Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöld fűszeres hústekercs recept

Zöld fűszeres hústekercs recept

Elkészítési idő 60 perc

A Zöld fűszeres hústekercs hozzávalói:
25 dkg darált sertés- vagy pulykahús (+a fasírthoz való alapanyagok, tojás, zsemle...),
10-15 dkg sajt,
2 főtt tojás,
petrezselyem, majoranna, kapor, snidling.


A Zöld fűszeres hústekercs elkészítési módja:
A hústekercshez 25 dkg darált sertés- vagy pulykahúsból a szokásos módon fasírt alapot gyúrunk, majd olajozott alufóliára kiterítjük. Tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyem, majorrana, kapor és medvehagyma (ha nincs, snidlinggel szintén finom) keverékével, mindegyikből 1-1 teáskanálnyi mennyiséget számítva. A zöld fűszerekre sajtot reszelünk, majd felkockázott, keményre főtt tojásdarabokat azórunk. A fólia segítségével felgöngyöljük. A fóliát légmentesen lezárjuk, és a becsomagolt húst pecsenyetálba helyezve előmelegített sütőben 200 fokon 40-50 perc alatt megsütjük. 10 percet állni hagyjuk, ezután kicsomagoljuk, és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Hosszúkás tálra rendezzük.

Főzelékek, szószok mellé, vagy hideg vacsoraként félbarna kenyérrel és zöldhagymával, hónapos retekkel adhatjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A zöld fűszeres hústekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook