Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldbabos egytál báránnyal recept

Zöldbabos egytál báránnyal recept

A Zöldbabos egytál báránnyal hozzávalói:
50 dkg bárányhús,
2 evőkanál napraforgóolaj,
1 fej vöröshagyma,
1/2 l húsleves,
1 ágacska rozmaring,
20 dkg zöldbab,
3 répa,
40 dkg burgonya,
2 szál zöldhagyma,
só,
bors.


A Zöldbabos egytál báránnyal elkészítési módja:
A húst apró kockákra vágjuk és napraforgóolajon megpirítjuk. Az apróra vágott hagymát hozzátesszük, majd felöntjük a húslevessel. Az így előkészített hozzávalókat a vitaminkímélő párolóba tesszük a következőképpen: egy zárt aljú párolótálba tesszük, a babot, a répát és a burgonyát apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk. A rozmaringot megmossuk és a többi hozzávalóhoz adjuk, majd a párolóba helyezzük. 100 fokon 15-20 percig pároljuk. Végül sóval, borssal ízesítjük. A zöldhagymát finom karikákra vágjuk és tálalás előtt a tetejére szórjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A zöldbabos egytál báránnyal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook