Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Zabpehely- fasírt recept

Zabpehely- fasírt recept

A Zabpehely- fasírt hozzávalói:
25 dkg zabpehely
2db zsömle
3 db tojás
fasírthoz való fűszerek, ki hogy szereti
1 db erőleveskocka


A Zabpehely- fasírt elkészítési módja:
A zabpelyhet egy tálba tesszük és a felforralt (1l ) erőlevessel leöntjük. Hagyjuk kihülni. A zabpehely megdagad és teljesen magába szívja az erőlevest. Ettől nagyon jó íze lesz! Amikor kihült, beletesszük az áztatott és kicsavart zsömléket, a tojásokat és fűszerezzük kedvünk szerint. A masszából pogácsákat, vagy rudakat formálunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.

Hidegen is nagyon finom, salátákkal, főzelékekkel...
Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A zabpehely- fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook