Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldborsós rizottó recept

Zöldborsós rizottó recept

A Zöldborsós rizottó hozzávalói:
20 dkg rizs
40 dkg zöldborsó
10 dkg mozzarella
10 dkg vaj
6-8 dl húsleves
10 dkg parmezán
2 szál újhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor

bors


Zöldborsós rizottó

A Zöldborsós rizottó elkészítési módja:
Egy lábasban felforrósítjuk az olaj és a vaj keverékét, beletesszük az apróra vágott hagymát. megpirítjuk, beletesszük a borsót és a rizst, pirítjuk pár percig, majd hozzáadjuk a fehérbort. Amikor elfőtt, fokozatosan hozzáadjuk a húslevest, mindig megvárjuk, hogy a rizs magába szívja, csak utána öntünk újabb adagot, amíg a rizs megpuhul. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott mozzarellát, ami beleolvad a rizsbe. Ha kell, teszünk még hozzá vajat, addig kevergetjük, míg krémes állagú lesz.

Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezánnal, vagy bármilyen reszelt sajttal, kis tejföllel.


Kategória: Egytálételek receptjei


A zöldborsós rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook