Zabpalacsinta recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 1000 kcal

A Zabpalacsinta hozzávalói:
100 gr zabliszt (én a bolti zabpelyhet szoktam ledarálni)
50 gr fehérje (bármilyen ízű lehet, akár fele-fele arányban)
2 tojás
1 banán
150-200 ml tej (vízzel is helyettesíthető)
1 kávéskanál szódabikarbóna (elhanyagolható)
Ízlés szerint fűszerek (gyömbér, fahéj, szegfűszeg...)
Édesítő (bár én ezt nem szoktam, mert nekem elég édes így is)


A Zabpalacsinta elkészítési módja:
A zablisztet keverd el a fehérjével és a szódabikarbónával, külön tálba a banánt egy villa segítségével pürésítsd össze, keverd el a tojásokkal, majd öntsd hozzá a lisztes leverékhez. Add hozzá a tejet/vizet, érzésre, sűrűbb, olyan "másnapos főzelék" állagúnak kell lennie. :) Sütésnél kis merőkanállal amerikai palacsinta stílusban a legjobb, ha vékonyan sütöd kiszárad. Jó étvágyat!

Én kókuszzsírt szoktam sütéshez használni.
Diabetikus dzsemmel, illetve túrókrémmel isteni. :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zabpalacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook