Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Zöldfűszeres csirkemájpástétom recept

Zöldfűszeres csirkemájpástétom recept

A Zöldfűszeres csirkemájpástétom hozzávalói:
30 dkg csirkemell filé ledarálva
40 dkg csirkemáj ledarálva
10 dkg disznózsír
1 tojás
1 dl brandy vagy konyak
2 dl tejszín
1 nagy maroknyi friss zöldfűszer
só, törött bors


A Zöldfűszeres csirkemájpástétom elkészítési módja:
Turmixold egészen simára a csirkemellet, a májat és a zsírt. Verd fel a tojást, keverd a húspéphez, majd add hozzá a brandyt, a tejszínt és a fűszereket is. Töltsd kizsírozott, vagy baconnel bélelt formába. Lefedve, előmelegített sütőben, vízfürdőben (mélyebb tepsibe tegyél vizet, abba állítsd a pástétomos edényt) süsd 190 fokon kb. 45 percig. A formában hagyd langyosra hűlni, majd borítsd tálra, és tedd hűtőbe. Hidegen tálald.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A zöldfűszeres csirkemájpástétom elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook