Zsófia (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Zsófia
Sajnálom, hogy ilyen a férjed.Az ő támogatásával neked is könnyebb lenne kezelned ezt az egészet, de így, hogy nem áll melletted és nem segít ez még jobban megnehezíti az egészet.Végülis az ő családja támogat, ez is ritka dolog.
Örülök, hogy sikerül munkát találnod.Így leghamarabb mikor kerülhet hozzád vissza a kislányod?
Ja, és emlékezz rá, én téged is ugyanúgy próbáltalak megérteni mint őt, és megvédeni a sok szitkozódó hozzászólástól, és most pont te vagy az aki másra követ vet, mert nem tökéletes..
Lehet utálni, lehet nagyképűnek tartani, itt úgyis mindenki csak bánt, de én ha a fene fenét eszik is kiállok saját magamért, a véleményem mellett!
Jó lenne ha felfognád, hogy nem minden ember olyan mint te vagy akárki más.
Igen dícséretes hogy te kiálltál a babád mellett, de az az ember, akinek tényleg segítségre van szüksége nem veszi ezt annyira természetesnek, vagy nem tudja annak venni, és ezért megkövezni kár..
Itt mindenki csak ezt tudja mondogatni, hogy miért miért, miközben senki nem tudja hogy mik vannak a háttérben, és hogy mit miért tett az illető.
Ő nyilvánvalóan gyengébb nő, mint te, de ettől még szereti a lányát és ha lejebb is olvasol a szitkozódás helyett akkor láthatnád hogy megírta, hogy megtesz mindent és megmozgat minden követ, mert minden ember élete és helyzete MÁS!
nincs több hozzá szólásomat én biztos hogy nem tudtam volna a lányomat odaadni másnak,hogy ő nevelje,inkább én nem eszek de ki nem eresztem őket a kezeim közül,más is van szar helyzetben...
ah kár a szóért...
Elképzelhető,hogy jobb helye van a gyereknek a kereszt szülőknél!
elolvastam a másik cikket is, abban is szülés utáni depresszióról ir, abban a cikkben még csak 1 éves a kislány, már 3!! mennyi idő kell, hogy talpra álljon? Ha valaki nagyon akarja a saját gyerekét, nem vár ennyi időt!
Az átmeneti depresszió, meg a komoly betegség azért elég más. 13 éves voltam, amikor apám 2 évig iszonyat beteg volt ezzel, kórházban volt, vagy naponta jött a mentő. Amikor anyám közölte vele, hogy csak össze kéne magát szedni, akkor má2 13 éves fejjel is azt kívántam neki, hogy ő is legyen egyszer ilyen beteg...
egy anyától nem lehet csak úgy elvenni a gyerekét, ebben biztos vagyok, a cikkedből úgy jön le, hogy nem vagy képes felfogni, hogy mit csinálsz, csináltál, egy gyereket nem lehet ide-oda rángatni! szegény pici lányt sajnálom csak:(
Nem vagyok rossz ember és a környezetem visszajelzései alapján van anyai ösztön bennem. Rendszeresen látogatom a lányomat naponta beszélek vele skypon,telefonon,és vissza fogom szerezni. Nem látsz belém nem tudod mit érzek belül,mi kavarog bennem mit éreztem mikor elvitték tőlem és milyen lépéseket tettem hogy visszakapjam a lányomat.
ahogy látom nem haltál éhen, a gyerekednek nem tudsz adni?? ha neked van mit enned, a gyerekednek miért nincs? idegesít ahogy írsz, ahogy magadat mented, meg kifogásokat találsz, mindenre megvan a magyarázat
Igazából nem tudom eldönteni hogy szereti e. Amit tudok,hogy a bátyjáék nagyon meglepődtek mikor megtudták hogy terhes vagyok tőle. Azt mondták nem való apának. Szeretnék tanulni,de mellette dolgozni is kéne. Most intézem a papírokat egy bébiszitter közvetítő céghez, hátha el tudok helyezkedni és akkor visszakaphatnám a lányom. Májusban iratom be itt az ovódába.
Arra hogy anyósom miért nem hajlandó az unokájának egy tányér levest adni,hogy a te szavaiddal éljek,nem tudok válaszolni. Nem nézett ki rosszul a gyerek,csak annyi pénzünk nem volt,hogy egy szelet kenyeret adjak neki,az utcára meg nem akartam vele kiállni koldulni. Nem mentegetőzni akarok,a cikk se azért íródott,már alább beláttam hogy hibás vagyok,nem is kicsit. Ők a keresztszülők azért kerűlt hozzájuk. Náluk nagyok már a gyerekek nincsenek ilyen kicsi ruhák. Az anyaotthonokról meg nem tudtam, a védőnő e szólt,ő ajánlotta az ideiglenes gyámságot mikor hozzá fordultunk segítségért.
Megnéztem, de nekem egy arc, egy fénykép nem mondd semmit, néha a legártatlanabb kinézetű emberek a leggonoszabbak, ezzel nem azt mondom, hogy ő az, csak azt, hogy ez nem jelent semmit, ebből nem lehet következtetni arra, hogy milyen ember, szerintem gyenge ember, és anyai ösztön nincs benne!
azt nem láttam, olvastam, hogy beteg, de a véleményemen ez sem változtat, ilyenkor mindenkinek meg van a magyarázata, sok ilyet láttam, hidd el, mindenki meg tudta magyarázni miért nem foglalkozik a gyerekével, és miért nem ő neveli, anyám is "beteg" volt, állítólag nagyon depressziós, azért nem tudott a 3 gyerekével foglalkozni.. Elhiszem, hogy nem könnyű, szülés után nekem is volt depresszióm, nem volt jó hangulatom, de a gyerekemért fel kellett állnom, és csinálni a dolgom!
Ráadásul pont az a betegsége, hogy erre képtelen... Ez az óriási paradoxon, ilyen értelemben talán ez a világ legszarabb betegsége...
Vedd figyelembe, hogy beteg volt, sőt vélhetően még mindig az...
Azért nem mindegy, még akkor is, ha valóban csak ő tud változtatni, újraépítkezni..
Én olvastam a cikkeidet,tehát tudom, hogy mi a Te történeted..., ami szintén nem egyszerű. De Te talpra álltál, kiálltál a gyermekedért és magadért. Neked talán másként segítettek..., Nézd meg a cikkíró fényképét...., én nem látom őt olyan elvetemültnek, inkább csak egy olyan bizonytalan nőnek, akiben az anyai szeretet megvan, de az eseményeket nem ő irányítja. Talán ebben is segíteni kellene neki! De valóban ez a téma még nagyon sok kérdést nyitva hagyott, amit már én is írtam korábban, hogy a keresztszülőknek is bizonyára van egy története erről az egészről...
Lehethogy én vagyok a hülye de még mindig nem tiszta itt minden.Anyósodnak arra van pénze,hogy titeket eltartson?Még arra is,hogy luxusként megengedi nektek,hogy internetezzetek?De arra már nincs,hogy a kicsi unokájának adjon egy tányér levest?Mi ez?Mit titkolsz még?Nem kell megirnod nem tartozik ránk,de ha akarod?A védőnő felszólitott hogy vagy állami gondozásba adjátok a kicsit vagy a keresztszülőkhöz vajon miért,annyira rosszul nézett ki az a gyerek?És miért nem anyósodhoz került?Miért a férjed testvéréhez ahol már 3 gyerek is van.Ja és ők olyan gazdagok,hogy még a negyedik gyereknek is tudnak adni enni?
Ruha?Az én gyerekeim a testvéremtől örökölt cuccokban járnak,ti miért nem kaptatok a férjed testvérétől?Van 3 gyerek ruha gondolom szarásig.Haragusznak rátok?Miért?
csak mentegetözöl, semmi sajnálni való nincs benned, sőt! Hidd el tudom miről beszélek, hasonló helyzetben voltam, nem volt se pénzem, se lakásom, se segítségem, csak az újszülött kicsi fiam, de nem adtam fel, és nem adtam volna senkinek! Tudod van anyaotthon, ott biztosítanak szállást, tanulhatsz, és enni kaptok te is meg a gyereked is, és segítenek elindulni valamerre! Az anyám csecsemő koromba intézetbe adott engem meg a tesómat, hasónlóak lehettek, könnyelmüen beválalsz egy gyereket, aztán lesz@rod, mire gondolsz, hogy itt majd megértenek? hát biztos van ilyen is, de nekem konkrétan hányingerem van az ilyen emberektől, mint amilyen te vagy.. bocs de ez a véleményem
Szegény gyerek, persze, hogy őket hívja anyának meg apának, hisz ők nevelik!!!
Minen mondatoddal egyetértek! Pontosan így gondolom!
Az nagyon zavaró tényleg, hogy mást hív anyának és apának. Meg kellene mondani a keresztszülőknek, hogy ezt nem kellene hagyni...
pár dolgot nem értek ebben a cikkban, de nem az a lényeg, tölem senki nem tudná elvenni a gyerekem, semmilyen körülmények közt! Hogy engedheted?
Már ne is haragudj, de te vagy a hibás ezért, hogy hagytad a dolgokat így alakulni!
Egy ANYA nem hagyja a gyerekét elvenni, igenis harcol érte! Még a gyámságot is átadtad ideiglenesen?? Őket hívja anyának meg apának? miért is? Mert ők anyaként és apaként viselkednek vele?
Én pl. az egyik nagy drogériában láttam álláshirdetést takarítónak,eladónak és üzletvezetőnek, de mindegyikhez kellett végzettség és az utóbbi kettőhöz több éves ilyen irányú gyakorlat is.
Igen, az a baj, hogy Magyarország a papírok országa sajnos.
Azért az jó lenne, ha lenne valamilyen lehetőséged a tanulásra, mert az bizony kelleni fog egy normális álláshoz.
Nem ismerem a férjeddel a kapcsolatotokat, mert nem látok bele, de a válás komoly dolog azért.Amúgy ő szereti a lányotokat, vagy igazából szeretné visszakapni, vagy ő mit szeretne?
Gondolom, ha Te elmennél ő az anyjánál maradna és eltartatná magát vele addig is...
Igazad van. Attól,hogy nincs gyereked még lehet véleményed és le is írhatod. Ezekből lehet tanulni,okulni. Nem adom fel, küzdeni fogok.
Nem bántottatok meg,de ahogy mondani szokás,fáj az igazság. Segít a negatív kritika,már egy kicsit más szemszögből látom magam és az egész helyzetet.
Szia. Nem sértődöm meg jól látod a helyzetet. Itt nincs munka,de költözni nem hajlandó.Ezért írtam azt,hogy akkor is visszaszerzem a lányomat,ha ahhoz válnom kell. Abban gondolkodok most (esti suli),már elkezdtem keresgélni. Szeretnék az eladói szakmánál maradni.
Örülök, hogy itt vagy!
Mégiscsak Te vagy a legilletékesebb.
Hátha találsz itt 1-2 jó ötletet.
És annak is örülök, hogy azt mondod, a negatív kritika is segíthet. Csak a magam nevében szólhatok, bízom benne, hogy amit írtam az nem megbánt, hanem megerősít.