Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Zabpelyhes spenót recept

Zabpelyhes spenót recept

Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Zabpelyhes spenót hozzávalói:
15 dkg apró szemű zabpehely,
egy csomag fagyasztott spenót,
só,
fokhagyma,
víz, vagy tej
tojás


A Zabpelyhes spenót elkészítési módja:
A zabpelyhet feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi és folyamatosan kevergetve megfőzzük. Azért nincs konkrét vízmennyiség, mert ahogy sűrűsödik folyamatosan pótoljuk. Viszonylag folyósnak kell lennie. Amikor ez elkészült ízlés szerint fűszerezzük sóval és összenyomott, vagy felaprított fokhagymával, és beletesszük a fagyasztott spenótot. Így főzzük még néhány percig és kész is van. Miközben a spenótot főzzük, feltesszük főni a tojásokat. Természetesen lehet tükörtojással is enni, ki hogyan szereti.


Kategória: Főzelékek receptjei


A zabpelyhes spenót elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook