Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldséges halleves recept

Zöldséges halleves recept

A Zöldséges halleves hozzávalói:
1 kg ponty,
1 kg hal,
1 szelet zeller,
1 fehérrépa,
1 sárgarépa,
pirospaprika,
só,
2 paradicsom,
2 zöldpaprika,
2 vöröshagyma.


A Zöldséges halleves elkészítési módja:
A halakat megtisztítjuk, a pontyról éles késsel a gerinc mentén lefejtjük a halhúst. A filéket beirdaljuk, kisebb szeletekre vágjuk és besózzuk. Az apró halakat a ponty fejével, farkával és gerinccsontjaival együtt leveses fazékba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zöldpaprikát meg a paradicsomot. Megsózzuk, és bőven megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a halhús teljesen szétfő. Közben megtisztítjuk és karcsú szeletekre vágjuk a sárgarépát, a fehérrépát meg a zellert. Az alaplevet leszűrjük, beletesszük a zöldségeket, és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a besózott halszeleteket, szükség szerint sóval és pirospaprikával utána ízesítjük, végül a levest további 10 perc alatt készre főzzük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldséges halleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook