Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zabpehely bonbon recept

Zabpehely bonbon recept

A Zabpehely bonbon hozzávalói:
Hozzávalók 20 db-hoz:
25 dkg darált zabpehely (kávédarálóban szoktam)
5 dkg darált mandula
8 dkg porcukor
Csipet só
10 dkg margarin
2 kisebb tojás

A díszítéshez tortabevonó.


A Zabpehely bonbon elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozzuk. Ragacsos masszát kapunk. Hűtőbe rakjuk 1-2 órára. A masszából 20 db diónyi méretű golyót formázunk. A massza szobahőmérsékleten ragad, lisztezni nem szabad, addig golyózzuk ki, amíg hideg. Margarinnal vékonyan kikent tepsibe rakjuk és 150 °C-os sütőben kb. 15 percig sütjük. Amikor az aljuk már szép aranysárga kivesszük és hűlni hagyjuk. Tetejét olvasztott csokival megcsorgatjuk, de bele is márthatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zabpehely bonbon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook