Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Zöldfűszeres sajtfalatkák 2. recept

Zöldfűszeres sajtfalatkák 2. recept

Elkészítési idő 30 perc

A Zöldfűszeres sajtfalatkák 2. hozzávalói:
4 főnek kb:
10 dkg gouda sajt
10 dkg edami sajt
10 dkg ementáli sajt
2 tojás
zsemlemorza
Olíva olaj ( napraforgó olajjal hellyettesíthető)
1 üveg delikát szósz (TESCO-ban, METRO-ban pl. kapható)


A Zöldfűszeres sajtfalatkák 2. elkészítési módja:
2 tojást szétválasztunk és a fehérjébe belereszeljük a 3 -féle sajtot. Apróra vágott friss zöldfűszerekkel ízesítjük,sót azonban nem kell adni hozzá! A masszát összekeverjük. A sajt mennyisége akkor megfelelő,ha szépen formálható masszát kapunk. A masszából kis golyókat, ill. fasírtokat formálunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és olívaolajban( vagy napraforgó olajban) kisütjük.Finom delikát szósszal tálaljuk.

Főzelékekhez is finom feltét, de törtburgonya+ pároltzölséggel együtt nagyon finom.
A családom párolt zöldség+pirított burgonyával is nagyon szereti. A lányom franciasaláta mellé kedveli leginkább.Nagyon laktató, bár én duplaadagból szoktam csinálni!
OLCSÓ GYORS FELÉT BÁRMIHEZ!
A felmaradt tojássárgáját aznap este hozzáadott tojással elhasználom ált.-ban bundáskenyérhez.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A zöldfűszeres sajtfalatkák 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook