működik ha lusta vagy mozogni, ez tapasztalat. Olyan meg nincs, hogy nincs időm mozogni, mert mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Én 3 gyerek mellett is meg tudom oldani, pedig nincs babysitterünk.

Úgyhogy hajrá csajok! Tavasszal már bele szeretnék férni a régi ruháimba.

2012. jan. 5. 04:54
Lányok az update nem diéta, hanem életmód. Azt agyban kell eldönteni, hogy márpedig én életmódot váltok. A legegyszerűbb ha az egész család eszerint él, így legalább ők is egészségesek lesznek/maradnak. Nálunk az egész család, még a gyerekek is ezeket a kajákat eszik, nem kell külön főzni nekik. A legnagyobb fiam (9 éves) is már fújja, hogy mit mikor szabad enni. :) Szerintem abszolút nem nehéz betartani.
2012. jan. 4. 22:21

nekem sincs módszerem. összeolvastam mindenfélét és azokat válogatom össze magamnak, amit jónak gondolok. igaz ez Norbira is és B. Alexandrára is. a terhességem alatt terhességi cukrom volt (határérték alatti volt a cukrom, de a biztonság kedvéért diétáztattak), ott pl. megszoktam, h nagyon kevés ch-ot eszem, most előkotortam a kajanaplómat és belőttem a napi ch. bevitelt is. így megpróbálom a kalóriákat is számolni és a ch-ra is odafigyelni.

nekem a mozgással van gondom. este, meló után egész egyszerűen nem akaródzik. az is csoda, h most még ébren vagyok. ilyenkor már alszom, viszont hajnalok-hajnalán kipihenten ébredek :) akkor viszont nem állhatok neki itthon edzeni, olyan teremről pedig nem tudok, amelyik 4 körül nyitna.

no, mindegy ezzel a nyűglődéssel nem szabadulok meg a rámtelepedett kilóktól.

86. riell80 (válaszként erre: 82. - Saci1979)
2012. jan. 4. 19:36
egyébként a norbi módszerében számomra az volt a pozitívum,h tényleg bármit lehet enni,csak az időpont a lényeges
2012. jan. 4. 19:32
sajnos mi full vidéken lakunk (falura költöztünk 1 éve) így aztán le is kell tennem arról,h bármi kaját sajna házhoz hoznának nekem s rávethetném magam (családi főzőcske közben v után) :DD
84. riell80 (válaszként erre: 82. - Saci1979)
2012. jan. 4. 19:29
szia!nem tudom,de én a speciális lisztet,cukrot ilyesmit nem tudom (s nem is akarom beszerezni).Ránézésre pedig (ha nem norbis) lövésem nincs mi 1-es,2-es,3as kódú kaja,bár rémlik a könyv alapján h pl a töltött káposztát illik kb délig (3ig?) elfogyasztani,menne is.A fogyás is sikerülne vele,ezt is kipróbáltam rövid ideig (ahogy sok más fogyit).Persze más kérdés ha házhoz kapnám az update menüt,azt is simán bevállalnám (akármennyibe is kerül) :DD Csak éppen,ahogy Norbi is mondja a tv-ben az 5 perces főzőcskében életmódváltás kéne,azaz figyelni a kajára (aktív mozgásra) ,sikeres diéta után is,mindig s elfogadni h nem ehetsz meg x kaját bármikor.Megehetem a töltött káposztát,de nem este 7kor.Ami (gondolok a teljes,drasztikus életmódváltásra) sajnos a sok egész életében fogyizónak (nekem sem) sikerül/sikerült.Képtelen elfogadni sok ember - legalábbis én -,h (persze lefogyni is nehéz és sikert elérni),de megtartani,na az a kemény.S itt köszön be a jojo..h visszatérek a régi kajáláshoz..a rém szegény mozgáshoz (mert már ok a mérleg,s nem szörnyülködök) ,s később újra ugyanott vagyok.Mondjuk legalább nem többet hízok vissza,ez is valami:-)Szóval azt akarnám kinyögni,h én nem esküdök meg egyik módszerre sem,egyikre sem teszek nagy esküt,h az a frankó,mert lefogyni igen sok diéta jó (kinek ez,kinek amaz),de szemléletet váltani az a nehéz.Akár update,akár kcal számlálás,90 napos..bármi..a siker után is valamilyen szinten gondolom figyelni kellene ugyanúgy ezeket a dolgokat,legalábbis nekem.
2012. jan. 4. 18:32

Sziasztok:)

Hú ma nehéz volt a napom mert a családnak rántott husit csináltam , krumpli pürével.

Hát nem épp a legjobb volt nézni ahogy ők lakmároznak, én pedig a párolt zöldséget ettem, egy kis szelet párolt husi félével.

Naa de reggelire csináltam egy kis kaszinó tojást, fogyókúrás módra:)

2012. jan. 4. 17:04
sziasztok, én az update-re esküszöm. Mikor legelőször lefogytam vele, még nem voltak update termékek, mégis sikerült a módszer szerint élni, úgyhogy nem pénz kérdése.
81. riell80 (válaszként erre: 78. - Mkriszti81)
2012. jan. 4. 15:23
Hát igen..nekem sincs kialakult stratégiám,csak ez h nincs lisztes cucc ,cukros szintén nem játszik,sok zöldség,gyümi,csirkehús,hal,néha virsli,egy-egy saláta..s mozogni valamennyit esténként.Tudom h életmódváltás kell,mert jojozni én is tudok (ahogy sajna anyám is viszahízta a leharcolt kilókat).Az a baj,h én is így voltam (vagyok?) ahogy Te is,délig ,,elkapálok" vhogy..kibírom..aztán kora délután már minden bajom van:(
2012. jan. 4. 15:21
Naa leporoltam a szobabicajt,felfedeztem h lőn még működik,elővakartam a leg magic és ab tronic hasövre hallgató anno beszerzett szörnyetegeket..még otthonról kell elhozatnom az elliptikus trénert a szüleimtől..aztán gyönyörködhetek bennük így együtt:DD Egyébként én mindenféle diétát kipróbáltam már,az egész életem arról szól..fél polcnyi könyvem van (ha nem egy egész):level,káposztaleves,narancsos-tejfölös marhaság,90 napos,update..stb..Amelyik nagyon jó, mert enni is lehet vmit,nem kell megvonni (igaz nem mind1 mikor eszek) az nekem drága,nem mindenhol beszerezhető kaják vannak benne(lsd update,van olyan könyvem is:) tanulmányoztam,maga a módszer az jó szerintem).Amelyik csodát ígér látványos fogyást az koplalós,ennyi erővel az asztallapot is rághatnám.Szóval megmaradtam annál h du 5 után nem eszem max gyümölcsöt (ha nagyon muszáj 1 joghurtot).Napközben igyekszem odafigyelni h lehetőleg sok zöldség,gyümölcs,sovány hús,hal legyen az amit eszek.A kenyeret és pékárut mindenféle formában mellőzöm (max 1 hónap múlva meglátom..jöhet a barna v rozskenyér 1-2 szeletke),addig fűrészlap abonett marad,liszt szintén csökkentve (panír,rántásos főzelék stb.,kefírrel csinálom majd a habarást is,ha nagyon muszáj 1 ek liszt rántás címén). Anyukámnak van egy remek diétás füzete (ő fogyott is vele régen majd 30 kilót 5 hónap alatt),1000 kcal a lényeg,h kb annyit egyen az ember egy nap (ez egyénfüggő is pl ha vki fizikai munkát végez ehet vmennyivel többet,táblázat alapján),cukrot,lisztet ez a diéta is mellőzi..innen a kefíres főzelék:)Bocs h hosszúra nyúlt:-)
2012. jan. 4. 15:17
Sziasztok!Ma akadtam rá erre a fórumra,remélem csatlakozhatok:) Végigolvastalak benneteket –ha jól számoltam kb 16 emberke írt – s hogy a többség cirka 14-16 kg-ot szeretne fogyni ahogy én is.Április legvégén szültem (második gyerek),szintén már meglévő túlsúllyal kezdtem a babavárást (ahogy az elsőnél is sajnos).Majd 6 éve ismerem a páromat,fénykoromban 60-62 kg körül voltam (165 cm),hát ez most 76,4 kg,igaz szoptatás után 80 voltam , -4 önszorgalommal ment le,terhességeket kb 74 kilóval kezdtem..92 körül mentem szülni..az első baba után 76-al mentem haza).Anno szingliként még jobban figyeltem arra,h konditerem,szauna,szoli ,öltözködés..egyebek..abból lettek a pizzás ,cukrászdás randik,2-3 utazás (többségében jó éttermi kajával) szóval láblógatás.S szépen alattomosan laposkúszásban feljött 10 kiló,70 körül már kezdtem értetlenül nézni a tükörképem,h nem lesz ez így jó,főleg ha még babát is vállalunk majd úgy kell begurgatni a szülőszobára:D 6 éve csináltam a 90 napos diétát,kb 2 hónapig..remekül bírtam –főleg mivel munkahelyen voltam egész nap,s még 1dül tengettem az életemet,anyukám főzött ergo a konyha közelébe nem kellett mennem max kajálás szempontjából – csak hát nekem egyhangú volt h egyik nap csak fehérje,másik nap csak ch...s jujjj ettem keményítőt is..stb most mi lesz..mert vagy normálisan..v sehogy..elvégre azért szétválasztós diéta..meg rühelltem a 4.napon az átkozott gyümölcsnapokat,egyszóval úgy utáltam az egészet ahogy volt. Bár kevésbé volt megerőltető mint most itthon bármilyen jellegű diéta és aktív mozgás mikor főzni kell,takarítani és mindenfélét..kicsit ellátni..este 7 körül vacsoráztatni egy mostanában rosszul evő 3 évest (a maradékát nem-nem és nem megenni!) aztán fáradtan rávenni magam a tornázásra.
2012. jan. 4. 14:45

Sziasztok, tegnap nem voltam..

Én még nem álltam neki igazából, nincs is tervem, este édeset kívántam, de megálltam, hogy nem ettem. Az update szeletelt kenyérből viszont másfél szelet is elég volt vacsira :) konzerv paradicsomos hallal ettem, az 1-es kódú :)


Mai reggeli viszont elmaradt, mert későn keltünk a kislányommal, aztán rohantunk védőnőhöz, így 10 órakor bekaptam egy 7 days-t... na erről beszéltem, hogy én egész délig elvagyok 2 falattal, ha sietek, akkor meg csak ilyesmivel élek, így nehéz tartani bármilyen diétát :(


Hopardi, a szoptatás alatt valóban kevésbé lehet diétázni, viszont az is kb napi 500 kalóriát éget ám! :)

2012. jan. 4. 13:02

Na, mára megérkezett piri, végre fény derült arra, hogy mi volt ez a nagy falási roham rajtam. ma egyáltalán nem voltam állandóan a könyha közelében.

Én ma Upd hambit etem. ezzel le is tudtam a mai fincsi ebédem. Ez lesz a vacsim is:)

2012. jan. 4. 12:08
én rendesen tartom azt, amit elterveztem. eddig... mákom van :)
2012. jan. 3. 21:00

Sziasztok, ma elcsábultam barátnőmmel elmentünk és Colát ittam:)

De le dolgoztam utána:) tornáztam.

Holnap pedig édességet fogok enni, méghozzá:

almát felvágom megszórom fahéjjal, aztán megy a mikróba 5percre.

Kóstoljátok meg én imádom.

Eddig csoki mániám volt, most már ezzel néha megelúőzöm a bűnözést:)

2012. jan. 3. 16:05
Fú sajna nem én sose voltam elég merész és bátor a léböjt kúrához :)) Egy gyümi napot azt még csak csak kibírok azt tartottam is régebben heti 1x.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook