Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Zöldborsófőzelék önmagával besűrítve U1 recept

Zöldborsófőzelék önmagával besűrítve U1 recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 974 kcal
Zsírtartalom ~10
Szénhidráttartalom ~160

A Zöldborsófőzelék önmagával besűrítve U1 hozzávalói:
- 1 kg zöldborsó
- 250 g joghurt (ez változtatható, hogy mennyire hígan/sűrűn szereti)
- kevés só
- ízlés szerint édesítő (én folyékony párti vagyok)


A Zöldborsófőzelék önmagával besűrítve U1 elkészítési módja:
Igazából roppant egyszerű az elkészítés, a borsót enyhén sós vízben puhára főzöm, de ügyelek, hogy ne főzzem túl, mert elveszti a zsenge színét! Miután kellő puha a felét átmerem egy turmixgépbe, ahol az előre lecsöpögtetett (ez el is hagyható, de javasolt) joghurttal és az édesítővel simára zúzom. A maradék borsót is leszűröm, majd összekeverem a joghurtos masszával és kész is.

Nem mondom, hogy olyan lesz az íze, mint a rántásos fajtának, de ez is nagyon finom, főleg ha tudjuk, hogy fogyunk is tőle! :)


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A zöldborsófőzelék önmagával besűrítve u1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook