Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldséges húspuding recept

Zöldséges húspuding recept

A Zöldséges húspuding hozzávalói:
40 dkg darált sertéshús
25 dkg mexikói zöldségkeverék
2 tojás
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma összezúzva
3 evőkanál olaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 késhegynyi törött bors
1 evőkanál ételízesítő


A Zöldséges húspuding elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítom, kihűtöm. A darált húst összekeverem a tojásokkal, a fűszerekkel, hozzáadom a vöröshagymát, s masszává dolgozom. Belekeverem a zöldségeket. Egy kisebb tepsit olajjal kikenek, meghintem zsemlemorzsával, s belenyomkodom a húsmasszát. Egy nagyobb tepsibe 3 ujjnyi vizet öntök, előmelegítet sütőben felforralom. Beleteszem a húsos tepsit és a gőzben addig párolom, míg a beleszúrt pálcára már nem tapad a massza.

Deszkára borítom. Melegen körettel, hidegen mártással és salátával tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


A zöldséges húspuding elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook