Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Zsemlegombóc főzőtasakban fórum

Zsemlegombóc főzőtasakban (beszélgetős fórum)


1 2
40. Guruljka (válaszként erre: 38. - Epresturmix)
2017. máj. 17. 17:22

Tudom, hogy úgy szokás, Nagymama is úgy csinálta.

Én meg sehogy. :D

2017. máj. 17. 16:48
Éppen most fogom a gombócot összeállítani a töltöttpaprikához. :)
38. Epresturmix (válaszként erre: 37. - Guruljka)
2017. máj. 17. 16:47
Én nem keverem főzőkanállal. Tiszta kézzel szépen összegyúrom az egészet! :) És van, hogy a nyershúsos cuccot meg is kóstolom. :D
37. Guruljka (válaszként erre: 33. - Epresturmix)
2017. máj. 17. 12:27

Fasírtot meg nem csinálok, húsgombócot vagy tölteléket se. A darált húst, pláne az áztatott kenyeret benne nem bírom gyomorral. Mármint nem enni, hanem látni se, nemhogy hozzáérni. A darált hús főzőkanállal kevergetése még megy. Tovább nem.


A fiam viszont nincs is oda ezekért a dolgokért (nyilván, csak menzáról ismeri), másra nem főzök. :D Azaz megvagyunk nélküle.

36. Guruljka (válaszként erre: 35. - Epresturmix)
2017. máj. 17. 12:23
Eleinte szerelmes voltam, utána meg elváltam. :D
35. Epresturmix (válaszként erre: 34. - Guruljka)
2017. máj. 17. 11:33
Hétszentséges egy embör lehetett! Pfuu...hogy bírtad mellette? :(
34. Guruljka (válaszként erre: 33. - Epresturmix)
2017. máj. 17. 11:30

Fogalmam sincs.


Nyilván a tudatalattim működött, irtózom a gombóctól.


Anno első férjem bármikor megkívánta a szilvás gombócot, de pontos paraméterekkel. Ha nem sikerült februárban olyan szilvabefőttet venni, ami elég roppanós maradt (már ismertem a választékot), akkor le voltam tolva.

A gombóc főzőlevébe zellerzöldet kellett kerítenem, az volt a leves. No Budapesten, a tél közepén, zellerzöld... (és megismerte a piszok, ha más zöld volt...)

33. Epresturmix (válaszként erre: 32. - Guruljka)
2017. máj. 17. 11:27
Én egy jó nagy tálban szoktam a hozzávalókat kikeverni. Legyen az húsgombóc, vagy fasírtnak való. Hogyan lett minden maszatos? :D
32. Guruljka (válaszként erre: 30. - bozsu55)
2017. máj. 17. 11:24

Németországban voltam kiküldetésben, a cég kinti gyárában. Odavolt mindenki, ha krumpligombóc volt a menüben, olyankor tömegével mentek az étkezdébe.

Akkora volt egyébként, mint egy nagyobb narancs, egy darab volt a szokásos adagja, köretnek.


Megkósoltam... alig bírtam lenyelni. Ragacsos massza volt a számban.


Nem járult hozzá, hogy megkedveljem a gombóc műfaját.

Egyszer a férjem kedvéért csináltam zsemlegombócot, de csak neki. A konyha csupa maszat volt, meg is sajnált a férjem, többet nem kérte. Pedig azt mondta, jól sikerült, örömmel meg is ette. Észrevettem volna, ha füllent a kedvemért.

31. Epresturmix (válaszként erre: 29. - Guruljka)
2017. máj. 17. 11:20
Imádom és én házit vettem 1 hónapja. :) 1300 ft-ért egy kisebbet. Nyúzva, pucolva, darabolva. Egyik fele pörköltnek lett megcsinálva, másik fele sütve. :)
30. bozsu55 (válaszként erre: 25. - Epresturmix)
2017. máj. 17. 09:32
Örülök hogy sikerült!Bármilyen szaftos húshoz adható,és szósszal,akár kenyérpótlóként.Akár most is megtennék "kopaszon" 3-4 darabot.
2017. máj. 17. 09:19
Azt hiszem, nyúlhúshoz is szokták. Az néha kapható a Lidlben. Már ha kedvelitek.
2017. máj. 17. 09:07
Szeretném majd egyszer az eredetit is elkészíteni. :)
27. Epresturmix (válaszként erre: 26. - Guruljka)
2017. máj. 17. 09:06

Köszi! :)

Csirkemell volt vadasan!

26. Guruljka (válaszként erre: 25. - Epresturmix)
2017. máj. 17. 09:05
Ügyes vagy! Miyen húshoz tálaltad?
2017. máj. 16. 23:37

Kár, hogy nem lehet itt képet megosztani. Nemrég megkîvàntam, megcsinàltam. Nagyon finom lett. Első próbàlkozàsom volt vadassal. Kifogástalan lett. 😊

Ha valakit érdekel a teljes recept, holnap gépről leírom. 😊

24. Guruljka (válaszként erre: 23. - bozsu55)
2017. máj. 16. 23:01

Nem hát, csak bosszús vagyok egyéb okok miatt is, Te meg azért eléggé súroltad ex anyósom színvonalát, mármint úgy jött ki kicsit a megfogalmazásod.


Nem mondanám, hogy kikapcsol a főzés, mert ha főzök, nagyon koncentrálok, alkotok! :D Szeretek főzni, de tényleg nem telik tőlem mostanában csak egytálételes mestermű.

Nem tudom honnan, de úgy tudtam, hogy a vadashoz megpirítják-karamellizálják a lereszelt sárgarépát. lehet, hogy ez is egy változat, nem tudom.

23. bozsu55 (válaszként erre: 22. - Guruljka)
2017. máj. 16. 14:14

Guruljka ugye nem gondoltad komolyan hogy cikiznélek,pont téged?

Én imádok főzni,engem kikapcsol,amit lehet magam csinálok,mert tudom hogy mit eszem.

22. Guruljka (válaszként erre: 21. - bozsu55)
2017. máj. 16. 10:28

Mondjuk dolgozik is, tanul is. Sőt! Otthonról! Ven pofája!

Még pihen is. Otthon!


Esetleg nem tekinti fő feladatának a szakácsművészetet. Vagyunk páran ilyenek is.

A vadasnál egyszerűbb ételeket eszünk. Ha megvetsz ezért, akkor is. :D

21. bozsu55 (válaszként erre: 20. - Guruljka)
2017. máj. 16. 09:44
A cukrot kell karamellizálni a főtt zöldségeket turmixolni.Ha úgy nézzük minden macera.Csak azt nem tudom aki mindig a hamar meg van ételeket készíti a temérdek idejében mit csinál?
20. Guruljka (válaszként erre: 19. - 35d45e2ed1)
2017. máj. 15. 20:21
Én úgy tudom, a vadas mártás alapja a lereszelt sárgarépa karamellizálása. Utána kell nézni, nem feltétlenül a leggyorsabb recept a legjobb, sőt...
19. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 17. - bozsu55)
2017. máj. 15. 20:19
Hú tényleg ahhoz is szokták na ahhoz is nagyon finom a vadasmártás egyszer megpróbálom úgy tudom húsleves levét és leturmixolt zöldséget kell összekeverni és mustárt kell beletenni de az nem biztos.
18. Guruljka (válaszként erre: 17. - bozsu55)
2017. máj. 15. 19:56
Eredetileg az az étel neve, hogy vadas marha zsemlegombóccal.
17. bozsu55 (válaszként erre: 13. - 35d45e2ed1)
2017. máj. 15. 19:38
Marhahúshoz is finom!
16. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 14. - Guruljka)
2017. máj. 15. 18:13
én párszor ettem vadas ételeket (őzpörkölt, tárkonyos vadmalacleves) de csak étteremben mert én ilyeneket nem tudok megfőzni, az őzpörkölt mellé volt vadas mártás is, nekem ízlett
2017. máj. 15. 06:53
Szóva bocs, azt akartam kinyögni, hogy ha jó az a zacskós gombóc és elérhető, akkor szívesen bővítem vele a köretek listáját, bármiféle ételhez is.
14. Guruljka (válaszként erre: 13. - 35d45e2ed1)
2017. máj. 15. 06:44

Én ettem egyszer valami vadast, azóta se értem, mi benne az a különleges.


Valódi vadhús-ételt nagyon rég ettem, összesen talán három alkalommal, nincs összehasonlításom, hogy a "vadas" mennyire teszi hasonlóvá a másféle húst a vadételhez.


A zsemlegombócot megpróbálom egyszer itthon. A férjem szerette, de örülnék a zacskós megoldásnak, mert nekem nagyon nagy mancsolás a gombócolás.

13. 35d45e2ed1 (válaszként erre: 12. - bozsu55)
2017. máj. 14. 19:43
leszedem majd a receptet a netről vadas ételekhez nagyon finom mártással.
12. bozsu55 (válaszként erre: 11. - 35d45e2ed1)
2017. máj. 14. 19:39
Nem ördöngösség,tuti meg tudnád csinálni!
2017. máj. 14. 18:25
Még sosem főztem egyszer ki kéne próbálni. Mármint főzni főztem már csak nem zsemlegombócot.
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook