2010 Májusi babák (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Csajok, én szédülök ma is... tegnap is hazavitt a férjem...a fene egye meg :(
Sziasztok!
Nekem már van egy egyéves fiam, most próbálkozunk a másodikkal. Én minden mensi előtt egy héttel nagyon feszült vagyok( ideges leszek, minden apróságon robbanok, veszekszem, apa szereti is ezt az időszakot:(), most egy héttel vagyok megint a mensi előtt és megint csak érzem ezt a feszültséget. Arra gondolok hogy akkor esetleg nem jött össze a baba. Volt valakinek hasonló tapasztalata és ha igen akkor mikor babás lett akkor is jelentkezett előtte héten ez a feszültség. Már annyira régen volt mikor Baló fogant hogy nem emlékszem:( Válaszokat köszönöm előre is. Mesi
Sziasztok!
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én folyamatosan sokkolom magamat és a páromat is. Múlt héten attól rettegtem mi van ha méhen kívüli a terhességem, de az ismerősöktől jött a megnyugtatás, hogy nyugi az fájna és nem is kicsit.
Most ismét találtam aggódásra okot. Tegnap elolvastam a GAbriel tesztnek a használati utasítását és abban az volt, hogy a petefészek ciszta is termelhet HCG-t. Nah most ezen parázok, de nagyon. Mivel nekem inszemmel jött össze simán előfordulhat ciszta is.
Amúgy nekem aug 6-án kezdődött a ciklusom és jövő hét kedden megyünk dokihoz, jah és már 9 pozitív teszten vagyunk túl. Lehet kicsit túl aggódalmasak vagyunk :)Bár mi már több éve próbálkozunk babával és nem tudjuk elhinni, hogy sikerült.
Amúgy a kérdésekre a válasz:
1. Fájogat a hasatok?
Néha szúrogat vagy jobb oldalon vagy bal oldalon. És persze néha mensis érzésem van. Ezen kívül a melleim fájdogálnak és viszketnek.
2. Milyen a folyásotok?
Nekem nem nagyon tűnt fel, hogy lenne folyásom, de majd figyelni fogom.
3. Csinált az orvos vérkép-vizelet vizgsálatot?
Még nem voltam orvosnál.
4. Csinált-e ultrahangot?
Még nem voltam orvosnál.
5. Kaptatok-e vitamint, kell-e (javasolt) szedni valamit?
Femibion 800-at javasolta az orvos, állítólag most ez a legjobb. Ezen kívül a Duphastont kell szednem.
6. Mikor kell visszamenni az orvoshoz?
szeptember 22, már csak egy hét :)
Molyka, üdv köztünk!
Válaszolok is a kérdéseidre, bár nem sok infóval szolgálhatok.
1. Fájogat a hasatok? Ma elkezdett, eddig nem fájt, meg is ijedtem kicsit, de ez természetes, tágul a méh.
2. Milyen a folyásotok? Nekem van folyásom, félig vizes-félig krémes, olyan közepes mennyiségű, de mindenképp kevesebb, mint szokott.
3. Csinált az orvos vérkép-vizelet vizgsálatot? Még nem voltam orvosnál, azt hiszem csütörtökön megyek.
4. Csinált-e ultrahangot? UH-ot szokott, hogy igazolja a terhességet, ilyen hamar még nincs szívműködés, de legalább látja, hogy jó helyen van-e és megfelelő-e a mérete. Persze ilyenkor hüvelyit csinál. Külföldön (pl Anglia) csak a 12. héten UH-oznak, akkor is hasival, ha minden rendben, nem úgy, mint itt.
5. Kaptatok-e vitamint, kell-e (javasolt) szedni valamit? Javasolt a B6 és terhesvitamin, illetve folsav, én egyenlőre egyiket sem szedem (előző terhességemnél sem szedtem semmit).
6. Mikor kell visszamenni az orvoshoz? Ha olyankor mész, mikor még nincs szívmüködés, 1 vagy 2 hét múlvára hív vissza. Szóval a 6-7.hét körülre. Ha eleve akkor mész, kapsz beutalókat és mehetsz a védőnőhöz is a kiskönyvért.
Üdv, Molyka!
A magam részéről beírtam a válaszokat:
1. Fájogat a hasatok? néha, szerintem a méhszalagok nyúlnak.
2. Milyen a folyásotok? (nekem tegnapig semmi nem volt, ma elég sok van és ez aggaszt, mert mensi előtt is több van) Nekem is van egy kis folyásom, de nem vészes
3. Csinált az orvos vérkép-vizelet vizgsálatot? Én már túl vagyok a vérvételen/vizelet vizsgálaton és az EKG-n.
4. Csinált-e ultrahangot? Megvolt az UH is, még életjel ugyan nem látszott, talán két hét múlva, de a petezsák benne a szikhólyag igen.
5. Kaptatok-e vitamint, kell-e (javasolt) szedni valamit? Nekem napi 2x1 szem Magne B6, és napi 1-1 szem Elevit és Folsav a "menü".
6. Mikor kell visszamenni az orvoshoz? Jövő héten szerdán megyek legközelebb UH-ra, akkora már szívhang is várható.
Edig mindig tudtam mikor készülhetett a baba, most semmit nem írtam fel és semmit nem is tudok. Csak hogy mikor volt a ciklusom utolsó napja. :)
Neked milyen a folyásod? Akkor a hasfájás nem baj... bár mindenki ezt mondja, de ha több helyről hallom, jobban megnyugszom. Azt hiszem. :)
mármint a május 20....:)
tegnap este nekem is úgy fájt a derekam és a hasam, mintha meg akarna jönni...kezdtem berezelni:(:S
Lányok, egy csomó kérdésem van!
1. Fájogat a hasatok?
2. Milyen a folyásotok? (nekem tegnapig semmi nem volt, ma elég sok van és ez aggaszt, mert mensi előtt is több van)
3. Csinált az orvos vérkép-vizelet vizgsálatot?
4. Csinált-e ultrahangot?
5. Kaptatok-e vitamint, kell-e (javasolt) szedni valamit?
6. Mikor kell visszamenni az orvoshoz?
Hát,szerintem április,de a kalkulátor szerint május 07.
Tényleg,mi volt a dokinál?Nem írtad a naplódban.Írhatod priviben is,ha akarod.A sógornődet nem értem.Szerintem még nem is látna igazán semmit,hisz ha jól számolom,még csak 4 hetes vagy.
:) Szia Erika! Ti is májusiak lesztek? De jó! :) Nekem május 20 a kalkulátor szerint. Annyi kérdés és félsz van bennem, hihetetlen. Mi jó, mi nem, mikor mi mit jelent...:S
Nekem se volt még uh. épp most hordta le sógornőm mindenféle ***************** -nak az orvosom, hogy hogy lehet ennyire felelőtlen.
De csak nem... Tehát egyelőre nekem is 2 itthoni és 1 orvosi teszt bizonyítja hogy kisbabám lesz.
Szia Molykám!!! :-D
Bizony,jó helyen jársz. :-)
Szerintem nyugodtan menj el pénteken, nem azon a pár napon múlik, ilyenkor még hetek számítanak napok nem nagyon. Tudom, ilyenkor már amúgy is alig lehet kivárni, hogy lásson a doki, hogy minden rendben van-e.
Várjuk az eredményt.