Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zöldborsóval töltött burgonya recept

Zöldborsóval töltött burgonya recept

A Zöldborsóval töltött burgonya hozzávalói:
1 kg burgonya
1 üveg zöldborsó
5 dkg sonka
10 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj
1 dl tej
1 cs.petrezselyem

cukor
törött bors


A Zöldborsóval töltött burgonya elkészítési módja:
A burgonyát héjában,sós vízben megfőzzük,meghámozzuk és közepét kivájjuk.A zöldborsót lecsurgatva elkeverjük 2 evőkanál reszelt sajttal az apróra vágott sonkával egy kanálka vajjal,vágott zöldpetrezselyemmel,sózzuk borsozzuk és egy nagyon pici cukorral ízesítjük. A kivájt burgonyákat ezzel a töltelékkel töltjük meg,kikent tűzálló tálba rakjuk,közé rakjuk a kivájt burgonyaforgácsokat.Meglocsoljuk egy kevés borsólével és tejjel.Sózzuk ,vajdarabkákat morzsolunk rá,majd addig sütjük míg a teteje kissé megpirul.Reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zöldborsóval töltött burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook