Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zabpelyhes mézes recept

Zabpelyhes mézes recept

A Zabpelyhes mézes hozzávalói:
2 dl tej
20 dkg zabpehely
20 dkg liszt
8 dkg vaj
1 tojás
10 dkg mazsola
3 kiskanál sütőpor
1 dl méz

őrölt fahéj


A Zabpelyhes mézes elkészítési módja:
A mézet és a vajat jól kikeverjük,majd beledolgozzuk a felvert tojást,a zabpelyhet,a tejet ,a lisztet és a mazsolát.Kikent tepsibe a kis halmokat szaggatunk egymástól 2 cm távolságra.A sütőt 240 C-ra melegítjük és berakjuk a tepsit.Amikor a tészta felemelkedett a hőt visszavesszük 180 fokra és készre szárítjuk. Porcukorral meghintve kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zabpelyhes mézes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook