Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Zöldséges, mascarponés tészta recept

Zöldséges, mascarponés tészta recept

A Zöldséges, mascarponés tészta hozzávalói:
1 fej közepes brokkoli
1 fej közepes karfiol
10 dkg mascarpone
10 dkg sajt
2 db paradicsom
2 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom

bors
vaj


A Zöldséges, mascarponés tészta elkészítési módja:
A karfiolt és a brokkolit szedd rózsáira, és külön edényben főzd roppanósra bő, sós vízben körülbelül öt-hét perc alatt. Szűrd le a zöldségeket, és várd meg, míg kihűlnek. A tésztát is főzd fogkeményre, majd szűrd le, csepegtesd le, és öblítsd le hideg vízzel. A tejszínt öntsd egy lábosba, rakd bele a mascarponét, és keverd simára. Szórj hozzá sót, borsot, és add hozzá a zúzott fokhagymát.

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés vajjal, egyengesd bele a tésztát, rakd rá a karfiolt, a brokkolit és a kisebb darabokra vágott paradicsomot, öntsd rá a mascarponés szószt, forgasd össze, majd szórd meg bazsalikommal és reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig. Ha a sajt szépen megpirul, kiveheted a sütőből.



Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2018. márc. 25. 15:16
A zöldséges, mascarponés tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook