Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zöldségrakottas darált hússal recept

Zöldségrakottas darált hússal recept

A Zöldségrakottas darált hússal hozzávalói:
35 dkg darált marhahús,
3 dl marhahúsleves,
3 dl tej,
1,5 dl natúr joghurt,
4 közepes cukkíni,
2 paradicsom,
1 fej hagyma,
1 tojássárgája,
4 evőkanál parmezán sajt,
2 evőkanál étkezési keményítő,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál sűrített paradicsom,
1 kávéskanál szárított zöldfűszer,
só,
bors.


A Zöldségrakottas darált hússal elkészítési módja:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Pirítsd meg a darált húst és a finomra vágott hagymát egy nagyobb edényben. Add hozzá a fűszert, a lisztet, a húslét, a paradicsomsűrítményt, és dolgozd jól össze. Sózd, borsozd, majd közepes hőfokon, körülbelül 30 perc alatt párold készre. Simítsd a tepsibe a masszát, és rétegezz rá egy-egy sor paradicsom- és cukkínikarikát. Keverd el egy kevés tejben - lehetőleg sovány tej legyen - a keményítőt. A többi tejet forrald fel, majd öntsd hozzá a keményítős tejet, és kevergetés mellett pár perc alatt sűrítsd be. Vedd le a tűzről, és dolgozd bele a joghurtot és a tojássárgáját, majd erőteljesen ízesítsd. A mártást öntsd rá a cukkínirétegre. Hintsd meg reszelt parmezánnal, és told a sütőbe 30 percre.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zöldségrakottas darált hússal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook