Zöld leves recept

A Zöld leves hozzávalói:
1 csokor lestyánzöld (vegetának is nevezik)
4 evőkanál étolaj
1 evőkanál finomliszt v. étkezési keményítő
2 db erő- v. húsleveskocka
1 késhegynyi őrölt bors
2,5 dl tejszín


Levesbetét: levesgyöngy v. pirított kenyérkocka


A Zöld leves elkészítési módja:
A lestyánzöldet jól megmosva darabokra vágjuk, forró olajon megdinszteljük. Felengedjük 1 liter vízzel, s hozzáadva a leveskockát, őrölt borsot, - megfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a liszttel v. étkezési keményítővel leturmixoljuk. Levesszűrőn átszűrjük, passzírozzuk, - újraforraljuk, ízlés szerint sózzuk. A tejszínt leveses tálba öntjük és rátálaljuk a forró levest. A levesbetétet külön tálkában adjuk mellé.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöld leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook