Zsúrpogácsa recept

A Zsúrpogácsa hozzávalói:
Fél kiló liszt,
20 dkg vaj,
fél evőkanál só,
1 tojás,
1 kiskanál sütőpor,
2 dl tejföl.

A pogácsák tetejére:

egy tojás villával kissé fölverve, reszelt sajt vagy magvak ízlés szerint.


A Zsúrpogácsa elkészítési módja:
A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, a tojást, a tejfölt, és az egészből sima tésztát gyúrunk. (Ha túl kemény, kis tejfölt kell még hozzáadni.) A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk vagy éles késsel rudacskákra vágjuk, a tetejét fölvert tojással megkenjük, reszelt sajttal vagy magvakkal megszórjuk, aztán 180 fokos sütőben megsütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A zsúrpogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook