Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Zuhanykabin tapasztalatok fórum

Zuhanykabin tapasztalatok (beszélgetős fórum)


16. Channa* (válaszként erre: 12. - Mézes-Krémes)
2019. nov. 21. 17:55

Hát nem tudom mit szüttyögtetek ennyi és miket kenegettetek.


Nekünk adott volt egy csempézett és járólapozott fürdő. Sem a csempe, sem a járólap nem lett leszedve.

A csempe ragasztó már magába vízzáró, így nem tudom elképzelni, hogy minek kellettek a lyukak.


Tehát nálunk úgy volt, hogy a meglévő csempére, de csak a tusoló környékén rákentek valami drága cuccot, ami szigetel, majd ment rá a csempe, ami ugye olyan ragasztóval lett felragasztva, ami vízzáró, majd fuga, és utána a fuga szilikonozva lett.


A teljes fürdőnk, ami 6 négyzetméter, újra lett csempézve és járólapozva, illetve tusolótálca lett beépítve és rá a kabin.

4 nap alatt megvolt a teljes fürdőnk.

2 éves volt a napokban. Soha nem ázik tőlünk senki. Sajnos a penész itt-ott megjelenik télen a fugáknál, de arra spriccelek klóros wc tisztítót és újra szép világos lesz.

15. Mézes-Krémes (válaszként erre: 14. - Amaunet)
2019. nov. 21. 12:40

Igazából nekünk is így van ahogy te mondod, 3 csempézett fal fogja össze a zuhanyunkat. Akkor még zuhanytálcánk volt. A falak viszont nem voltak a csempe alatt vízszigetelve. A penészedéssel egyébként nem volt gondunk, csak amikor levertük a csempét. A falunk konkrétan rommá volt ázva a csempe alatt. A tünet a pergő vakolat volt, meg az enyhén felpúposodott, megrepedezett csempe. Ezért vertük le. Amikor ez az alatta dohosodó nedvesség utat kapott, akkor tört elő a penész pánik, tehát a leverés után. Nem beszélve arról, hogy 4 hónapon át fürdő nélkül éltünk, mert meg kellett várni hogy kiszáradjon a fal.


Szerintem épített zuhany esetében alap kéne legyen hogy vízszigetelés van a zuhany részen a falakon meg a medencében is, hiszen marha nagy terhelésnek van kitéve. Nekünk mondjuk muszáj volt falig bontani a fürdőt, és akkor már úgy csináltuk meg hogy ha van rá mód akkor ne legyen ez 5-10 év múlva ismét probléma. Mert ezen esetben az olcsó megoldás drága megoldás tud lenni hosszabb távon.

14. Amaunet (válaszként erre: 12. - Mézes-Krémes)
2019. nov. 21. 11:13

Minden bizonnyal tovább tart, ha alapoktól kezded. De itt nem erről van szó, hanem egy fülke helyéről.

Persze a penészedés miatt leverheti a csempét és alatta újra szigetelheti a falat mindenféle atombiztos módszerekkel.


Esetemben eddig tartott, mert csak a medencét kellett megépíteni, amit három csempézett fal fog közre.

13. Mézes-Krémes (válaszként erre: 9. - Tbbze)
2019. nov. 21. 10:09
Én a helyedben az ilyen 1 napos építésekben nem hinnénk. Nekünk a fugán keresztül ázott el évek alatt a falunk (nem volt aládolgozva úgy ahogyan kell egy vizes helyiségben), aztán csak ázott ázott ázott észrevétlenül, míg megrepedt a csempe. Levertük. Hát marha nagy szopóroller volt a több éve titokban ázó falat kiszárítani. Had ne mondjam... Nem beszélve arról hogy egyből végig is szaladt a penész a lakásunkon, ahogy levertük a csempét. Senkinek nem kívánom.
12. Mézes-Krémes (válaszként erre: 10. - Amaunet)
2019. nov. 21. 10:01

Megkérdezhetem hogy hogyan építik meg egy hétvége alatt? Mit építenek meg pontosan?


Nekünk le volt betonig bombázva a fürdő. A fürdő falába, főként a zuhanynál lévő résznél lyukakat fúrtunk a falba, és ebbe lett beinjekciózva ez anyag, ami vízhatlanná teszi a falat. Meg nem mondom a nevét. Ez száradt valamennyi időt, azt hiszem 1-2 napot.


Aztán jött rá a glettanyag, vagy vakolat, vagy mi a fene, 2 rétegben. Ezek 1-1 napot száradtak. Aztán ráküldtünk 1 réteg alapozót, szintén 1 nap. Majd jött a folyékony fólia 2 rétegben, és rétegenként 1-1 napot szintén száradt. Ez is az ázást akadályozza meg.


Nos, erre az egészre jött rá burkolat, amit már burkoló rakott fel. Nem mi csináltuk. Ott a csempe letétel után 1 napot nem léphettünk rá. És csak utána fugázta ki, amit szintén hagyni kellett száradni bizonyos ideig.


Egy normális épített zuhanyzó ezekből a lépésekből áll. Legalábbis ha nem akarod hogy a zuhanyrésznél vizesedjen a csempe mögött a falad! Nekünk sajnos vizesedett, mert az előttünk lakó nem adta meg a módját. Hát meg is toltuk a szopórollert rendesen...

11. Channa* (válaszként erre: 9. - Tbbze)
2019. nov. 21. 06:30
Sokkal egyszerűbb egy medencét építeni, mint variálni a kabin beépítéssel, felfúrással, stb...
10. Amaunet (válaszként erre: 9. - Tbbze)
2019. nov. 21. 05:23

Egy hétvégén megépítik.

Pénteken bevásárlás, szombaton építik, vasárnap már használható.:)

2019. nov. 21. 04:44
Köszönöm a segítséget, tapasztalatokat :-) Sajnos gyorsan kellene készíteni egy zuhanyzót, így beépítettet nehéz csinálni, de a kész zuhanyzótól pedig tartok, hogy penészedik illetve több helyett foglal el.
8. Mézes-Krémes (válaszként erre: 1. - Tbbze)
2019. nov. 19. 09:23

Anyukáméknál az van, és az volt mindig is. Sajnos valóban penészedik az övéké is mögötte. :( Macerás tisztítani, elkoszosodik benne a szilikon. Rövid időn belül tisztíthatatlan szépre.


Nekünk most otthon épített zuhanyzónk van, függönnyel. Pofon egyszerű tisztán tartani. Szép és modern. A függönyt ahogy lentebb is írták, csak lekapom, bedobom a mosásba, és szép is. Ha megunom vagy már nem olyan szép akkor bármikor lecserélem, és ennyi. Én mindenképpen az építettet javasolnám.

7. Bless the child (válaszként erre: 1. - Tbbze)
2019. nov. 19. 08:46
Nemsokára fürdőt rombolunk. Egy síkban lesz a zuhanyzó, üvegajtóval elválasztva. Nekem ne kellene zuhanykabin, felesleges helyet foglal, penészedik, állandóan takarítani kell
6. Amaunet (válaszként erre: 5. - Channa*)
2019. nov. 19. 07:54

Így vettem a lakást, zuhanykabinnal. Házilag volt beépítve - olyan is volt.:/

Utáltam takarítani. A vízcseppek folyton ott voltak az ajtón. A tálca, a vízelvezetés is csak össze volt gányolva. Ez kiderült, mikor kibontottuk.

Az építettbe nagyobb elvezető csöveket használtunk.

Most zuhanyfüggönyt használok. Mosható és bármikor cserélhető. A fürdő hangulatát is alakíthatom a mintájával, színeivel. Hamarosan valami karácsonyit teszek majd fel.:)

5. Channa* (válaszként erre: 4. - Amaunet)
2019. nov. 19. 07:46

Pont ilyesmit akartam írni.:)

2 éve van zuhanykabinunk (félköríves, aminek nincs hátulja és teteje).

Azt gondolom, hogy ahol van penész ott penészedik a kabin környékén is, ahogy nálam is. Nem a kabin tehet róla, hanem a fürdő kialakítása. Hiába van ablak, hiába van párátlanító, attól még rengeteg a pára, így jó kis helyet biztosítunk a penésznek.

Én hétvégente szépen lefújom a fugákat és réseket klóros wc tisztító zselével (hígítom), rajta hagyom egy kicsit és utána letusolom. Utálom a réseket, ahol csúszik az ajtó tisztogatni. A zuhanytálca alatt van tégla, purhab, de a fiúk alatt így is huppog.

Már azon gondolkodunk, hogy jövőre kiszedetjük és a medencét megépítettjük és úgy teszünk rá üveg falat és ajtót.

4. Amaunet (válaszként erre: 1. - Tbbze)
2019. nov. 19. 07:28
Volt zuhanykabinom, de nem szerettem. Kiszedettem és építtettem a helyére.
2019. nov. 19. 05:15

Szia

Nem penészedik,és nem egy bonyolult dolog összetenni

2019. nov. 19. 00:06
Szerintem a zuhanykabin két szélső függőleges "oszlopa" vagy mije van a falakra erősítve, nem fekszik fel a lapja a falon.
2019. nov. 18. 23:34
Mi a véleményetek a zuhanykabinról? Az érdekelne főleg, hogy a kabin és a fal között nem penészedik? Könnyű összeszerelni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook