Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Zöldség rizságyon, sajtmártással recept

Zöldség rizságyon, sajtmártással recept

A Zöldség rizságyon, sajtmártással hozzávalói:
A párolt rizshez:
másfél-két pohár rizs
dupla annyi víz, ételízesítővel
olaj

A zöldséghez és a mártáshoz:
Vegyes mirelit zöldség (én a brokkoliból, répából és karfiolból készítem)
ömlesztett sajt
apróra vágott petrezselyem zöldje
só, ételízesítő
tejszín
teavaj (S.i.s.s.y. félét használom, annak is a felét)


A Zöldség rizságyon, sajtmártással elkészítési módja:
A rizst olajon pirítjuk kb. 15 percig, majd felöntjük a dupla annyi mennyiségű vízzel, és időként kevergetjük. Ha kezdi elfőni a levét, gyakrabban kevergessük, nehogy odakapjon. Amikor elfőtte csaknem az összes levet, vízfürdőn, lefedve és letakarva párolni kezdjük. Néha nézzünk rá, keverjük át, és kóstoljuk meg. Amikor megpárolódott, vegyük le, és tegyük félre. A zöldség és a mártás: A zöldség mixet feltesszük sós, ételízesítős vízben főni. Ha kész, leöntjük, lecsepegtetjük. A rizst egy tűzálló tálba merjük, elegyengetjük, és a tetejére a zöldséget tesszük. Ezt letakarjuk, amíg elkészül a sajtmártás. A teavajat közepes lángon megolvasztjuk, tetszés szerinti mennyiségben tejszínt öntünk hozzá, és megvárjuk amíg újból átmelegszik. Kevergetés mellett hozzáadjuk a petrezselymet, és kis adagonként az ömlesztett sajtot is. Ha összeforrt, levesszük a tűzről, és beterítjük vele a zöldséges rizst. Ezután előmelegített sütőben, lefedve 15-20 percig sütjük még.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A zöldség rizságyon, sajtmártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook