Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldbabos burgonya recept

Zöldbabos burgonya recept

A Zöldbabos burgonya hozzávalói:
50 dkg zöldbab
50 dkg tisztított burgonya
5 dkg császárhús
2 dl tejföl
1 evőkanál ételízesítő
1 csokor petrezselyemzöld


A Zöldbabos burgonya elkészítési módja:
A babot 1.5 cm darabokra vágom. A burgonyát meghámozom, kockákra vágom. A császárhúst vékony szeletekre, a szeleteket csíkokra szabdalom. Zsírját kevergetés közben kisütöm, a pörcöt leszűröm. A tejfölbe belekeverem a kisült zsírt, az ételízesítőt és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sós vizet forralok, amelyben megfőzöm a zöldbabot, majd leszűröm, és tűzálló tálba szórom. Külön sós vízben megfőzöm a burgonyakockákat, ezt is leszűröm. és a zöldbabhoz teszem. Összeforgatom, belekeverem a pörcöt és a fűszeres tejföllel lelocsolom, majd az előmelegített, forró sütőben kissé összepirítom.


Kategória: Egytálételek receptjei


A zöldbabos burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook