Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Zavaró szomszédok fórum

Zavaró szomszédok (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Zavaró szomszédok

1 2 3
2016. máj. 7. 16:31

...aztán én végül perre mentem a szomszéddal birtokháborítás címen, aki nem gondozta rendesen a kutyáját és az kb 2 éven keresztül hajnali óráktól kezdődően , - volt ez hajnali 2-3 óra, / amikor a szomszéd kiment a mosdóba...../ visítva ugatott, amíg enni nem kapott reggel 6-7 óra felé. Nekem és a férjemnek alvás-

zavarunk lett, éjjel nem tudtunk már visszaaludni. Már a napközbeni munkánkat is fáradtan láttuk el,stb. A bíróságon bizonyítottuk a háborítás tényét hangfelvétellel és helyszíni vizsgálattal és a pert megnyertem. A kutyát végül elvitték.

88. 74eb6f8385 (válaszként erre: 87. - 4c1a787e8f)
2016. jan. 13. 09:06

A mellettem lévő kocsma már bezárt. Most vagy miattam, a sorozatos panaszkodásom miatt, vagy a közjegyzőnek írt panaszom miatt.

Sajnos, a lakóközösség itt is mindent tűr, mert idősek. Szólni sem mernek pl. egy fiatal albérlőnek, aki csapkod, hangoskodik.


A fölöttem lakónál már 3x voltam fent éjjel fél 12-kor, hogy ne kopogjon, tegyen le szőnyeget. Válasz: el nem tudja képzelni, hogy kinek a kopogását hallom, mert ő nem kopog, nem húzza a széket.


A telefonálónál pedig fel fogom hívni a lakás tulajdonosát, akihez beköltözött, és őt kérem meg, hogy a barátját figyelmeztesse.

87. 4c1a787e8f (válaszként erre: 86. - 74eb6f8385)
2016. jan. 13. 08:54

Kocsmára: lakókkal összefogni, birtokvédelmet kérni.. Ilyen esetekben láttam már sikert..


Az éjszakai rendszeres zajra feletted szintén lehet birtokvédelmet kérni, az éjszakai zajokkal (9 után) vagyok én úgy, hogy rendszeresen NEM... Az szinte az egyetlen eset, amikor én is lépnék.. Már ha előtte a szépen szólás nem segít. Meglehet, hogy esze ágában se jut, hogy az ő természetes mozdulatait mások hallják. Neki is új a lakás, nem tudja, mi mennyire hallatszik, lehet, ahol eddig lakott, ez nem volt téma.. Lehet a szék lábára filcet ragasztani.


A nádcsálád az gáz, örülj, hogy nem melletted vannak..


A telefonálósnak nem lehetne simán csak szólni?? Lehet, visszafogná magát, mert belegondolna, hogy mindenki hallja az ügyeit..

2016. jan. 12. 23:00

5 éve vettem egy kis lakást. Elég csendesnek tűnt, mert a lakók nagy része idős ember. Mikor megtekintés volt, nagyon tetszett, és addig semmi zavaró dolog nemvolt, míg a lakást birtokba nem vettem.

Akkor kiderült, hogy a szomszéd kocsmában hajnalig is szokás kiszolgálni a vendégeket, és a ház udvarára nyíló ablakukon kidobálni a csikket, nem beszélve a hangzavarról. A 4-en egy önkormányzat által idetelepített "nagycsalád" él. Forgalmasabb napokon vannak vagy 40-en.:(Bandákban járnak le, meg fel a liften, aminek csapkodják az ajtaját, mint a budiajtót.

Korábban nem fölöttem lakóval, de ők elköltöztek és jött egy nyugdíjas, aki éjjel 11-kor kel fel, és kettőig kopog felettem, húzgálja a széket.

Földszinten lakom, és az emeleti lakók (még a 4-5. emeletről is)azt tartják természetesnek, hogy előttem járkáljanak el a cselédlépcsőt, és nem a főlépcsőt használva.

Valamelyik nap fenyőfa zuhant az ajtóm elé az emeletről.

A szomszéd lakásban lakó fiatal nő mellé beköltözött egy idősebb férfi, aki este 9-11-ig kint telefonál olyan hangerővel, hogy az zavaróan hallani a lakásban is.


Adjatok ötleteket, melyikkel mit kezdjek, mert lassan kiborulok! Szeretnék csendben élni és szabadidőmben pihenni! Éjszaka aludni!

85. 4c1a787e8f (válaszként erre: 84. - Veronika1988)
2014. aug. 6. 15:53

Az jó hely lehet.


A szórakozóhely az tényleg gáz, mert az hangos is, és ráadásul akkor a leghangosabb, amikor mások biológiai órája alvást diktál...


De azért nem minden lakótelep ilyen. Nem annyira a "lakótelep" számít, hanem az, hogy nagyjából milyen emberek élnek ott, mire van igény, mit engednek.. A mi lakótelepünkön simán meghiúsítottak a lakók egy sportpályát is - ami egyébként jó dolog - mert féltették a nyugalmukat..


Kocsma meg akad faluhelyen is... Egyre több.

2014. aug. 6. 15:49

Itt nálunk ebbe a lakásba (panel, hogy a fene egye meg) lehetetlen aludni. Egy mulatozó hely mellett lakunk, (na lakótelep mellé biztos nem adtam volna Neki engedélyt) és a részegek fiatalok itt vonyítva húzzák haza a csíkot vagy éppen sipákolva itt fetrengenek hajnali negyed 3-kor a lépcsőházunk előtt hétvégén!!! Hétköznap fél 11-kor éjjel. Volt itt kint már rendőr is rendet tenni, őrizetbe vétel nélkül nem ment neki se, és így is tojnak rá, h ez egy lakótelep itt éjjel hajnalban meg akármi nem kéne üvölteni!

Esténként főleg ha jó kis szélmentes nyári este van akkor fiatalok itt beszélgetnek és MINDIG a mi ablakunk alatt, pedig elég nagy hely lenne 10 méterrel odébb menni ahol a közelbe sincs ablak.

Én már gyűlölöm komolyan. Ha kint van csönd, mert rossz az idő akkor a fölöttünk lakónak az unokái ordítoznak, de zeng minden 3 emelettel följebb is és futkároznak még ÉJJEL fél 11-kor is! Ütik a radiátort stb. No meg mikor szintén éjjel, éjfél táján hangos TV bömböltetés.

Itt lehetetlen aludni! Földszinti lakás egyébként.

Mondaná az ember, hogy jó akkor alszom hajnalba. De nem, mert annyi galamb van és olyan korán kezdenek turbékolni (itthon csak huhuuhúú-k nak becézzük), reggel azért nem lehet pihizni. Délután meg ugye az embernek más dolga is van nem aludni. Galamb sem volt ennyi tavaly fel se tűntek, de mióta az a majom nő eteti őket, borzalom mennyien lettek.

Itt a parkoló és ez a másik okos 20 percig berregtette az öreg hangos és büdös tragacsát!

Írjam ki a lépcsőházra, hogy aki erre jár vagy itt lakik legalább éjjel vagy este 9-után próbáljon meg csendesebben vigadni?


Kamionforgalom van, nem kicsi, viszik a műtrágyát, 3 műszakba járnak az emberek dolgozni ünnepekkor is, ez nem zavar. Itt ez a nagy műtrágyagyár, zajos, sokan elköltöztek miatta már, mert őrült hangokat képes kiadni éjjel-nappal-ünnepekkor mindegy mindig megy, de engem az se zavar. Csak az, hogy ennyi majom közé kellett költöznünk. Másik lakás is panel volt, de ott aztán ilyen nem volt. Nappal ment a banzáj, hadd menjen, de ÉJJEL CSEND volt!

Megfogadtam. Ha valaha lesz pénzem én egy tanyaszerűségre fogok költözni és bekerítem, jó magas erős kerítéssel senki ne zavarjon! És, ha meg is döglök se költözöm soha többé még a lakótelep közelébe sem!

2014. máj. 14. 19:01

Olvastam egyszer egy cikket, nagyon jót derültem rajta: Körfolyosós társas házban egy nő kutyát tartott. A nő napközben nem volt otthon, a szomszédok egész nap a kutyaugatást hallgatták. A szemben lakó bácsika gondolt egyet, felvette a kutya ugatását magnóra, majd éjjel, amikor a nő aludt volna, kitette a magnót az ablakba, és egész éjjel játszotta vissza a kutyaugatást. :)

A nő reggelre úgy felmérgelte magát, hogy amikor bement a munkahelyére, rosszul lett, és meghalt.

Ügy elintézve :)))

Viccet félretéve: nálunk is volt ilyenre példa, (11 lakásos társasház) mi azt csináltuk, hogy mind a 10-en összefogtunk, tartottunk egy lakógyűlést, és "szeretettel meghívtuk" az érintettet. Szerencsére ez a nő meggyőzhető volt, és 1 héten belül keresett a kutyának másik gazdát, egy kertes házban.

82. Ancsa321 (válaszként erre: 78. - Animal-lover)
2014. máj. 14. 09:57
Hát igen, sajnos, de reméljük, ez azért nem történik meg. Sokszor tényleg csak akkor csinálnak valamit, ha már késő... :(
2014. máj. 14. 09:55

Azért nagyon kell vigyázni egyes zavaró szomszédokkal, mert ha szóvá teszünk nekik valamit, akkor bosszúból könnyen megtorolhatják valamivel. Én egy ideig laktam egy olyan házban, ahol az egyik szomszéd egy rosszindulatú férfi volt. Ha valaki valamiért szólt neki, pláne megsértette, akkor megbosszulta neki. Pl. éjjel beletört valamit a zárjába, összekarcolta az ajtaján a kikukucskáló lyukat, összekente műszerolajjal a kilincsét, vagy zargatta csörgésekkel a vezetékes telefonján éjjel. De olyan is volt, hogy vizeletet öntött a virágcserepébe, amitől a virág elsárgult. :S

Aztán persze tagadta, hogy ő volt, dehát mindenki tudta, hogy más nem lehetett.

80. 4c1a787e8f (válaszként erre: 70. - Alicewonderland)
2014. máj. 14. 09:55

Panelje válogatja. Én egy konkrét lakótelepen keresek lakást. Ott nem találok, mert jószerével nincs eladó. A fűtésszámlája meg egy 75nm-es lakásnak 13000 Ft. És közben majd meg sülök bent a pesti lakásomhoz képest. (anyámék lakásáról van szó.)


A panel egy építési mód. Jelenleg Finnország az építészet mekkája (európai művészi szinten) és ott az épületek legnagyobb része paneles technológiával készül, mert azt üzemben előre lehet gyártani, mert rövid a nyár a külső építéshez. Mégis világszínvonalú dolgokat csinálnak.


Nem mindegy, hogy egy 60-as évek beli panelről beszélünk, vagy a 80-as évek elején épültekről, és az se, hogy hol vannak, milyen a lakók összetétele.


Ez utóbbiaknál nagyságrendekkel rosszabbak a pesti "bérház" jellegű épületek. Még vékonyabb falak, és ráadásul még a födémek is döngenek, acélgerendák megnyúltak, feltöltésesek, ergo egy normál betonréteget se tudsz rátenni, amire legalább egy szigetelőréteg mehetne.


Meg úgy általában a hazai lakáshelyzet nagyon gáz.

79. 4c1a787e8f (válaszként erre: 72. - Madonna13)
2014. máj. 14. 09:48

Ez így volt régen is, - bár lehet, hogy van benne változtatás. Ezt írtam le rögtön a 2. vagy 3. hsz-be. Minden más nyavajgás értelmetlen addig, amíg ezt be nem adja az ember.


Csak a valóság az vele, hogy nagyon nem szoktak falnak menni az olyan bejelntésektől, hogy "ugat a kutya", meg hogy kék az ég.


De azért meg kell próbálni, és minél több szomszéd, minél többször és minél inkább tértivevényes levélben annál jobb.

78. animal-lover (válaszként erre: 76. - Ancsa321)
2014. máj. 13. 15:29
A folytóhurok kihelyezés még nem minősül szabálysértésnek sem;-csak ha benne lóg az állat is:(((((
77. depianyu (válaszként erre: 72. - Madonna13)
2014. máj. 13. 14:58

Nálunk évekig az orrunk alá füstölt a szabálytalan kéményével a szomszéd, épp itt tartottunk, hogy feljelentjük, ám akkor a férjem megbeszélte vele a dolgot és megígérte, hogy befejezi. Azóta nem is füstöl, közben tavasz lett. :)

Hajrá, én drukkolok és várom a visszajelzésed!

76. Ancsa321 (válaszként erre: 74. - Animal-lover)
2014. máj. 13. 13:26
Tudják a rendőrök, hogy mi a dolguk, nálunk egyszer az egyik lakó kihívta valakire a járőrt és elkérte a házirendet, mert van, benne volt, hogy mikor van csendespihenő és közölte, hogy fölmegy és megeteti vele !!! És még bírságot is kellett a kuncsaftnak fizetni, mivel szabálysértést követett el. Nálatok ezt nem tudja a szerv?
75. Ancsa321 (válaszként erre: 72. - Madonna13)
2014. máj. 13. 13:24
Hát erre kíváncsi leszek, mármint, hogy mire jutsz vele. Az a baj az ilyen emberekkel - a zavarókkal - hogy azt hiszik, ők a legokosabbak. De lehet, hogy legközelebb írok neki egy szívhez szólót és mellékelem ezt, amiről írtál, hogy gondolkodjon el, mielőbb feljelentjük, mert már többen is szóltak neki. Írjál majd, hogy mire jutottál :)
74. animal-lover (válaszként erre: 72. - Madonna13)
2014. máj. 13. 13:23
Remélem, h ez helyi törvényileg is le van dokumentálva, mert ahol én lakom, ott még a rendőrt is fél óráig kellett győzködnöm, h a szomszéd által kitett folytóhurok veszélyezteti az én macskáim testi épségét....Azt mondta ebben a városban még ilyen bejelentéssel senki nem élt...:(
73. feketebárány74 (válaszként erre: 70. - Alicewonderland)
2014. máj. 13. 10:06
Hát nem tudom, azért nem minden panel olyan rossz. Nálunk pl. nem putri a lépcsőház, gázfűtés van a drága távfűtés helyett, és a környék is elég szép, bár igaz, hogy nagyon sok az albérlő a házban...
2014. máj. 13. 09:50

képzeljétek azt derítettem ki, hogy az új ptk lehetőséget ad ezekre a problémákra, méghozzá úgy, hogy birtokvédelmi eljárást kell kezdeményezned az illetékes jegyzőnél.ha összefogsz más szomszéddal a bírság szinte biztos.az eljárás alapja:

birtokvédelmi eljárás kérelemre indul, melynek tartalmaznia kell:


 a kérelmező nevét, lakcímét (székhelyét)


 a képviselő nevét, lakcímét (székhelyét)


 az ellenérdekű fél (felek) nevét, lakcímét (székhelyét)


 a birtokvitával érintett dolog megjelölését


 a jegyző illetékességét megalapozó adatokat


 a jegyző döntésére irányuló kifejezett kérelmet


 a kérelem és annak határidőben való benyújtása alapjául szolgáló tényeket


Kérelemnek tartalmaznia kell, hogy: ki (név, pontos cím), mikor (év, hó, nap) és milyen birtoksértést követett el.


Csatolni kell továbbá:


 a kérelemben foglalt tények igazolására szolgáló bizonyítékokat (szakember, szakértő, tanú nyilatkozat, stb.). A bizonyítékoknak igazolnia kell, hogy a kérelmező birtokos volt, továbbá, hogy birtokától megfosztották, illetőleg birtoklásában zavarták.


 amennyiben a birtoksértés ingatlant érint az érintett ingatlan tulajdoni lapját, bérleti szerződés, vagy adás-vételi szerződés másolatát,


 képviseleti jogosultságot igazoló dokumentumokat,


 3000 Ft. eljárási illetéket a kérelmen illetékbélyegben leróva.


Amennyiben minden adat a hatóság rendelkezésére áll, úgy szükség esetén meghallgatást, vagy helyszíni szemlét tart. Ezt követően dönt a birtokvédelmi kérelem ügyében.


tehát: Amennyiben a birtokost birtoklásában zavarják, a Polgári Törvénykönyv alapján birtokvédelem illeti meg.

Minket itt mindannyiunkat birtokvédelem illet meg mert rendszeresen zavarnak minket. én be is adom csajok ezt aztán majd tudósítalak benneteket

2014. máj. 13. 09:34

Hát a "csönd nemléte" az nálunk is gond... Az alattunk lévőben annyi sincs, hogy ne körömcipőben rohangáljon reggel fél6-kor fél órán keresztül, meg üvöltözzön mindenkivel a telefonján szintén akkor, hogy ki mennyire szemét és hülye.... és nőről beszélünk, úgyhogy még tényleg lehet kulturálatlannak is nevezni. Délután jön a diszkózás ezerrel, ha meg szólunk neki, akkor artikulátlanul üvölt, hogy ő azt csinál, amit akar, a közös képviselő meg el se hiszi, mert milyen aranyos. Ja vigyorog mindenkire, amíg meg nem ismerik... Ezzel úgysem lehet semmit csinálni, max a rendőrséget kihívni, mert akkor kb 5eFt-ot fizethet jelen állapotban bírságot... De akkor se hiszem, hogy bármi változna, mert ha véletlenül arrébb toljuk a széket, akkor meg fölkopog a radiátoron, csak mondjuk annyi, hogy mi napközben élünk, nem este 10-kor még üvöltve, mint ő, akitől az én gyerekem alig tud elaludni, úgyhogy hagyjuk.

Ezek szerintem kezelhetetlen helyzetek - max a költözés... de azt meg ki fizeti???

2014. máj. 12. 22:05
A panel kompromisszum.Csak albérletnek viseltem el,saját lakásnak szóba sem jött.Aki ilyenben lakik,el kell fogadnia a papírvékony falakat,a méregdrága távfűtést,a putri lépcsőházakat meg azt,hogy egyre kevesebbet fog érni a lakása.Sokst járok munka miatt ilyen helyeken,és mindig hálát adok az égnek,hogy nem ilyen helyen kell élnem.
69. depianyu (válaszként erre: 32. - Animal-lover)
2014. máj. 9. 17:44

Ez bizony nagy igazság, szuperül megfogalmaztad!


Milyen kár, hogy ennyire elhanyagolt téma ez a jogalkotás, politika, stb. terén, pedig a hozzászólások számából is látszik, hogy milyen sok embert érint és foglalkoztat!

68. 4c1a787e8f (válaszként erre: 36. - Feketebárány74)
2014. máj. 9. 08:29
Ja.
67. 4c1a787e8f (válaszként erre: 30. - Maya80)
2014. máj. 9. 08:28

Itt Pest környékén viszont nagyon is számít, itt többszöröse a kertes ház.


Mi két évig keresgéltünk most családi házat az elővárosokban. Hát 17-18 milla alatt ott sincs olyan, ami nekünk szóba jöhet. 4 gyerek van, két szobásba nem lenne értelme menni, a 10-12 millásak meg szinte mind vizes. Ezzel a pénzzel, pedig azért van is valamennyi belőle 25 évre adósodok el.


Úgyhogy hosszas vacilálás után mégis abban maradtunk, hogy megyünk egy jó budai lakótelepre, ahol 13 körül vannak a 4 szobás lakások. Fele annyi hitel, remélem azt pár éven belül elő tudjuk törleszteni. (Persze van többér is, de nekem nem kell a panoráma, meg a mittoménmi). Ez már az utolsó épült lakótelepek között van, nem annyira vékonyak a falak, és a fűtésszámla a negyede, mint egy olyan kertes háznak, amibe mi mentünk volna. Még akkor is, ha egyébként fajlagosan drága a távfűtés. De ott van a legtöbb helyen egyedi mérő, napelem, szigetelés. És minden intézmény 100m-en belül van, 4 gyereknél ez nagyon nem mindegy, nekem kb. annyit jelent, hogy tudok-e rendes 8 órás munkát vállalni. (És talán majd 8-10 év múlva el tudunk kertesbe menni, ha akkor még akarunk egyátalán.)


Megpróbálunk földszintit venni, hogy az alattunk lakó ne problémázzon a lábdübögésen.


Egyébként ez a lakótelepen nem volt probléma, ahol most élünk, egy régi 80 éves pesti bérházban sokkal nagyobb gond. Itt, ha egy egészséges ember lép egy átlagosat, beleremeg a régi acélgerenda. Ezzel nincs mit tenni, ennek semmi köze a szándékos, vagy akár a gondatlan zajongáshoz. De sajnos az alattunk lakó ezt nem érti meg. Bár igaz, hogy kellemetlen, kicsit félelmetes is, ahogy hallom a felettem lakó döngését, meg még a villamos is rázza a házat. De nagyon jól tudom, hogy ez ilyen, nincs mit tenni vele, ezen csak a kotró-markoló segíthet. :-)


Persze tudom, hogy annyi pénzből, amennyink van, egy távolabbi kisvárosban, netán falun palotám lehetne.. De hát minket nagyon ideköt a munkánk, meg ráadásul az egyik gyerekemnek speciális ellátásra van szüksége, az meg sajna nincs máshol, sok vidéki van itt albérletben hasonló gondok miatt..

Szóval nem mertünk egyelőre belevágni. Majd talán ha lesz nem csak a ház árára, hanem eleve szigetelésre, kazáncserére, és már nem csak megvenni tudom, hanem gazdaságosan üzemeltetni is. Majd talán akkor..

66. 4c1a787e8f (válaszként erre: 50. - Esto70)
2014. máj. 9. 08:09

Ne haragudj, de ha neked ebből a hsz.-ből ennyi maradt meg, akkor nem tudok mit tenni.


Ottan van a második felében, hogy mit lehetne csinálni. Addig semmilyen panaszkodás nem ér, amíg nem tettél semmit, amit tehetsz. Neked kell elküldeni a levelet.

2014. máj. 9. 07:58
Holnaptól kezdve az ágyam mellett lesz a kamerám és a mindenkori kutyaugatást fel fogom venni. Sztem az is mindegy, h korai óra vagy épp ebéd után.... Ezt fogom beadni a panaszom mellé a bíróságra. Az ilyen eljárás nem ugyanolyan, mint egy pereskedés., de a bíróság dönt. Nem a helyi polgármesteri törvényt követi hanem a btk-t. Döntése törvényerejű.
64. animal-lover (válaszként erre: 59. - Kubiak)
2014. máj. 9. 07:54
Nem hiszem, hogy ez jó ötlet. Egy új házat venni??????? Komolytalan.
63. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 59. - Kubiak)
2014. máj. 9. 07:02
Ez a Kasza szám naggyon jóóóóóó!
62. feketebárány74 (válaszként erre: 59. - Kubiak)
2014. máj. 8. 21:11
:D
61. feketebárány74 (válaszként erre: 58. - Maya80)
2014. máj. 8. 21:09

Na igen, de nem én döntöttem el, hanem a szüleim, én csak oda születtem. :)

Ők viszont velem ellentétben mindig szívesen "szakadtak bele a sok munkába" a ház körül. :)

60. maya80
2014. máj. 8. 20:05
javítás: kutyánk sincs
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook