Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldborsóleves daragaluskával recept

Zöldborsóleves daragaluskával recept

A Zöldborsóleves daragaluskával hozzávalói:
30 dkg zöldborsó
1 cs. zöldpetrezselyem
1 tojás
1 pacni fagyos zsír
4 csapott evőkanál búzadara
1 késhegynyi őrölt bors
3 evőkanál étolaj
1 csapott evőkanál finomliszt
1 csapott evőkanál pirospaprika
1 csapott evőkanál fűszerkeverék
1 csapott evőkanál kristálycukor


A Zöldborsóleves daragaluskával elkészítési módja:
2 liter vizet felforralunk fűszerkeverékkel, borssal és megfőzzük benne a zöldborsót. A tojást elkeverjük a zsírral és a búzadarával. Az olajjal, liszttel, pirospaprikával rántást készítünk, s amikor megfőtt a zöldborsó, berántjuk a levest, - galuskaszaggatóval vagy deszka és kés segítségével beleszaggatjuk a darás masszát és megszórjuk apróra vagdalt zöldpetrezselyemmel. Amennyiben szükséges, sóval és cukorral ízesítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldborsóleves daragaluskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook