Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldborsós húsgombócos leves recept

Zöldborsós húsgombócos leves recept

A Zöldborsós húsgombócos leves hozzávalói:
50 dkg zöldborsó
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db karalábé
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál finomliszt
3 l víz
1 ek olívaolaj
1 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint

Húsgombóc:

30 dkg darált sertéshús
1 db tojás
0,2 nagy fej vöröshagyma (1 ek a levesnél felaprított, pirított hagymájából)
1 gerezd fokhagyma (zúzott)
0,2 csokor petrezselyem
2 ek. zsemlemorzsa
1 késhegynyi pirospaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint


A Zöldborsós húsgombócos leves elkészítési módja:
A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret - ez utóbbiból félreteszünk egy evőkanállal a gombócokhoz. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, amiből szintén félreteszünk egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez hozzáadjuk a répát, a karalábét, és ezzel együtt pirítjuk még 5 percig, majd mehet bele a borsó és a petrezselyem is. A zöldségeket megszórjuk meg liszttel, átkeverjük, és hozzáöntjük a vizet. Megsózzuk, és addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek. Készítsük el a húsgombócokat is. A darált húst a tojással, a pirított hagymával, fokhagymával, zsemlemorzsával, petrezselyemmel összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Vizes kézzel a masszából gombócokat formázunk. Ha túl lágynak érezzük, adjunk hozzá zsemlemorzsát. Amikor megfőttek a zöldségek, tegyük a gombócokat a forró levesbe, és főzzük még 5-10 percig.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldborsós húsgombócos leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook