Zepter receptek (beszélgetős fórum)
érdekel minden jó tanács, jöhet bátran!
Használja valaki a palacsintasütőjét a zepternek ? Jó amúgy ? Mert én még nem használtam, mert felér egy súlyemelő edzéssel egy sütés vele.
Én sem próbáltam még a wookban rántani a husit, csak serpenyőben. De, most, hogy írtad, milyen finom lett, legközelebb abban rántom majd.
Pláne, hogy eddig pirosbundásra még sosem sikerült serpenyőben, pedig tényleg úgy az igazi. Köszi az ötletet!
szia
megkérdezhetem hogy miért nem szereted? biztos nyomós okod lehet, én a wokban sütöttem, nekem nagyon finom volt.
Szerbusztok!
Én ma rántott szeletet sütöttem a wokban, kicsit féltem tőle mert még nem csináltam , de nagyon jó. elmondom hogy én hogy csináltam, fel forrósítottam a wokot, bele öntöttem egy kevés olajat, és az amikor, pár perc, forró lett, bele raktam a húst, és körbe raktam még a szélét is hússal, gyönyörűen be barnút, nagyon fonom puha lett. a gőz alatt. Nem is gondoltam volna hogy meg sül olyan szépre. azt gondoltam hogy egy világos bunda marad, de nem, szép piros és puha lett. És amikor kész lett kb egy evő kanálnyi olajat öntöttem ki. Na persze közbe pótoltam az elhasznált olaj mennyiségét. Csúcs, ahogy féltem tőle, annyira finom lett. Utána tököt is rántottam, és a vastagabb szeleteket középre raktam hogy annak több ideje legyen sülni, körbe pakoltam a szélét, is így amíg az olajba sült, addig körbe puhult. nagyon finom lett.
Most, hogy mondod, a krumplit így fogom a pörkölthöz főzni. :-) Pont most lesz kész, simán, én berakom a krumplit a félig, háromnegyedig megfőtt hús mellé a pöribe.
Az elején én is próbálkoztam emelettel, de kevés sikerrel. már nem is emlékszem.
Amikor pörköltet főzök, akkor felül a szűrőben fő a krumpli. Ennél több emeleteset még én sem próbáltam.
Egyszer próbáltam, hogy alul főtt a meggyszósz, fölötte meg hozzá a krumpli, de a meggyszósz felfutott a krumplihoz, és a krumpli szép rózsaszín lett :) :) :)
A húst én is így sütöm benne, a serpenyőben.
Te az emeletes főzést csinálod benne? Én bevallom, nem nagyon.
Szia Kormica!
Köszönöm a válaszodat, csak most olvastam el a leveledet.
De most már itt vagyok.A kérdésedhez nem tudok mit mondani, mert nekem csak Wokom van. De amit leírtál, azt szerintem a wokba is meg lehet sütni, vagy mégsem ?
Senki ???
Na, akkor majd én elkezdem.
Ma SÜLT HÚST sütöttem ebédre a zepteres serpenyőben, aminek olyan piramisos az alja.
Felhevítettem a serpenyőt .... ezután takarékra vettem a lángot ....majd bedobtam a husikat a serpenyőbe. (A husik be voltak pácolva, mert a tegnapi grillezésből maradtak meg. )
Megpirítottam az egyik oldalukat pár percig, aztán megfordítottam őket, úgy is pirultak pár percig. Azután megint megfordítottam őket és rátettem a fedőt .... 10 perc sülés lefedve .... forgatás, közben a hús sok levet eresztett, úgyhogy levettem a fedőt, hadd forrjon el....víz elforrt, picit pirítottam még a húst és kész is. Nagyon finom lett.
Ti hogy szoktátok sütni a húst benne ?
Lécci írjatok, hogy tanulhassunk egymástól.
Sziasztok!
Gondoltam indítok egy fórumot, ahová fel tudjuk tenni a bevált zepteres receptjeinket, és a tapasztaltabbak a kezdőknek jó tanácsokat adhatnak. Én már nem vagyok kezdő, de azért még tapasztalt sem.... úgy középen valahol...
Fél éve indítottam egy blogot, de azóta érdeklődés hiányában megszüntettem. Hátha fórumként jobban működik a dolog. Gyertek és írjatok!
Én meg addig megosztom a régi blog képanyagát veletek - egy régi zepteres könyv .... pár képen recept is van :